Vállalnátok ebben az esetben gyermeket?
A helyzet az, hogy nőgyógyászati/hormonális problémáim vannak, emiatt egy ideje kivizsgálásra járok. Az előzetes vizsgálatok alapján már a nőgyógyász és az endokrinológus is feltette a kérdést, tervezek-e mostanában gyermeket, aszerint kell a kezeléseket elvégezni, amire nemmel válaszoltam. Mindkettejük azt javasolja, gondoljam át, lehet, hogy nem érdemes a fennálló helyzet miatt nagyon húzni a dolgot.
25 éves vagyok, én mindig azt terveztem, hogy ha már rendezett körülmények közt, saját lakásban élünk, és mindent meg tudunk adni egy gyermeknek, akkor vállalunk csak.
A dolog úgy áll, hogy ugyan főállásban dolgozom, de tanulok még, ez rengeteg pénzbe kerül, van egy még fizetendő diákhitelem, illetve a páromnak is anyagi problémái vannak, és lesznek még úgy két évig (CHF hitel).
Annyi lehetőségünk van, hogy egy saját lakrészt kialakítsunk a szüleinél, szoba, konyha, fürdő, és a következő 2 évben ott éljünk, míg rendbe jönnek a dolgok. Erre van lehetőség építés nélkül, illetve fedezné a félretett pénzünk.
A GYES alatt tandíjat, fizetnem nem kell,Diákhitelt szüneteltethetem, a TGYÁS/GYED maximumot kapnám, mert jól keresek, illetve a szülők is be tudnának segíteni ebben-abban, ha nagyon szükséges.
Vállalnátok így, ebbe a helyzetbe gyermeket, ha később a vizsgálatok eredményei alapján tényleg ez lenne ajánlatos?
Számszerűen, a gyermek mellett, ha már nem dolgozom mindennel együtt úgy 150-170 ezer Ft maradna havonta, amelyet rezsire (hitelt már levontam!), étkezésre, babára költhetnénk.
A havi 150-170 szerintem elég, ha csak rezsire, étkezésre, és babára kell költeni.
Viszont nem értem a problémádat, attól, hogy most rögtön nem akarsz teherbe esni, még nem ártana elkezdeni a kezelésedet. Mert nem biztos, hogy azonnal rendben is leszel.
Mindegy, én vállalnám, nem rossz a helyzetetek, és várhatóan ennél jobb lesz majd.
Természetesen elkezdjük a kezelést, amint minden vizsgálat eredménye kész, és az orvosom látta újra az összes friss leletet. Körülbelül március közepe/vége, mire minden tisztázódik, és a kezelés megkezdése után néhány hónappal lehet próbálkozni.
Azért fontos dönteni, és azért ez a sok kérdés bennem, mert ha a gyerek mellett döntök, akkor eleve ennek megfelelő kezelés kell majd.
Szerintem 150-170 ezer forint nem olyan kevés.
Kérlek áruld el (akár privátban), hogy pontosan mi a problémád.
Én is mielőbb vállalnám a helyedben, sőt mi vállaltuk is.(nálam is voltak problémák)
3 év alatt jött össze nekünk. Most vagyok a 30. hétben.
Nekünk nincsenek tartozásaink, van hol élnünk (saját) de a párom munkanélküli lett mióta terhes vagyok, de így se bántam/bántuk meg egy percre sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!