Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek még egyetemre jártatok...

Nektek még egyetemre jártatok vett/adott pénzt anyukátok tamponra vagy betétre? Túl nagy dolog ezt elvárni?

Figyelt kérdés
Van egy törvény, hogy a szülőknek, amíg felsőoktatásban tanul a gyerekük kötelező számára a lakhatást és az alapvető dolgokat biztosítani. Nem akarom nekik ezt felhozni, de anya ezt és a gyógyszereimet (allergia, most náthás voltam stb.) sem veszi meg. Mindig gond volt ebből, mert 43 évesen szült, apa még idősebb és ezek tabu témák. Nagyon sokat kellett ezért régen is könyörögni, így inkább magam vettem, smikor tudtam. 18 éves vagyok, most kezdtem a sulit, de megbántam, mert így ki vagyok nekik szolgáltatva. A nyarat végig dolgoztam, illetve alkalmi munkákat vállalok, de az nem elég mindenre. Nagyon jól keresnek, ezért nem értem miért sajnálják ezeket tőlem. Minden ilyen szőrtelenítés, smink, dezodor, fehérneműk a saját pénzemből oldom meg.
2017. jan. 2. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/81 anonim ***** válasza:
54%

Ha ilyen régimódiak és prűdek, lehet úgy gondolják, ezek a dolgok feleslegesek egy nőnek, vagy hogy a tampon/betét kevésbé egészséges, mint a vatta (ezt nőgyógyásztól hallottam, hogy ha tehetem, használjam otthon azt, mert jobban szellőzik). Vagy hogy a szőrtelenítés egészségtelen, felesleges, stb. Hát lássuk be, a legtöbb dezodor és szőrtelenítési módszer valóban nem nagyon kedvez a bőrnek, de manapság már elkerülhetetlen, ha az ember nő létére ki akar menni az utcára, mert hát büdösen mégse lehet, bőr ide vagy oda, ahogyan egy szőrös női végtag is undorító számba megy.

Ha csak ezt nem fizetik, hát istenkém, elmegy, azért ösztöndíjból is kijön az ilyesmi, én is egyetemista vagyok, megmondom a szüleimnek, h mennyi pénzre van szükségem, és adnak rá: az most részlet kérdése, hogy éppen ebédet veszek belőle magamnak, vagy hazafelé beugrok a drogériába és veszek pár flakon tusfürdőt meg betétet. Persze tisztában vagyok vele, hogy nekem mennyivel könnyebb a helyzetem,h a szüleim megtehetik és meg is teszik értem, h eltartanak, amíg tanulok, és így persze sokkal könnyebb is tanulnom.

Ha eddig sem tették, ezután sem fogják. Kezdetben én is nagy csatározásokat folytattam bizonyos dolgokkal kapcsolatban aszüleimmel, mert mindenképpen szerettem volna, hogy megértsenek. De hát az emberk különbözőek, nem tud mindenki mindenkit megérteni, túlságosan is különbözünk hozzá. Sval agy idő után rájöttem, h ezek a viták csak idegességhez vezetnek és semmi jó nem sül ki belőle: anyuka, apuka elmondja a magáét, megértem, h neki ez az igazsága, magamban hozzáteszem, h nekem meg az, aztán mindenki megy a dolgára békével. Szóval nem fogják megérteni, régimódiak, prúűdek és ilyen idős korban már aligha fognak változni. El kell őket fogadni ilyennek, végül is ez egy megoldható probléma, az ember elfogadja, és a lelehető legideálisabb módon igyekszik kezelni a helyzetet: azaz gondolom szoktál elmenni otthonról, beugrasz az ótba eső drogériába, megveszed ami kell, bedobod a táskádba aztán mész a dolgodra ez max +10 perc. Mindenkinek megvan a maga bogara, az ember sokszor nem tehát mást, mint elfogadja a családtagjaiét, vagy ha másról van szó, akkor elkerüli őket.

2017. jan. 3. 19:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!