Nektek még egyetemre jártatok vett/adott pénzt anyukátok tamponra vagy betétre? Túl nagy dolog ezt elvárni?
Na jó, 29 éve, tévedtem! :)
De akkor se 40! :)))
"Szóval azért nem vesznek neked betétet, mert neked is van pénzed, amit nagy keservesen összekuporgatsz az egyetem mellett? És azért nem veszik meg, mert nem volt nálad pénz, és a saját pénzükből pedig nem adnak ... ilyenre. Aha, értem. Logikus."
62 # ! Egyszer már leírtam, hogy itt nem a betét a probléma, hanem a köztük lévő feszültség, és az, hogy nincsenek jóban! Ezt utána meg is erősítette a kérdező is.
Szóval kár itt tépni a szánkat egy hülye betét miatt, mert az "alap" probléma nem ez!
Szerintem le lehet végre a sokadik oldalon kattanni erről a hülye betétről..
Ez sajnos tényleg így van, én is használtam még ilyet. Kilépni nem lehet vele utcára, mert az átázás tuti garantált, és arról meg nem is beszélve, hogy milyen "kényelmetlen". Csomós, igazgatni kell rendesen és még akkor is simán átázhatsz vele, ha nem futsz vele időben wc-re. Aki nem használt ilyet, az el sem tudja képzelni, hogy a mostani betétek mennyire "áldás". Strapabíróak, itt az átázás már tényleg csak akkor történik meg, ha valaki "túlhasználja", nem időben cseréli, a vattánál meg még egy minimális csepp "túltengéstől" is elönti az ember lányának lába szárát a vér. A kényelemről, diszkrét viseletről pedig nem is beszélve!
Mondjuk én tampont használok, el sem tudnám képzelni az életemet betéttel.. Olyat még tini koromban és húszon éves korom közepe, végéig használtam. Azóta áttértem a tamponra, és egész más érzés.
Előbbi kommentemmel a kérdező kommentjére reagáltam amiről a vattáról írt.
Szerintem azért van otthon még relatíve néha vatta, és nem betét, mert a vatta olcsóbb, viszont azt nem tudja anyukád, hogy egy egész menstruáció alatt sokkal több vattát el lehet használni anyagárban, forintban, mint betétben. Tehát a betét szászszor gazdaságosabb! Nem is említve az előbbi okokat, a kettő közötti különbségeket.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy "szerintem" ezért van otthon néha nálatok vatta, és nem betét. Mert 1 zacskóval az olcsóbb. De ebből nem 1 zacskó kellene..
"59 #, 71 %-os hülyeséget beszélsz! Ne beszélj égbekiáltó baromságokat, amikor semmit se tudsz. Ilyenkor jó kussban maradni, és a többitől tanulni!
40 éve van betét itthon? Érdekes. Azaz nem igaz! Kb. 25 éve amikor valaki menstruált és akkor kezdte, simán használtak az emberek még vattát képzeld el!"
Mielőtt még jobban beégeted magad, balf..szkám:
A 70-es években (azaz 40 éve) már kapható volt (nálunk is) egészségügyi betét, a 80-as években a szárnyas változat is, elsőként a Libresse. Hülyézd le anyádat, ne engem...
De, abszolút feltűnt, csak nem láttam, hogy kitől, ezért rákérdeztem, hogy esetleg összekevertél -e valakivel, vagy sem?
Köszönöm a kimerítő választ.
1. Elvárható és illő, hogy a szülők a tanulmányaik befejezéséig teljesen eltartsák gyermekeiket.
2. Elvárható és illő, hogy a felsőoktatásban magasabb szinten tanuló hallgatók (MSc/PhD) a luxuskiadásaikat már maguk fedezzék, legalább részben, ha szüleik alacsony jövedelműek.
3. A tisztálkodó szerek, gyógyszerek, tampon, betét stb. nyilvánvalóan alapvető szükségleteket jelentenek, nem tekinthetők luxuskiadásnak.
4. A szülőktől elvárható, hogy biztosítsák tanulmányaikat végző gyermekeik számára minimálisan azt az életszínvonalat amit saját maguknak is biztosítani tudnak.
5. Ha a szülők nagyon szegények, akkor elvárható és illő, hogy a nagykorú gyermekek támogassák őket gyakorlati segítséggel vagy ha lehetséges akkor anyagilag is. (Ha egyébként a szülők olyanok, hogy érdemesnek bizonyultak gyermekeik szeretetére). A szülők felelőssége gyermekeik iránt korlátlan és feltétel nélküli, a gyermek felelőssége (esetleg idős vagy beteg szülei iránt) feltételes és korlátozott, hiszen nyilván nem a gyermek kívánt az adott családba megszületni.
Emberek, a kérdező egy BETÉT megvásárlásáról tett fel kérdést, nem arról, hogy szerintetek el kell-e őt tartani. Azért nehogy már azon vitatkozzunk, hogy egy csomag betétet kötelező-e megvenni neki a szülő! Ha kötelező, ha nem, normális szülőnek mikor jut eszébe, hogy nem veszi meg?
Kérdező, én a helyedben inkább nem is említenék ilyeneket a szüleimnek, nem tudom mit nem lehet felfogni azon, hogy egy egészséges felnőtt nő menstruál. Próbálj annyi pénzt keresni, amennyit tudsz, vagy vegyél fel diákhitelt és költözz el koliba/albérletbe, akkor nem kell tőlük függnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!