Kimennél külföldre szülni csak azért, hogy a
gyerekednek lehessen egy külföldi állampolgársága, és
ezzel meg lenne adva neki a lehetőség kesőbb, felnőtt
korában a jobb megélhetés/jobb életkörülmény?
Figyelt kérdés
Tegyük fel,hogy te 25 hetesen elrepülsz Amerikába,mint turista. Ott szülöd meg a gyerekedet,ergo akkor neki már automatikusan lesz amerikai állampolgársága. Visszarepültök Magyarországra,kiváltjátok neki a magyar állampolgárságot. Így meg van neki adva a lehetőség,hogy felnőtt korában kiköltözhessen Amerikába gondtalanul.
Megtennéd ezt a gyereked jövője érdekében? Ha igen,miért? Ha nem,akkor miért nem?
Itt német országban el kell telnie bizonyos időnek hogy a baba német állam polgár legyen. Ha nem vagy kint x éve nincs munkád apa nem él itt akkor ugyan úgy magyar állam polgár lesz. Tapasztalat.
2014. szept. 22. 08:35
22/32 anonim válasza:
Nem lesz a baba csak azert amerikai allampolgar,mert te ott szulsz.Ez butasag.Angliaban elek 4eve,itt dolgozom,itt fizetem a biztositast es a parom is...megsem lesz angol allampolgar(mi eldonthetjuk,hogy magyar v olasz legyen,mert parom olasz).Az allampolgarsagot nem osztogatjak.Komoly szabalyok vonatkozna ra!Pl szulok itt kervenyezhetik a gyereknek az allampolgarsagot es amerikaban is,de csak akkor apjak meg,ha 5evi osszesen bizonyos napot tartozkodnak mas orszagban!Ismeroseim is vannak akik amerikaban laknak es maximum akkor lenne amerikai allampolgar a gyermek,ha valamelyik szulo amerikai allapolgar!
2014. szept. 22. 10:00
23/32 anonim válasza:
Na, akkor: vannak országok, ahol a szulo származása számít az allampolgarsagnal, van ahol pedig a szuletesi hely. Az USA az utóbbi, Anglia az előbbi kategóriába tartozik. Tehat a kerdezo ötlete megvalósítható, csak szimplán baromsag, mert ezzel nem lesz előrébb a gyerek.
2014. szept. 22. 10:03
24/32 anonim válasza:
En Amerikában elek tobb mint 3 eve! 2 eve ismerem a a férjem o kubai es januárra vagyok kiírva a hercegnőnnkel :) Miest megszületik a baba o mar amerikai állampolgár lesz :)
2014. szept. 22. 12:56
25/32 anonim válasza:
És ez m,ost hogy jön ide utolsó, te ott élsz ő meg csak oda menne pér napra mer szerinte így müködik.
2014. szept. 22. 12:58
26/32 anonim válasza:
Nyilvan azt akarta szemléltetni, hogy az USAban a szuletes helye szerint működik az allampolgarsag, lévén egy kubai-magyar párostól van szo.....
2014. szept. 22. 13:02
27/32 anonim válasza:
Azt ne feledd, hogy a szülést, az előtte levő orvosi vizsgálatokat, a kórházi ellátást mind ki kell fizetni. Ráadásul gondolom nem egyből jönnétek haza, hanem pár hét/hónap után. És bele kell kalkulálni, ha esetleg valami komplikáció lépne fel.
Én Svájcban élek, csak a szülés maga és 4 nap kórházi tartózkodás kb 2-3 millió forintnak felelt meg, ezt ugye itt a biztosító állja. De Nektek ki fogja állni? Nem hiszem, hogy tudsz ilyenre utasbiztosítást kötni. Létezik az Európai Egészségbiztosítási kártya, ami az EU + szerződéses országokban való tartózkodáskor szükséges ÉLETMENTŐ beavatkozások/kezelések fedezésére van (tegyük fel külföldön való tartózkodáskor perforált vakbél), de ezt erre nem lehet ráhúzni.
Én azt mondom, hogy magyar állampolgárként is ki tud menni külföldre dolgozni/élni, ha elég talpraesettnek neveled!
2014. szept. 22. 15:45
28/32 anonim válasza:
Floridaban elek masfel eve..2 honapja szuletett meg a kislanyom!Automatikusan amerikai allampolgar lett!!Mas orszagokban nem tudom hogy mukodik!?Egyebkent en latom mennyivel konnyebb allampolgarkent munkat talalni vagy barmit...Tehat igen,a kerdesedre valaszolva megtennem hogy kiutazok kulfoldre ha megtehetnem,es birnam anyagilag!Abban nem vagyok biztos csak,hogy 25 hetesen repulore szallhatsz.Ugy tudom nem vallalnak felelosseget az esetleges koraszules miatt!
2014. szept. 22. 17:23
29/32 anonim válasza:
25-os!Amikor valaki bemegy a korhazba azzal hogy szulni fog,nem erdekli oket hogy csak par napja jott vagy ott el!A szulest levezetik es a baba akkor is megkapja az amerikai szuletesi papirjait es a tobbi okmanyokat!!!!
2014. szept. 22. 17:28
30/32 anonim válasza:
A legtöbb országban az anya állampolgárságát kapja a gyerek. Ha most te konkrétan tudod, hogy x országban megkapná az állampolgárságot és te azt szeretnéd, hát menj. De sok értelme nincs, ha aztán nem maradsz kinn. Ha meg kinnmaradsz, akkor nem csak azért mész ki, hogy állampolgárságot kapjon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!