Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek még egyetemre jártatok...

Nektek még egyetemre jártatok vett/adott pénzt anyukátok tamponra vagy betétre? Túl nagy dolog ezt elvárni?

Figyelt kérdés
Van egy törvény, hogy a szülőknek, amíg felsőoktatásban tanul a gyerekük kötelező számára a lakhatást és az alapvető dolgokat biztosítani. Nem akarom nekik ezt felhozni, de anya ezt és a gyógyszereimet (allergia, most náthás voltam stb.) sem veszi meg. Mindig gond volt ebből, mert 43 évesen szült, apa még idősebb és ezek tabu témák. Nagyon sokat kellett ezért régen is könyörögni, így inkább magam vettem, smikor tudtam. 18 éves vagyok, most kezdtem a sulit, de megbántam, mert így ki vagyok nekik szolgáltatva. A nyarat végig dolgoztam, illetve alkalmi munkákat vállalok, de az nem elég mindenre. Nagyon jól keresnek, ezért nem értem miért sajnálják ezeket tőlem. Minden ilyen szőrtelenítés, smink, dezodor, fehérneműk a saját pénzemből oldom meg.
2017. jan. 2. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
80%

Teljesen mindegy, hogy van e rá törvény vagy nincs, ha egy szülő egészséges indíttatásból vállal gyereket, akkor élete végéig próbál neki segíteni, támogatja őt. Alapvető emberi (szülői) erkölcs. Elég beteges hozzáállás az, ha 18 év felett egy eltiprandó felesleges szardarabként tekintenek a gyerekre, és az alapvető szükségeket sajnálják tőle. Én egy barátomnak is vennék tampont, ha megkérne rá, vissza sem kellene adni az árát, nemhogy a gyerekemnek...

Nem attól lesz önálló a gyerek, ha így viselkednek vele.

Attól, hogy titeket már 10 évesen elküldtek dolgozni, még nem ez a normális.

2017. jan. 2. 18:13
 22/81 anonim ***** válasza:
25%

#17: Írtam, hogy én támogatnám a lányomat...

De ez, amit linkelsz, nem jár automatikusan.

Igen, tudom, lehet vele pert nyerni! Egy ismerősöm tavaly nyerte meg a különélő apjával szemben. Havi 10 ezret ítéltek meg neki.

2017. jan. 2. 18:14
 23/81 anonim ***** válasza:
14%

Ha te valóban ügyvéd vagy (amit kétlek, sok barátom ügyvéd, egyik sem ilyen buta), akkor is baromi rossz ügyvéd lehetsz, nem hiszem,h egy pert is megnyertél volna.

Magamnak veszem meg a szükséges dolgokat egyetem alatt, mindig is magamnak vettem meg. Anyukád nem menstruált, mégis hogy tud úgy élni, hogy nem használ tampont? Nem megy el otthonrol vagy mi a franc? Sosem értettem, hogy hogy gondolkozhat vki ilyen korlátoltan.

2017. jan. 2. 18:14
 24/81 A kérdező kommentje:
Mint írtam 43 évesen szült, évtizedek óta nem menstruál már.
2017. jan. 2. 18:28
 25/81 anonim ***** válasza:
26%
Na jó, egy újabb kamu. Legalább holnaptól már suli...
2017. jan. 2. 18:30
 26/81 anonim ***** válasza:
75%
22 éves a gyerekem, egyetemre jár, nem dolgozik mellette és nem is várom el tőle. Itthon lakik, én etetem és fizetem a ruháit, alapvető szükségleteit. Most csak az a dolga hogy tanuljon. Egyáltalán nincs elkényeztetve, mindent el tud intézni magának, okos, talpraesett életre való gyerek. Eszembe sem jutna, hogy megadóztassam a saját otthonában, ahová született. Dolgozni azért nem küldöm el, mert minek szenvedjen ha nem muszáj? Ugyanannyit költök rá mint akkor amikor még gimnáziumba járt, attól hogy nagykorú lett még ugyanúgy a gyerekem maradt. Nem hiszem, hogy attől lennék jó szülő, ha elvárnám tőle hogy dolgozza ki a belét a tanulmányai mellett.
2017. jan. 2. 18:32
 27/81 anonim ***** válasza:
31%
Vennék betétet a nagykorú gyerekemnek, de azért havonta 1 csomag betét ára maximum 500 ft, ha valaki ennyit sem tud keresni felnőtt létére (1 óra diákmunka fizet ennyit!) az minimum életképtelen. Ilyen törvénnyel meg szerintem nem próbálkozzál, nagyon ciki.
2017. jan. 2. 18:36
 28/81 anonim ***** válasza:
21%
Én nem kértem semmire pénzt, dolgoztam és abból álltam a dolgaimat.
2017. jan. 2. 18:37
 29/81 anonim ***** válasza:
24%

Ha tényleg jól keresnek, akkor nem értem. Mondjuk benne lehet a pakliban, hogy már 18 éves vagy, és minden csip-csup dolgaidat nem akarják finanszírozgatni kicsit a felnőttség irányába terelgetnek (keresdd meg magad), és a beosztás felé. Ami persze érthető is. Nagyon el lehet rontani azzal a gyereket, hogy azt hiszik, hogy nekik minden JÁR, és nem szoktatják felelősségre és önmaga eltartására, mindig lehet apucihoz rohanni kis zsebpénzért, ezért-azért.

Akik viszont megtanulják a beosztást és önmagukról gondoskodni, azok a jég hátán is megélnek.

Én 18-19 éves koromban költöztem el otthonról véglegesen. Önálló keresetem volt, és önállóan tartottam el magamat. Tudom, hogy ez manapság nem divat, de talán jobb lenne, ha visszajönne a régi rendszer, nem is lenne ennyi életképtelen egyed aki 30 évesen is otthon ül anyuka nyakán.

30 évesen már simán lehet családod, férjed is.

2017. jan. 2. 18:37
 30/81 anonim ***** válasza:
49%
Az én betétem majdnem egy ezres.
2017. jan. 2. 18:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!