Szülők, mit éreznétek, ha a gyereketek, fiatok soha nem akarna párkapcsolatot? 28F
Mostanában anyukám részéről hallok ezzel kapcsolatos kérdéseket... x csinos, y-ról mit gondolsz? z-nek van barátja? Rendszerint kikerülöm, illetve semleges válaszokat adok ezekre, de azért látom, érzem anyámon, örülne, ha lenne valakim. Természetesen nem erőltet semmit, nem rágja a fülem miatta. Helyes, mert őszintén szólva nem akarok párkapcsolatot, soha nem is volt és nem is lesz. Egyszerűen nem érdekel. Temérdek indokot tudok felhozni ellene, csak ezek is olyan dolgok, hogy szegény szüleim szomorúságukban elsírnák magukat. Így inkább nem adok egyenes választ ezekre a kérdésekre.
Titeket szülőként zavarna, ha a gyereketek, fiatok nem szeretne párkapcsolatot? Miért? Pl.: unokák miatt?
Soha nem hallottam még ilyenről, hogy valami ennyire elzárkózik a párkapcsolattól. Nagyon érdekes, kíváncsi lennék azért ennek a mélyebb mivoltára- oké leírtad hogy utálod magad, ez elég kevés információ. Persze nem is kell megosztanod több információt, főleg hogy nem az a kérdésed lényege hogy megoldást akarsz keresni, szóval szimplán csak el akartam mondani hogy nekem ez mennyire érdekes és fura :)
Mintha azt olvastam volna valamelyik kommenben, hogy voltál már szerelmes. Akkor sem érezted hogy milyen jó lenne vele lenni, és ha ő is viszonozná az érzéseid?
Ha nekem lenne gyermekem és azt mondaná hogy ő nem vágyik kapcsolatra és valószínűleg nem is lesz neki szerintem csalódott lennék. Részben azért hogy akkor nem lesz tőle unokám. Másrészt boldogtalan lennék a tudattól hogy ő is boldogtalan, és félnék hogy egyedül marad a világban.
Amúgy szereted az emberek társaságát? Barátok?
Annyi idős vagyok, mint te, és nekem sem volt még párkapcsolatom. Nem zárkózok el tőle, el tudom képzelni, hogy egyszer nagyon beleszeretek valakibe, és akkor együtt leszünk, de ha nem jön össze, az sem baj. nem központi kérdés ez az életemben.
A szüleimet nem zavarja, rám bízzák a dolgot, az unokák miatt sem nyaggatnak, azt mondják, ha nekem így jó, nekik is jó. egyébként én nem utálom magam, és egyedül sem vagyok, ott a családom, barátok, munkatársak. Azt sem hiszem, hogy öregkoromban magányos lennék, szerintem ugyanúgy lesznek körülöttem emberek akiket szeretek, mint most.
Egyébként nem mindenki akar párkapcsolatot. Régen is voltak, akik egyedül éltek,pedig akkor még jobban szankcionálták az ilyet, főleg nőknél. Szerintem ha nem vagy rendben lelkileg, akkor felelőtlenség is lenne belevágni egy kapcsolatba, mert a másik embernek sem lesz jó veled (oké, tudom, előfordul, hogy valaki pont egy nagy szerelem miatt gyógyul ki pl. az önutálatból vagy önbizalomhiányból, de ez elég ritka. sokkal gyakoribb, hogy magával rántja a párját is.)
Ahogy írtam, sohasem hiányzott a párkapcsolat. Valahogy nem vágytam rá. Attól, hogy tetszik valaki, még nem akarom, hogy együtt legyünk. Sőt, ha esetleg a másik ajánlaná, illetve jelezné, minden eszközzel küzdenék ellene.
Nem vagyok társasági lény sem, elég introvertált vagyok. Barátaim voltak, de a frusztrációm okozta bunkóságom miatt eltávolodtunk.
Hat ez piszkosul egyszeru. Dacnak hivjak. Meg sosem volt, ezert ugy vagy vele hogy "akkor nem is kell!"
Amint kapcsolatba kerulsz, csak nevetni fogsz az itt leirt gyerekes durcadon :)
És miért nem próbálod magad rendbetenni? Jó, tudom, nem az erdeti kérdés, még néked jobb így, de ez sztem csak mellébeszélése. És itt nyilván, nem csak arra gondolok, hogy az ember csak kapcsolatban lehet boldog és csak gyerekkel, mert nem.
Szóval, miért nem teszel magadért?
25: ha dac, akkor miért nem vágytam rá soha? Attól, hogy te kapcsolatfüggőként éled mindennapjaid, még lehetnek olyanok, akiket nem érdekel. Nem magyarázok bele semmit, egyszerűen feszélyez a gondolat, hogy valaki vonzódik hozzám, kedvel. El is akarom kerülni.
26: tettem magamért, de a problémáim megoldhatatlanok, tetteim emléke pedig kísérteni fog örökké. Hidd el, tudom miről beszélek. Az életem már rég véget ért a maga módján.
Ne vagdalkozz, hogy "te biztos kapcsolatfuggo vagy", mert ezzel is csak alatamasztod, hogy Te pusztan ellenallast fejlesztettel ki magadban.
Ha talalnal valakit akivel megszeretitek egymast es te is kelleni fogsz valakinek, ledobod majd az alarcodat meglatod.
Nem kapcsolatfuggo aki talalt valakit aki szereti, hidd el amint te is talalsz, nem leszel durca!
Hajra! Csak jarj nyitott szemmel es ne legyel is kis kaktusz mert ez csak meg jobban elriasztja a noket.
Azért válaszoltam így, mert azonnal "betámadtál" az ostobaságaiddal. Lekezelően, rögtön megmondtad a tutit ("dac", "piszkosul egyszerű"). Ami persze nem fedi a valóságot - de ezt eg, önelégült kapcsolatfüggőnek hiába mondom.
Ezzel persze szerinted önmagam alatt vágom a fát, de az álomvilágban élő, hősszerelmes kapcsolatorientáltaknak hiába magyarázzuk a valóságot.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!