Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek még egyetemre jártatok...

Nektek még egyetemre jártatok vett/adott pénzt anyukátok tamponra vagy betétre? Túl nagy dolog ezt elvárni?

Figyelt kérdés
Van egy törvény, hogy a szülőknek, amíg felsőoktatásban tanul a gyerekük kötelező számára a lakhatást és az alapvető dolgokat biztosítani. Nem akarom nekik ezt felhozni, de anya ezt és a gyógyszereimet (allergia, most náthás voltam stb.) sem veszi meg. Mindig gond volt ebből, mert 43 évesen szült, apa még idősebb és ezek tabu témák. Nagyon sokat kellett ezért régen is könyörögni, így inkább magam vettem, smikor tudtam. 18 éves vagyok, most kezdtem a sulit, de megbántam, mert így ki vagyok nekik szolgáltatva. A nyarat végig dolgoztam, illetve alkalmi munkákat vállalok, de az nem elég mindenre. Nagyon jól keresnek, ezért nem értem miért sajnálják ezeket tőlem. Minden ilyen szőrtelenítés, smink, dezodor, fehérneműk a saját pénzemből oldom meg.
2017. jan. 2. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
83%

Minimális összeg, örülj neki hogy nem kell albérletet fizetned havi 60-at.

Miért neked kötelező volt 18 évesen? Szégyellném ha a gyerekem amit tehetné lelépne a családtól.

2017. jan. 2. 18:57
 42/81 anonim ***** válasza:
38%

"Mennyit keresel havonta kb?"

Azt hiszem, ez senkire sem tartozik...

2017. jan. 2. 18:58
 43/81 anonim ***** válasza:
26%
Én az ösztöndíjból fizettem minden ilyen jellegö kiadásomat, eszembe sem jutott volna, hoyg anyukám vegyen nekem tampont!!!
2017. jan. 2. 19:02
 44/81 anonim ***** válasza:
18%

38 # ez elég durva... Hogy van képed ilyet csinálni? Hogy van képed, hogy ez egyáltalán eszedbe jut? Akkor ezek szerint, ha összemenstruálod a bugyid, ágyneműd, akkor azt anyukád mossa????

Szégyen, gyalázat komolyan!

Na többek között ezért nem leszel te sosem felnőtt.

2017. jan. 2. 19:02
 45/81 anonim ***** válasza:
79%
Akik semmi pénzt nem kaptak a tanulmányaikra azoknak csak azt tudom mondani, hogy SZÍVÁS. Hiába írjátok le ennyien, hogy "mikor én tanultam akkor még dolgoznom kellett és én semmi pénzt nem kértem, mert én ennyire önálló felnőtt voltam már 18 évesen is", attól még nem kell mindenkinem azt csinálnia. Alapból másról van itt szó, de pl.: az én bátyám is idén kezdte az egyetemet és a szüleim havonta utalnak neki pénzt amiből vehet kaját, italt, tusfürdőt, mindent. Nem szórja a pénzt nyilván, de szüksége van dolgokra amiket megvesz és amiket kifizetnek neki. Mellette fog alkalmi munkákat vállalni. Még 3 másik tesóm van, jövő után én is megyek egyetemre és ugyanígy fogunk kapni pénzt, a lányok tamponra és betétre is. Nyárimunkán kívűl most se kell más munkát vállalnom. Szóval szerintem nem normális, hogy nem hajlandó neked pénzt adni az anyukád, én elbeszélgetnék vele erről.
2017. jan. 2. 19:03
 46/81 anonim ***** válasza:
60%

Milyen smucig szüleid vannak.:o

Tampon / betét szükséges egy érett nőnek!

Ez olyan, mintha nem főzne, mosna. A gyereke vagy. Nem tudnék ilyen lenni a gyerekemhez. Szerencsére szüleim nem ilyenek.

2017. jan. 2. 19:03
 47/81 anonim ***** válasza:
51%
Nem anyukám mossa de neki ilyen eszébe sem jutt. Az olyan anya aki megragadt a kőkorszakban az mossa csak ki. Remélem autómata sőt tárcsás mosógépe sincs, mert magától is félti a modern technológiát.
2017. jan. 2. 19:04
 48/81 anonim ***** válasza:
36%

"Hitelt soha nem éri meg felvenni, főleg nem fehérneműre vagy betétre ne viccelj már. 9% kamat meg rohadtul nem éri ezt meg.

"

3.35% a kamat, nem 9%. Felvesz most 10 ezret tamponra és nyáron visszafizeti a 10 ezret + 160 forint kamatot.

"Miért neked kötelező volt 18 évesen? Szégyellném ha a gyerekem amit tehetné lelépne a családtól."

Mert az egyetem mindig ott van ahol laksz nem? Vagy Debrecenből jársz be Budapestre suliba minden nap?

2017. jan. 2. 19:04
 49/81 anonim ***** válasza:
69%

"Én az ösztöndíjból fizettem minden ilyen jellegö kiadásomat, eszembe sem jutott volna, hoyg anyukám vegyen nekem tampont!!!"

Aha akkor áruld már el, első félévben amikor nincs egy fillér ösztöndíj meg minden félév első 3-4 hónapjában miből vetted, mert hogy akkor egyetemtől egy fillért nem kapsz az fix. Minek kell állandóan hazudni, oké hogy névtelen forum de akkor is.

2017. jan. 2. 19:06
 50/81 anonim ***** válasza:
17%
68%-os te aztán primkó vagy.... Még helyesen se tudsz írni.
2017. jan. 2. 19:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!