Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te hány éves korában vennél...

Te hány éves korában vennél házat a gyerekednek?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 28. 13:17
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
31%
kedves x27, aki maga is gyerek. Egy felnőtt elvégzi sz egyetemet kb. 25 évesen, 5 év múlva családot alapít, hitelből vesz egy lakást, és 18 év múlva hirtelen annyi pénze lesz, hogy minden gyereknek lazán kicsengeti. Magyarországon élünk, persze az anyagias gyerekek elvárják az örök seggnyalást, de maguk sem élnek meg, hanem a 60-70 éves szülők támogatják őket. Te mit adsz mkajd a gyereknek, a lila ködöt leszámítva?
2017. ápr. 28. 16:47
 32/60 anonim ***** válasza:
35%
16:47 Épp ezért kell a szülőnek is támogatni a gyerekét. Bátyám is 25 évesen és én is annyi idősen kaptunk lakást, és ehhez csak egy minimálisan kellett a szüleimnek áldozatot hozni és a születésünktől kezdve tartalékolni erre. Ezért nem úgy indítjuk az életünket, hogy hitellel. Így minden hónapban minimum egy teljes fizetést el tudunk rakni tartlékba, nyaralni, élni a vidám életünket és a saját gyerekeink számára is félrerakni majd, ha megszületnek. Egy szülő attól lesz jó szülő, hogyha így gondolkodik a gyerekeiről, támogatni akarja és nem a hitelbe hajszolni. Aki erre nem képes, az lehet, hogy szülő, de nem jó szülő.
2017. ápr. 28. 16:54
 33/60 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem meg te nem tudsz szöveget értelmezni, de bolondokkal nem vitázok. Rajzolgass csak ha ahhoz értesz, de nem mindenkinek ez az álma köszi
2017. ápr. 28. 16:55
 34/60 anonim ***** válasza:
75%
A szülőnek az a dolga, tanítsa a gyereket, hogy önálló legyen. Egy normális országban egy tanult, dolgozó felnőtt ember egyedül is megél. Ennyi.
2017. ápr. 28. 17:07
 35/60 anonim ***** válasza:
42%

"Így minden hónapban minimum egy teljes fizetést el tudunk rakni tartlékba"

Ja, milyent, én havonta 300 ezret teszek félre. De persze te csak a nem létező gyerekdre, és kétlem az egész sztorit, amit írsz. Nyugdíjas éveidre is teszel félre? Nyilván arra is, te vagy az, aki szezreket mindenhova, csak a magyar átéagbér a megélhetésre is kevés, de itt mindenki milliókat keres. 270 ezer az átlag bruttó bér, abbeől nyilván mindenki vesz még + 2-3 lakást, na persze, álmodnak a tinik.

2017. ápr. 28. 17:12
 36/60 anonim ***** válasza:
59%
17:12 Attól, hogy te mérnökként nem keresel annyit, nem én tehetek. Pedig látom nagyon nagyra vagy magaddal. Hát pedig elképzelheted, hogy vannak olyan szülők, akik dolgoznak, nyaralnak, félretesznek, mindkét gyereküknek tudnak lakást venni, akik szintén dolgoznak és pár év alatt félre tudnak tenni annyit, hogy elkezdjenek egy házat felépíteni. Mi jeéenleg ebben a szakaszban vagyunk, ha kész a ház, utána nem arra fogunk költeni, hanem elkezdjük a családalapítást, és mint a szüleim nekünk, úgy mi is a gyereknek félre rakjuk a pénz egy részét. Attól, hogy te nem tanultál meg takarékoskodni, meg bánni a pénzzel, más még érthet hozzá, pedig mi még csak mérnökök sem vagyunk brühü. De persze én egy tinilány vagyok munka nélkül az álmaimmal. Ha neked ez megkönnyíti az életed, akkor hidd azt, nekem aztán tök mindegy
2017. ápr. 28. 17:17
 37/60 anonim ***** válasza:
59%
Ezen az oldalon mindenkinek 3 diplomája van, és fél millát keres. Az átlag a felét. És az átlag fogalmát talán ismered. Egy átlag család a saját hitelét is fizeti, nem pedig minden gyxerknek hitelmentesen vesz.. Álmodnak a tinij, hogy nekik mindent a seggük alá kell tolni, míg 30 évesen is még tanulnak. Dolgozni senki nem akar, de jól élni igen.
2017. ápr. 28. 17:17
 38/60 anonim ***** válasza:
50%

"Attól, hogy te mérnökként nem keresel annyit, nem én tehetek. "

Félreértettél, én jól keresek, de nagyon jól tudom, más ennek a harmadát sem keresi meg. És bele tudom magam érezni a helyzetükbe. Egyszerűen sajnos, Magyarországon ierrtális elvárás, hogy a bruttó 270 ezerből a 2-3 gyereknek lakást vegyenek. Lehetetlen dolog. Nyilván, van, aki megteheti, de messze nem általános, némi matek, és rájössz.

2017. ápr. 28. 17:21
 39/60 anonim ***** válasza:
60%
Pont ez a lényeg, hogyha minden szülő támogatáná a gyerekét, aki megteheti, annak nem kéne hitel. A szüleimnek nincs hitele, és azért segítenek, hogy nekünk se legyen. Bár nem is lenne, mert nem vennék fel soha lakáshitelt, inkább élek albérletben életem végéig vígan, mint hogy adósságba taszítsam magam. De nem az a törvényszerű, hogy mindenki felelőtlenól veszi fel a hitelt és ezért a gyerekeik is szívnak
2017. ápr. 28. 17:22
 40/60 anonim ***** válasza:
31%
Értelek, és magam alatt vágom a fát, mert nekem vettek lakást, de nem elvártam, és ennek hosszú a története. Arról van szó, hogy átlagban nem lehet elvárni, átlag magyarnak saját magára is kevés pénze van. Nyilván mindenki támogatja a gyerekét, de nem erőn felül. A szülpők is emberek, és élni akarnak. Mint te is.
2017. ápr. 28. 17:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!