Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek még egyetemre jártatok...

Nektek még egyetemre jártatok vett/adott pénzt anyukátok tamponra vagy betétre? Túl nagy dolog ezt elvárni?

Figyelt kérdés
Van egy törvény, hogy a szülőknek, amíg felsőoktatásban tanul a gyerekük kötelező számára a lakhatást és az alapvető dolgokat biztosítani. Nem akarom nekik ezt felhozni, de anya ezt és a gyógyszereimet (allergia, most náthás voltam stb.) sem veszi meg. Mindig gond volt ebből, mert 43 évesen szült, apa még idősebb és ezek tabu témák. Nagyon sokat kellett ezért régen is könyörögni, így inkább magam vettem, smikor tudtam. 18 éves vagyok, most kezdtem a sulit, de megbántam, mert így ki vagyok nekik szolgáltatva. A nyarat végig dolgoztam, illetve alkalmi munkákat vállalok, de az nem elég mindenre. Nagyon jól keresnek, ezért nem értem miért sajnálják ezeket tőlem. Minden ilyen szőrtelenítés, smink, dezodor, fehérneműk a saját pénzemből oldom meg.
2017. jan. 2. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
80%
Nem kötelező eltartaniuk, viszont én ezt mindig undorító dolognak tartottam, hogy amint a gyerek 18 lesz, vagy úgy alapjáraton kitalálják hogy magadnak állj ezt azt. Nyilván ha akarsz egy 200 ezres iphonet, valami csinosabb ruhát, olyan dolgot ami drágább mint a legtöbb szülők egyhavi fizetése azt mondom úgy logikus hogy vedd meg te, de nehogymár egy betétre sajnálják a pénzt, amikor van is nekik. Ha nekem gyerekem lesz és egyetemre fog járni, azért az alap dolgokat kifizetném neki, nem is értem honnan veszi a szülő hogy van pénzük, akik még suliba járnak és az idő nagyrészét tanulással tölti.
2017. jan. 2. 19:08
 52/81 anonim ***** válasza:
21%

3.35% a kamat, nem 9%. Felvesz most 10 ezret tamponra és nyáron visszafizeti a 10 ezret + 160 forint kamatot.

3,33% csak a diákhitel1, amit ő meg sem kap azt csak tandíjra lehet költeni, neki csak a magasabb kamatú diákhitel 2 lehetne erre.

Mert az egyetem mindig ott van ahol laksz nem? Vagy Debrecenből jársz be Budapestre suliba minden nap?

Nem, de te albérletet írtál. Egyetemista mehet kollégiumba havi 20 ezerből is.

2017. jan. 2. 19:08
 53/81 anonim ***** válasza:
17%

Vihar a biliben! :D

Gyerekek ez nem ér meg 6 egész oldalnyi kommentet :D

Könyörgöm ez csak egy "betéééét". Ezt még a 6 éves kisöcsém is megkeresi. Nem egy tétel.

Azért egy 18 évesnek azért már nem árt, ha bizonyos dolgokban kicsit önállósodik... Nem kell mindent otthonról várni, mint a sült galambocskát.

2017. jan. 2. 19:12
 54/81 anonim ***** válasza:
52%

"3,33% csak a diákhitel1, amit ő meg sem kap azt csak tandíjra lehet költeni, neki csak a magasabb kamatú diákhitel 2 lehetne erre."

A Diákhitel2 a 3,35%, szabadfelhasználású, bármire használható. A Diákhitel1 kamata 2%! Miért nem nézel utána mielőtt hülyeségeket írsz?

"Nem, de te albérletet írtál. Egyetemista mehet kollégiumba havi 20 ezerből is."

Nem mindig jut kollégium. De a havi 20 ezer is sokkal több mint a tampon.

2017. jan. 2. 19:13
 55/81 anonim ***** válasza:
65%
Nem azt mondtam, h most menstruál-e, hanem ha téged megszült, akkor valaha kellett menstruálnia. Hogy oldotta meg akkor? De komolyan érdekelne. Ez mitől gáz egy idős ember számára? Régen is használtak, nem ilyen formában, de nyilván valahogy fel kellett találni, mert szükség van rá
2017. jan. 2. 19:14
 56/81 anonim ***** válasza:
57%
Régen sima vattát használtak.
2017. jan. 2. 19:17
 57/81 anonim ***** válasza:
90%

"Könyörgöm ez csak egy "betéééét". "

Aki egy betétben ilyen szarrágó az másban is az marad. Persze majd ha a lány lediplomázik az egész facebook tele lesz a képeivel az anya által aki mindenben keresztbe tett neki, büszkélkedik majd.

2017. jan. 2. 19:21
 58/81 A kérdező kommentje:

Nem vette meg a pelenkát, hanem moshatót használt. Ezt onnan tudom, mert megtaláltam és kérdeztem, hogy mire van.

Egyébként egyszer nem jött meg 4 hónapig egy fertőzés miatt, akkor mondtam neki, de nem érdekelte. Egy barátnőm anyja fizette a nőgyógyászt, akivel nagyon jóban voltam.

Egyébként utálnak, az egyetem is arra jó, hogy dicsekedhessenek vele a barátaiknak, hogy oda járok.

2017. jan. 2. 19:23
 59/81 anonim ***** válasza:
24%
Én pedig nem hiszem el ezt az egész baromságot. 61 éves nő kizárt, hogy ennyire begyöpösödött legyen, az meg külön tetszik, hogy az állítólag 18 (!) éves kérdező szerint az anyja évtizedek óta (!!!) nem menstruál, ez orvosi csoda lenne.:D Miért használt volna vattát, ha már vagy 40 éve kapható tampon és egészségügyi betét nálunk is? Ki az a hülye szülő, aki hisztizik a gyereke továbbtanulásáért, de semmilyen támogatást nem nyújt neki hozzá? Hagyjuk már ezeket az ótvar kamuzásokat, baromi unalmas.
2017. jan. 2. 19:29
 60/81 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó az én anyukám 65 éves de ő is szokta mesélni, hogy az ő idejében csak vatta volt.
2017. jan. 2. 19:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!