Nektek még egyetemre jártatok vett/adott pénzt anyukátok tamponra vagy betétre? Túl nagy dolog ezt elvárni?
Nem a törvényről van szó.
Hogy sajnálhatja valaki a gyerekétől a betétet/tampont és a gyógyszert (nem fogamzásgátló vagy ilyenek)? Ők mondogatták, hogy tanuljak tovább, sőt anyám még sírt is, amikor közöltem, hogy inkább elmennék dolgozni pár évig. Eddig sem vette meg, tehát nem most kezdődött, de most egyáltalán nem hajlandó. Értem én, hogy az ő korában nem volt ilyen, de most azt várja, hogy vattát használjak vagy mi? Ugyanis volt rá példa, hogy adott egy csomag vattát és használjam azt. Szerencse, hogy fiú tesóm van és nincsenek ilyen gondjai, ráadásul sosem beteg.
Mond hogy másra kell pénz, ennyi.
Ha leírjuk itt 100-ból 100-an, hogy nekünk megvették/mi megvennénk, akkor neked jobb lesz? Nem. Megoldást kell keresni, nem ismételgetni a problémát.
Elég furcsa szüleitek van. Nekem minden alapszükséglétett kifizetnek, pedig én is késő gyerek vagyok. Kérdezd meg ha betétet venned kell akkor következő hónapban már a wc papírt is neked kell venned? Esetleg azt is megkérdezhetnéd, hogyha betétet nem vesz akkor csecsemőkorodban, miben pelenkázott, mert nyilván akkor pelenkát sem vett. Talán arra is rákérdezhetnél, hogy ha 18 évesen már nem estruálnál lehet komoly gondok lennének veled és igaz nem kellene ilyenre költeni de akkor unokája sem lenne.
Mondjuk lehet durva, de amikor megjön második nap aludjál bugyi, betét nélkül aztán mossa ki ő az ágyneműdet meg a ruhádat az aki ilyent akar.
Nyáron keresel, télen ezeket finanszírozgatod. Ennyi. Probléma kilőve. Máris felnőttebb lettél egy kicsit. Nincs veszekedés se minden hónapban!
Én azonban emögött egy hangyányit azt érzem, hogy nem csak "ez" a probléma, alapvető feszültségek lehetnek közöttetek. Rosszul látom?
"Vegyél fel diákhitelt most kevés a kamat, megéri."
Hitelt soha nem éri meg felvenni, főleg nem fehérneműre vagy betétre ne viccelj már. 9% kamat meg rohadtul nem éri ezt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!