Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek még egyetemre jártatok...

Nektek még egyetemre jártatok vett/adott pénzt anyukátok tamponra vagy betétre? Túl nagy dolog ezt elvárni?

Figyelt kérdés
Van egy törvény, hogy a szülőknek, amíg felsőoktatásban tanul a gyerekük kötelező számára a lakhatást és az alapvető dolgokat biztosítani. Nem akarom nekik ezt felhozni, de anya ezt és a gyógyszereimet (allergia, most náthás voltam stb.) sem veszi meg. Mindig gond volt ebből, mert 43 évesen szült, apa még idősebb és ezek tabu témák. Nagyon sokat kellett ezért régen is könyörögni, így inkább magam vettem, smikor tudtam. 18 éves vagyok, most kezdtem a sulit, de megbántam, mert így ki vagyok nekik szolgáltatva. A nyarat végig dolgoztam, illetve alkalmi munkákat vállalok, de az nem elég mindenre. Nagyon jól keresnek, ezért nem értem miért sajnálják ezeket tőlem. Minden ilyen szőrtelenítés, smink, dezodor, fehérneműk a saját pénzemből oldom meg.
2017. jan. 2. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
79%

nem adott semmire, se kaja se tampon se ruha...

végig dolgoozom az egyetemet évről évre, éveket is csúszok a vizsgáimmal de ez van......

2017. jan. 2. 19:35
 62/81 anonim ***** válasza:
81%

Oké.

Oké, álljunk meg egy szóra, mert ez a kérdés egy elég durva sokkterápiaként hatott rám.

Szóval azért nem vesznek neked betétet, mert neked is van pénzed, amit nagy keservesen összekuporgatsz az egyetem mellett? És azért nem veszik meg, mert nem volt nálad pénz, és a saját pénzükből pedig nem adnak ... ilyenre. Aha, értem. Logikus.

Valami olyanra, ami létszükséglet.

Ha jól számolom, anyukád már 61-62 éves. És persze, valóban ÉVTIZEDEK óta nincsenek ilyen problémái, de ez akkor sem megoldás. Elzárkózik egy természetes folyamat velejárói elől, mert valóban, az ő idejében nagyon tabu téma volt, de nem értem, hogy TE JÓ ÉG, mi van?

Mármint ez egyszerűen hajmeresztő számomra.

Hiszen ahogy írtad, ez nem a korod miatt van, 14-15 évesen sem vette meg. De mégis miért?

Persze, anya is mesélte, hogy rongyot meg vattát használtak (engem is közel a negyvenhez szült), de vesz betétet, és soha nem nyomna egy csomag vattát a kezembe.

Mert a világ halad és fejlődik, és ami régen volt, az régen is marad. A régen is változik, és fogalmam sincs, hogy egy ilyen témában egy szülő, egy anyuka, egy felnőtt nő...hogy képes ilyen elvakultan, ostoba mód viselkedni.

És végképp nem értem, hogy miért sajnálják tőled ilyen kicsinyesen a pénzt.

A testvéreddel is ilyenek?

Igen, alap dolog, hogy megveszel magadnak egyéb apróságokat a fizetésedből, de igazán nem esne le a keze, ha egyszer fizetné a betétedet. Ha pedig úgy gondolja, hogy az fogja csóróvá tenni, mond neki nyugodtan, hogy "Ne aggódj, mami, kifizetem, amint hazaértünk. Hiszen ti vagytok pénz szűkében, nem én. Nemde?"

Valószínűtlen, hogy elszégyelli magát, de nem tudom, hogy tud nyugodtan lefeküdni aludni egyáltalán, tudván, hogy a gyerekével így bánik.

Attól, hogy elmúltál vagy éppen 18 vagy, még nem kéne rád családfőként tekinteni, aki KÉPES egyetem mellett olyan szinten eltartani magát, hogy ne kérhessen apróbb szívességeket a SAJÁT ANYJÁTÓL.

Ez persze nem a te hibád, és ő(k) sem fog(nak) megváltozni soha.

Csupán törekedj arra, hogy te ne legyél ilyen.

2017. jan. 2. 19:36
 63/81 anonim ***** válasza:
58%

"Utolsó az én anyukám 65 éves de ő is szokta mesélni, hogy az ő idejében csak vatta volt."

Az enyém 67, 20 évvel ezelőttig, a műtétjéig betétet használt.

2017. jan. 2. 19:43
 64/81 anonim ***** válasza:
7%

Ne haragudj, de ezt mégis kinek írtad?

Mert én, mint utolsó (62), egy szóval nem írtam az általad idézett mondatot.

2017. jan. 2. 19:53
 65/81 anonim ***** válasza:
55%
Attól, hogy 43 évesen szült, még lehetne normálisabb az átlag magyar anyánál.
2017. jan. 2. 20:12
 66/81 A kérdező kommentje:

Azt, hogy évtizedek óta tényleg kicsit túlzás, de legalább 15 éve.

Azt nem tudom, hogy használt-e betétet vagy sem, mert egyszer sem lehetett róla beszéln. De velem vattát akart használtatni, párszor rá is fanyalodtam középiskolás koromban, ha nem volt itthon semmi. Állítom borzalmas, itthonra elmegy, de az utcára nem lehetne vele kilépni.

2017. jan. 2. 20:14
 67/81 anonim ***** válasza:
74%

"Ne haragudj, de ezt mégis kinek írtad? "

Annak, akitől idéztem az első mondatot. Nem tűnt fel az idézőjel?:D

2017. jan. 2. 20:19
 68/81 anonim ***** válasza:
66%
De nem értem a logikáját. A tampon is gyakorlatilag vatta, csak jobban össze van tömörítve és sokkal higiénikusabb is, mivel a sima háztartási vattát a sebre sem szabad rakni, mert csak beleragad. Nem sokkal egyszerűbb, ha pár száz forintért vesz az ember tampont, ami direkt erre lett kitalálva, sokkal tisztább is meg minden
2017. jan. 2. 20:28
 69/81 anonim ***** válasza:
45%

Én már jó régóta magamnak veszem ezeket a dolgokat, nem különösebben zavarna ha anya ennyire tabu témaként kezelné. Ő ilyen, így kell elfogadni, tenni nem tudsz ellene.

Ha alkalmi munkázol (és nem bulizod el a pénzt) akkor az a pár száz forint csak nem vág földhöz. A történetből úgy tűnt, hogy otthon laksz, akkor még a kaja se viszi el a megkeresett pénzed.

Persze el tudom képzelni hogy ez idegesítő lehet hogy vissza kell menni a boltba mert anya annyira szégyenli, (igazából néha én is dugdosom a többi áru alá amikor mászkálok a boltba még szégyenlős gimisként alakult ki) de annyira azért nem tűnik eget rengető dolognak hogy ennyire kiakadj miatta

2017. jan. 2. 22:20
 70/81 anonim ***** válasza:
56%

59 #, 71 %-os hülyeséget beszélsz! Ne beszélj égbekiáltó baromságokat, amikor semmit se tudsz. Ilyenkor jó kussban maradni, és a többitől tanulni!

40 éve van betét itthon? Érdekes. Azaz nem igaz! Kb. 25 éve amikor valaki menstruált és akkor kezdte, simán használtak az emberek még vattát képzeld el!

Nem, nem volt akkor még betét! Az picivel később jött be.

40 év? :) Haha :) Ne röhögtess :))))

2017. jan. 2. 22:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!