Nektek még egyetemre jártatok vett/adott pénzt anyukátok tamponra vagy betétre? Túl nagy dolog ezt elvárni?
Teljesen mindegy, hogy van e rá törvény vagy nincs, ha egy szülő egészséges indíttatásból vállal gyereket, akkor élete végéig próbál neki segíteni, támogatja őt. Alapvető emberi (szülői) erkölcs. Elég beteges hozzáállás az, ha 18 év felett egy eltiprandó felesleges szardarabként tekintenek a gyerekre, és az alapvető szükségeket sajnálják tőle. Én egy barátomnak is vennék tampont, ha megkérne rá, vissza sem kellene adni az árát, nemhogy a gyerekemnek...
Nem attól lesz önálló a gyerek, ha így viselkednek vele.
Attól, hogy titeket már 10 évesen elküldtek dolgozni, még nem ez a normális.
#17: Írtam, hogy én támogatnám a lányomat...
De ez, amit linkelsz, nem jár automatikusan.
Igen, tudom, lehet vele pert nyerni! Egy ismerősöm tavaly nyerte meg a különélő apjával szemben. Havi 10 ezret ítéltek meg neki.
Ha te valóban ügyvéd vagy (amit kétlek, sok barátom ügyvéd, egyik sem ilyen buta), akkor is baromi rossz ügyvéd lehetsz, nem hiszem,h egy pert is megnyertél volna.
Magamnak veszem meg a szükséges dolgokat egyetem alatt, mindig is magamnak vettem meg. Anyukád nem menstruált, mégis hogy tud úgy élni, hogy nem használ tampont? Nem megy el otthonrol vagy mi a franc? Sosem értettem, hogy hogy gondolkozhat vki ilyen korlátoltan.
Ha tényleg jól keresnek, akkor nem értem. Mondjuk benne lehet a pakliban, hogy már 18 éves vagy, és minden csip-csup dolgaidat nem akarják finanszírozgatni kicsit a felnőttség irányába terelgetnek (keresdd meg magad), és a beosztás felé. Ami persze érthető is. Nagyon el lehet rontani azzal a gyereket, hogy azt hiszik, hogy nekik minden JÁR, és nem szoktatják felelősségre és önmaga eltartására, mindig lehet apucihoz rohanni kis zsebpénzért, ezért-azért.
Akik viszont megtanulják a beosztást és önmagukról gondoskodni, azok a jég hátán is megélnek.
Én 18-19 éves koromban költöztem el otthonról véglegesen. Önálló keresetem volt, és önállóan tartottam el magamat. Tudom, hogy ez manapság nem divat, de talán jobb lenne, ha visszajönne a régi rendszer, nem is lenne ennyi életképtelen egyed aki 30 évesen is otthon ül anyuka nyakán.
30 évesen már simán lehet családod, férjed is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!