Nektek még egyetemre jártatok vett/adott pénzt anyukátok tamponra vagy betétre? Túl nagy dolog ezt elvárni?
Tanulj estin vagy levelezon
Akkor nem fugsz senkitol
Azért egy dolgot tisztázzunk (amellett, hogy én ezt megadnám a lányomnak): Nem, nincs ilyen törvény! Itt mindenki erre hivatkozik, de senki nem tudta még nekem belinkelni, vagy bemásolni a pontos szövegét!
De már a paragrafus számával is beérném... Honnan veszitek egyáltalán, hogy van ilyen? Rokontartást lehet bíróságtól kérni, amit ha megítélnek, 5-10 ezer ft egy hónapra.
Ha a szülő nem támogatja a felsőfokú tanulmányaidat, el lehet menni diákmunkára, vagy végső esetben ott a Diákhitel....
Én bevallom őszintén, hogy egyetemi évek alatt totálisan édesapám tartott el (ő, egyedül), így természetesen a betétre való pénz (is) tőle volt.
Nyilván nem úgy, hogy "Apu, kellene betétre pénz), hanem adott egy hónapban X forintot, és abból vettem meg.
Sosem mondta azt, hogy valamire nem ad (persze nem egzotikus utazásokat kértem), mert már felnőtt vagyok.
Sőt, a mai napig ragaszkodik hozzá, hogy ha pl. együtt megyünk bevásárolni (mondjuk karácsony előtt a nagy családi összejövetelhez), és annak keretén belül veszek magamnak pl. egy tusfürdőt, akkor azt kifizesse a többivel, mert "nehogy már beállj külön egy tusfürdővel, ne viccelj!".
Imádom. :) (Nem a pénz miatt, hanem az egész hozzáállása a gyerekeihez és az unokájához.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!