Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom 18 évvel idősebb...

A barátom 18 évvel idősebb nálam, idén lesz 60 éves. Életkora miatt már nem akar gyermeket. Férfiak, ti vállalnátok ennyi idősen egy babát, ha a párotok nagyon szeretne?

Figyelt kérdés
41 éves nő vagyok, még nincs gyermekem. Biológiailag még lehetne, teljesen jól működöm.A páromnak egy felnőtt gyereke van, aki már házasságban él.
2011. márc. 13. 21:17
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
60%

Őszinte véleményt szeretnél?

Én (!) ha akarnék gyermeket, csakis olyan pasival tudnék együtt élni, aki szintén akar. 45 évesen majd szánod-bánod , hogy nem lehet már gyereked....?

A párod 80 évesen is nemzőképes lehet még.

2011. márc. 13. 21:22
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

ez csak azért macerás, mert lehet h a párod még a gyerek gimis ballagását sem érné meg. de a minimum, h mindenhol azt hinnék, hogy a nagyapja.

a generációs szakadék miatt gyakoribbak a konfliktusok, még ha fiatalos is az apuka.

a mostohatesóm apuja 40 éves volt mikor a lány született, és sok vitájuk balhéjuk volt, ahogy kamaszodni kezdett. egyszer még a papájának is nézték.

lehet, h ez is kellemetlen lenne a párodnak, és talán az is, hogy ennyi idősen már lenne türelme egy kisgyerekhez. ha már van gyereke, akkor biztosan tudja, hogy ez milyen terhekkel jár. ennyi idősen nehéz egy ilyet bevállalni.

2011. márc. 13. 21:24
 3/22 anonim ***** válasza:
89%
Természetesen, ha a párom mindennél jobban szeretne akkor nem venném el tőle ezt az örömöt. Már csak azért sem, mert neked már nem sok időd van hátra a gyerekvállalással. Aztán ott van az a 20 év is. 20 évvel tovább fogsz élni nála (normál esetben) és azt nem venném a szívemre, ha teljesen egyedül kéne "átvészelned".
2011. márc. 13. 21:27
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
De mondjuk azt is jó lenne tudni, hogy mennyire fontos neked a baba Kérdező? Mert ha a kapcsolatot nem tudod /akarod emiatt megbolygatni, akkor az is lehet egy jó döntés.
2011. márc. 13. 21:27
 5/22 krameri ***** válasza:
67%
én anyukám is 40 fölötti, apukám 63 múlt. nem sok embert ismerek akinek ennyi idősek a szülei, de engem nem zavar, és gondolom ők se bánták meg.
2011. márc. 13. 21:30
 6/22 A kérdező kommentje:
Én nagyon szeretnék egy saját gyermeket.Ha a párom hajthatatlan lesz, akkor el fognak válni útjaink, mielőtt még kifutnék az időből.Pedig tényleg szeretem őt, de a gyermekről nem szeretnék lemondani.
2011. márc. 13. 21:32
 7/22 anonim ***** válasza:
95%

Szia, én ennyi idősen már nem vállalnék gyereket, főleg, hogy van is már. Itt nem arról van szó, hogy nem akarom boldoggá tenni a nőmet, de egy gyerekvállalás óriási felelősség és két ember kell hozzá. Ha jó apa akarnék lenni, 60 évesen nem vállalnám, mert szeretnék a gyerekem mellett lenni az élete fontos pillanataiban, nem csak az a célom, hogy felneveljem. 41 évesen pedig az egy dolog, hogy te szerinted jól működsz, egészséges vagy, de első várandósság esetén jóval nagyobb a kockázat, hogy a baba valami rendellenességgel jön a világra.

60 évesen én már nagypapa szeretnék lenni és nem egy újszülött apukája.

2011. márc. 13. 21:33
 8/22 A kérdező kommentje:
Megértelek, de én mégis belevágnék.Nőként erről lemondani borzasztó.Megpróbálnám, hátha egészséges lesz, mert hogy erre is van példa bőven idősebb korban szült nőknél.A felelősséghez annyit, hogy az ilyen korban már tudatosult az emberben!!
2011. márc. 13. 21:38
 9/22 anonim ***** válasza:
64%

Én már a helyedben sem vállalnék egy gyereket,még akkor sem,ha ma ez divat!

Ebben a korban,első gyereknél jelentősen megnő a veszélyeztetett terhesség,koraszülés veszélye, a gyerek rendellenessége.

Ha mégis szerencséd lenne,akkor a korod miatt elkényeztetnéd,ha már kamasz,akkor a generációs különbségek miatt nem tudnád megérteni,nagymamájának néznének,ezt pedig ő kellemetlennek érezné.

Elég sok ilyen családot ismerek. Nagyon ritka az az idős szülő,akinél nincsenek ilyen problémák.

A prádo pedig érthető,hogy 60 évesen nem akar egy kisbabával vesződni. Éjjel szeretne már nyugodtan aludni.

2011. márc. 13. 21:38
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idősen semmiképpen. Túl nagy az esély, hogy a gyerek apa nélkül nő fel, főleg ha figyelembe veszed a férfiak átlagéletkorát.

Anyukám fiatalabb jóval volt (48)mikor nagymamává tettem. :) Az unokáját nagyon szereti, de bevallotta, hogy nevelni csak végszükség esetén lenne hajlandó (ha pl. meghalnánk és csak ő maradna a gyereknek). Ilyen idős korban az ember nem vágyik egy gyerekkel való nyűgökre, csak a jó dolgokat szeretné élvezni, erre vannak az unokái.

2011. márc. 13. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!