Vállalnátok 3 gyermeket?
Anyagilag egyáltalán nem lenne gond, nem ezért kérdeztem.
Mindig is önálló voltam, folyamatosan dolgoztam, néha éjjel-nappal, imádom a munkám. 30 éves koromra megtaláltam a párom, és családot szeretnénk. 3 gyereket szeretne. Én is szeretnék, kettőt mindenképp. Volt már olyan, akiben erős hivatástudat élt, de vállalta a sok gyermekes családot? Végül boldog lett? Szeretnék nagy családot, imádom a gyerekeket és úgy érzem, jó anyuka lennék, de megijeszt a gondolat, hogy talán 6-8 évig,vagy még tovább kiesek a szakmámból, otthon fogok babázni. Van, aki ezt átélte? Mesélnétek az érzéseitekről? 2 és 4 gyermekes anyukák élete is érdekel! Milyen egész nap otthon a picikkel? Mindenkinek köszönöm a válaszokat és a tapasztalatokat!
Én anyukám példáját tudom leírni. 3an vagyunk testvérek mellette anyukám ma már nagyon sikeres a munkájában. Igaz abban az időben ő az öcsémmel volt otthon a legtöbb időt, 1,5 évet. Imádta a munkáját, persze minket is el kellett tartson, a válás után már egyedül. Az biztos, hogy nagyon sokat hiányoltuk, mert állandóan dolgozott.
Én szeretnék 3 gyermeket, de nem merem bevállalni a folyamatos 6 évet itthon. Most 15 hónapos a kislányom és nagyon küzdök az itthonléttel. Várandós vagyok a tesóval. Vele még tervezem a két évet itthon, de nem tudom, hogyan fogom bírni. Nagyon hiányzik a mindennapos társaság, az elismerés, a kihívás. Persze lehet, hogy pár év munka után újra babát tervezünk majd, de erre most nagyon kicsi esélyt látok.
Félre ne érts! Imádok itthon lenni a lányommal. Imádtam/om mindkét várandóságom. Viszont a munkás lét is hiányzik.
Most várom a harmadikat, 2 és 4 évesek a "nagyok", vagyis 4 éve nem dolgozom, és még kb. 3-at nem fogok.
Ez egy egészen más dimenzió, innen nézve eszedbe sem jut a karrier. Szerintem az csak előre tekintve tűnik fontosnak.
Sok lehetőség van karban tartani a tudásodat, hogy ne kopjon el, és újakat tanulni.
A legfontosabb, hogy az idődet jól tudd beosztani, és hogy megfelelő legyen a párkapcsolat. Ha ezek rendben vannak, akkor még akár dolgozni is tudsz a babák mellett.
Nekünk családi vállalkozásunk van, így mindig akar "hivatalos" tennivaló, nem unok bele a gyerekezésbe.
Senkivel sem cserélnék, semmilyen munkahelyért, pedig szerettem dolgozni, és emberek között lenni.
Én,bár sok gyereket szerettem volna,de igazi "dolgozó nőnek" tartottam magam.Szerettem a munkám,jól érzetem magam a munkahelyemen.(Mérnök vagyok.)
Aztán megszülettek a gyerekeim,sorban,négy.:)És mintha rátaláltam volna arra,ami valóban az én hivatásom.Soha,egyetlen percet nem unatkoztam,nem hülyültem el,sőt,találtam olyan hobbit,amiben egyre jobb vagyok,tulajdonképpen gyökeresen megváltozott az életem,most az a furcsa,h valaha máshogy gondoltam.
Sokan azt hiszti,4 gyerekkel csak megőrülni lehet-amikor az ikrek születtek,mind a négyen 4 év alatt voltak-,pedig ez nem igaz,én mindenhova el tudtam menni velük,egyedül,nagyon jól viselkednek,sokat játsszunk,könyvtárba járunk,múzeumba,és mindenféle programra ami érdekelheti őket.
Most megyek vissza dolgozni,9 év után.Furcsa lesz nagyon,igazából nem várom.A tervünk az,h a párom olyan munkát találjon,ami mellett én otthon tudok maradni,vezetni a háztartást.
Szia!
Diplomásan, szép karrierrel vártam az első babámat.
Férjem szépen keres, nem hiányzik az én fizetésem.
Amikor az első baba 5 hónapos volt tervezetten jött a 2. baba is.
Köztük 14 hónap van :)
Most várom a 3. babámat, a nagyok 3 és 2 évesek.
Már négy éve nem dolgozom és min. 3-at még nem fogok.
Nem hiányzik a munka, sőt az emberek se nagyon :)
Ugyan úgy eljárunk a megszokott társaságba, szórakozni, vacsorázni.
Már most tervezzük a 4. babát is.
Nekem nem volt kérdés, hogy legyen-e 3. baba :)
Nekem nem volt karrierem sőt munkám is csak egy évig suli után. 22 évesen született az 1. gyerekem, 3évre a másik, tavaly a 3. Időközben jó lett volna valahol dolgozni, de érettségimmel nem kellettem sehova. Most egy boldog 3 gyerekes anyuka vagyok (szerencsére férjem jól keres, nem is akarja hogy dolgozzak), néha rámjön hogy jó lenne dolgozni. De hogy őszinte legyek, a szakmám nem érdekel, legszivesebben váltanék, de ahhoz nincs kitartásom.
Én élvezem imádom hogy anya lehetek!! El sem tudnám máshogy képzelni, pl. gyerekek nélkül az életem. Ha nyernék a lottón még biztosan bevállalnék 1-2-őt. :)
Mindent bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!