Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek még egyetemre jártatok...

Nektek még egyetemre jártatok vett/adott pénzt anyukátok tamponra vagy betétre? Túl nagy dolog ezt elvárni?

Figyelt kérdés
Van egy törvény, hogy a szülőknek, amíg felsőoktatásban tanul a gyerekük kötelező számára a lakhatást és az alapvető dolgokat biztosítani. Nem akarom nekik ezt felhozni, de anya ezt és a gyógyszereimet (allergia, most náthás voltam stb.) sem veszi meg. Mindig gond volt ebből, mert 43 évesen szült, apa még idősebb és ezek tabu témák. Nagyon sokat kellett ezért régen is könyörögni, így inkább magam vettem, smikor tudtam. 18 éves vagyok, most kezdtem a sulit, de megbántam, mert így ki vagyok nekik szolgáltatva. A nyarat végig dolgoztam, illetve alkalmi munkákat vállalok, de az nem elég mindenre. Nagyon jól keresnek, ezért nem értem miért sajnálják ezeket tőlem. Minden ilyen szőrtelenítés, smink, dezodor, fehérneműk a saját pénzemből oldom meg.
2017. jan. 2. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
20%

Tanulj estin vagy levelezon

Akkor nem fugsz senkitol

2017. jan. 2. 17:38
 2/81 anonim ***** válasza:
32%
Nem.
 3/81 anonim ***** válasza:
43%

Azért egy dolgot tisztázzunk (amellett, hogy én ezt megadnám a lányomnak): Nem, nincs ilyen törvény! Itt mindenki erre hivatkozik, de senki nem tudta még nekem belinkelni, vagy bemásolni a pontos szövegét!

De már a paragrafus számával is beérném... Honnan veszitek egyáltalán, hogy van ilyen? Rokontartást lehet bíróságtól kérni, amit ha megítélnek, 5-10 ezer ft egy hónapra.

Ha a szülő nem támogatja a felsőfokú tanulmányaidat, el lehet menni diákmunkára, vagy végső esetben ott a Diákhitel....

4/81 anonim ***** válasza:
43%
Nem kötelezőek biztosítani! El vagy te tévedve!
 5/81 anonim ***** válasza:
15%
Öregen szült és nem akarja hogy felnőlj
2017. jan. 2. 17:42
 6/81 anonim ***** válasza:
73%
Én amondó vagyok, ha egy szülő ragaszkodik hozzá, hogy továbbtanuljon a gyereke, és mellette anyagilag is úgy áll, akkor támogassa, amíg a tanulmányai folynak. Ha nem akarja támogatni, akkor zavarja el 18 évesen dolgozni, de utána ne rinyáljon, hogy miért nem tanult tovább.
2017. jan. 2. 17:43
 7/81 anonim ***** válasza:
95%

Én bevallom őszintén, hogy egyetemi évek alatt totálisan édesapám tartott el (ő, egyedül), így természetesen a betétre való pénz (is) tőle volt.

Nyilván nem úgy, hogy "Apu, kellene betétre pénz), hanem adott egy hónapban X forintot, és abból vettem meg.

Sosem mondta azt, hogy valamire nem ad (persze nem egzotikus utazásokat kértem), mert már felnőtt vagyok.

Sőt, a mai napig ragaszkodik hozzá, hogy ha pl. együtt megyünk bevásárolni (mondjuk karácsony előtt a nagy családi összejövetelhez), és annak keretén belül veszek magamnak pl. egy tusfürdőt, akkor azt kifizesse a többivel, mert "nehogy már beállj külön egy tusfürdővel, ne viccelj!".

Imádom. :) (Nem a pénz miatt, hanem az egész hozzáállása a gyerekeihez és az unokájához.)

2017. jan. 2. 17:45
 8/81 anonim ***** válasza:
48%
Én 4 éve járok egyetemre, teljesen természetes, hogy magamnak veszem meg azokat a dolgokat, amikre nekem van szükségem. Én veszem a közlekedési bérletemet, ahogyan a tusfürdőmet, samponomat, tamponomat, krémemet, ruháimat. A szórakozásomra is a saját pénzemből költök (diákmunka, ösztöndíjak, spórolás). A szüleim anyagi szinten kizárólag a lakhatásomat és az étkezésemet biztosítják (otthon vagyok náluk).
2017. jan. 2. 17:45
 9/81 anonim válasza:
54%
Szerintem mondd el nekik. De ne ilyen törvénnyel gyere. Hanem azzal,hogy jól keresnek a gyerekük vagy mégis ki segítsen neked ha nem ők?
2017. jan. 2. 17:48
 10/81 A kérdező kommentje:
Karácsonykor voltunk vásárolni és konkrétan nem engedte, hogy a két csomag tamponomat hozzárakjam a többihez. Hanem másnap titokban, hogy a barátnőmmel találkozom lógtam el a boltba megvenni.
2017. jan. 2. 17:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!