Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert csinaljak ezt a szuleim?

Miert csinaljak ezt a szuleim?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, hetvegere jovok haza, illetve szesszio alatt csaj vizsgazni megyek fel. Nem biron veluk, szivatnak folyamatosan, ha fazom es feljebb teszem a futest, uvoltoznek velem, hogy megint 21 fokon van, viszint ilyenkor az en szobamban jo, ha a 18-19fok megvan.

Visszamegyek 1 napra, majd azzal jonnek, hogy ne vigyel ennivalot, 1 napot kibirsz ennivalo nelkuk is, nem vagy sovany, van mibol fogyni. Ha mondok valamit ugy letorkolnak. Annyira rosszul erzem magam, hogy igy is stresszes vagyok, ok meg nem konnyitenenek rajta, hanem meg ratesznek egy lapattal.

Napokig hozzam se szolnak, barmit csinalok, vagy mondok en vagyok a rossz. Tesom szinten szivat, hogy jaj nem tudsz vezetni, meg nem fozol itthon. Amennnyire futja az idombol megteszem, sajnalom, de nem tudk minden nap orakat azzal eltolteni, hogy fozocskezzek...

Hogy veszeljem ezeket tul addig, mig elvegzem az egyetemet es el nem koltozok?

2017. jan. 30. 10:43
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Kedves 6.valaszolo, foglamam sincs, hogy honna. Veszed, hogy "mindenhol találsz kifogást arra, hogy ne tanulj rendesen. " Rendesen tanulok, csak ugy hatekonyabb a tanulas, ha noncs kozben zaj es futkarozas es mas kulso idegesito hatas
2017. jan. 30. 12:07
 12/21 omawood válasza:
40%

Napi 5-7000 vagy heti?

Ha napi 5-7000Ft-t költene a gyermekem, én is nagyon morcos lennék. És ebben se számlák, se utazás.

2017. jan. 30. 12:07
 13/21 A kérdező kommentje:
Heti 5000-7000
2017. jan. 30. 12:08
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor kérj hozzá még egy ötszázast vagy ezrest. Ha 5 napra elég 6-7 ezer forint (ahogy írtad), 1500-2000 csak elég a hétvégére is, ennyit otthon is elkajálnál, csak nem csinálnak belőle problémát.
2017. jan. 30. 12:09
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

5-7000 Ft/nap nagyon sok egy napra étkezési költségnek. A szüleid a leírás alapján próbálnak spórolni, te pedig ennyit elköltesz csak kajára...

Tanulni lehet hétvégén az albérletben/koliban, azt írod, hétvégén a többiek is hazamennek. Egyszerűen nem értem, ha csend kell, miért nem maradsz ott? Olyan meleget csinálhatsz ráadásul, amilyet akarsz.

Vagy miért nem mész egy könyvtárba, vagy amikor jó idő van, egy parkba tanulni?

2017. jan. 30. 12:18
 16/21 anonim ***** válasza:
Előbb azt írtad, hogy "Hetkoznap olyan 5000-7000 Ft ot koltok el", ebből úgy tűnt, naponta költesz ennyit. Egy hétre (öt napra?) ez tényleg nem sok.
2017. jan. 30. 12:20
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Mért nem keresel másik albérletet?

Ha ennyire nem jössz ki velük jól, és nem tudsz tanulni, szerintem nem kötelező ott élned.

Vagy szólj az albérlet tulajdonosának, hogy ilyen körülmények vannak a lakásában, gondolom ő sem azért adta ki, hogy idegeneket kelljen kerülgetni benne. Mert ha vadidegeneket felvisznek a lakásba, akkor ahhoz a te beleegyezésed is kellene, hiszen ugyanúgy ott lakó vagy, mint bármelyik másik társad. Vagy szólj nekik, hogy kicsit vegyenek visszább.

Hazamenni pedig ne menj haza ilyen sűrűn. Pont ilyenkor a vizsgaidőszakban lehet azért munkát vállalni, hiszen nincs mindennap suli, egy műszak ledolgozása után vagy előtt, pedig bőven lenne időd tanulni.

Az otthoni körülményeken nem tudsz változtatni, de azon igen, hogy ahol albérletben vagy, ott normálisan tudj élni. Ezen viszont csak te tudsz változtatni.

2017. jan. 30. 12:23
 18/21 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem érthető volt, hogy heti 5-7ezret költ.

De mindegy.

Én megértelek, nálunk sincs olyan diákmunka, ahol nem 530 forint nettót kapsz.. Ennyiért meg egyszerűen nem éri meg elmenni dolgozni, mert többet ér az ideje az embernek. Én alkalmi munkákat vállalok (forgalomszámlálás, néha pakolás, ahova mehet lány).

Régi cuccaidat nem tudod eladni? Ruhák, esetleg ha nagyon muszáj, könyvek?

Végső esetben vegyél fel Diákhitelt. Ha csak havi 10-15ezret veszel fel, az nem olyan durván sok, ki fogod tudna majd fizetni, ha már lesz rendes állásod.

2017. jan. 30. 12:33
 19/21 A kérdező kommentje:
Az evfolyamtarsaim mennek haza tanulni, mint mondtam a lakotarsaim mindig ott vannak es lazulnak...
2017. jan. 30. 12:56
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nincs mese, keress új albit. Ennél rosszabb nem nagyon lehet.
2017. jan. 30. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!