Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vállalnátok ebben az esetben...

Vállalnátok ebben az esetben gyermeket?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy nőgyógyászati/hormonális problémáim vannak, emiatt egy ideje kivizsgálásra járok. Az előzetes vizsgálatok alapján már a nőgyógyász és az endokrinológus is feltette a kérdést, tervezek-e mostanában gyermeket, aszerint kell a kezeléseket elvégezni, amire nemmel válaszoltam. Mindkettejük azt javasolja, gondoljam át, lehet, hogy nem érdemes a fennálló helyzet miatt nagyon húzni a dolgot.

25 éves vagyok, én mindig azt terveztem, hogy ha már rendezett körülmények közt, saját lakásban élünk, és mindent meg tudunk adni egy gyermeknek, akkor vállalunk csak.

A dolog úgy áll, hogy ugyan főállásban dolgozom, de tanulok még, ez rengeteg pénzbe kerül, van egy még fizetendő diákhitelem, illetve a páromnak is anyagi problémái vannak, és lesznek még úgy két évig (CHF hitel).

Annyi lehetőségünk van, hogy egy saját lakrészt kialakítsunk a szüleinél, szoba, konyha, fürdő, és a következő 2 évben ott éljünk, míg rendbe jönnek a dolgok. Erre van lehetőség építés nélkül, illetve fedezné a félretett pénzünk.

A GYES alatt tandíjat, fizetnem nem kell,Diákhitelt szüneteltethetem, a TGYÁS/GYED maximumot kapnám, mert jól keresek, illetve a szülők is be tudnának segíteni ebben-abban, ha nagyon szükséges.

Vállalnátok így, ebbe a helyzetbe gyermeket, ha később a vizsgálatok eredményei alapján tényleg ez lenne ajánlatos?

Számszerűen, a gyermek mellett, ha már nem dolgozom mindennel együtt úgy 150-170 ezer Ft maradna havonta, amelyet rezsire (hitelt már levontam!), étkezésre, babára költhetnénk.

2014. febr. 28. 21:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

én a helyedben azonnal nekiállnék, mi rosszabb helyzetben vagyunk, lassan 30 leszek, de a tanulmányaim elhúzódtak, aztán nem találtam hosszútávú munkát (a legtöbb helyre túlképzettség miatt) úgy döntöttünk hogy mire várunk? és a baba nem akart várni

amikor megtudtam hogy úton van a pocaklakó, rá 3 napra hívtak be állásinterjúra, és fel is vettek

nagyon sokat őrlődtem a dolgon, de nagyon boldogok vagyunk, és az új főnöknek is elmondtam, aki azt mondta hogy így is menjek, majd meglátjuk hogy bírom, hidd el minden megoldódik, csak szánd rá magad

2014. márc. 1. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!