Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudom elérni, hogy...

Hogyan tudom elérni, hogy kicsit kevesebbet aggódjanak? 18/L

Figyelt kérdés

Próbálok a lehető legrövidebb lenni, de bocsi, ha esetleg kicsit hosszabbra sikerülne.

Karácsony után megyek egy barátomhoz (aki nem mellesleg egy fiú, de egyébként csak barátok vagyunk), akivel neten ismerkedtem meg, de már egyszer találkoztunk úgy, hogy akkor ő volt nálunk. Most viszont én mennék, amiről már akkor beszélgettünk, amikor először találkoztunk.

A bökkenő mindebben az, hogy ez a srác nem itt lakik és ha úgy vesszük nem is annyira a közelben (ha esetleg valaki tudni szeretné, Cipruson). Úgy ismertük meg egymást, hogy már jópár éve írok egy blogot angolul és nem egészen pontosan tudom, hogyan talált rám, de mindesetre ezek után fb-n kezdtünk el beszélgetni és így kialakult a barátságunk.

A szüleimnek is szimpatikus amúgy, csak gondolom az a konkrét gondjuk, hogy még sosem voltam tőlük ennyire távol, főleg egyedül, de direkt azért mondtam a srácnak, hogy először ő jöjjön hozzánk, mert akkor anyáék jobban megismerik, nem csak azok alapján ismerik, amiket elmondtam nekik róla és azért gondolom nekik is megnyugvás, ha tudják, hogy kivel találkozom. Meg azért magam miatt is jó, mert általában a legtöbb ember élőben másképp viselkedik, de benne nem csalódtam és mint mondtam, anyáéknak sem volt vele semmi bajuk, ők is el tudtak vele beszélgetni, bár apának kicsit jobban megy az angol, mert ő saját elhatározásból nyelvórákat vett.

Még annyit megemlítenék, hogy nekik semmit nem kell beleadniuk, az utazástól kezdve mindent én állok.

Szóval érthető módon eléggé aggódnak és ennek minden nap hangot is adnak, de nem akarok, hgoy a távollétemben folyamatosan idegeskedjenek és tudok magamra vigyázni. Természetesen fogunk beszélni mobilon, azon belül is viberen, így ingyen beszélhetünk egymással annyit, amennyit szeretnének és meg is ígértem, hogy majd amíg ott vagyok, minden nap hívni fogom őket meg életjelet adok magamról, de még így is túlaggódják ezt az egészet. Egyszerűen már nem tudom, hogyan tudnám őket megnyugtatni.

2016. nov. 29. 09:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 A kérdező kommentje:

Akkor arrogáns és pökkhendi vagyok, sőt akkornmár gyerekes és naiv is, de akkor sem fogom hagyni, hogy olyan emberek becsméreljenek, akik nem is ismernek. De azok sem jobbak, akik mindennek lehordanak.

Egyébként meg mivel lenne másabb, ha egy lányhoz mennék? Ő ugyanúg ki tud belezni, felakasztani, meg ehhez hasonlók.

Azzal, hogy megmutatom, hogy ki ez, mennyivel leszel előrébb? Nem hiszem, hogy azalapján valaki meg tudná mondani róla, hogy ő milyen ember.

2016. dec. 1. 10:24
 62/73 anonim ***** válasza:
94%

"Egyébként meg mivel lenne másabb, ha egy lányhoz mennék? Ő ugyanúg ki tud belezni, felakasztani, meg ehhez hasonlók"

Istenem, te tenyleg tok buta vagy.

2016. dec. 1. 11:29
 63/73 A kérdező kommentje:
Istenem, de ténlyeg nem érted.
2016. dec. 1. 11:38
 64/73 anonim ***** válasza:
75%
Aggódom! Tudod miért? Mert nem látod át azt amit mi igen. Ha kimész, egy arab országban fogsz kikötni egy arab feleségeként aki naponta megver és szülhetsz neki 5 gyereket. Ja ha lányt szülsz szintén megver. Az állataival lesznek egyen jogaid. Nem társa, tulajdona leszel. Férfi és nő között nincs barátság. Nő és nő között sem jellemző. Csak a férfiak között. Ennek evolúciós okai vannak a csapatban való vadászathoz kellett. Amit a srác csinál pont így működik! elnyeri a bizalmadat odacsábít és elad. Én ismerek személyesen olyat aki egy török "baráthoz" utazott ki. Ellopták az útlevelét a "barát" bezárta hónapokig tartott mire haza tudott szökni. Ő sem gondolta volna...
2016. dec. 1. 12:19
 65/73 anonim ***** válasza:
81%
Hagyjátok, így is -úgy is menni akar. Azt még mindig nem értem, hogy hogyan lehet valaki ennyire sötét, de mindegy. Azt azért még szeretném elmondani, hogy ha már mindenképpen mész, vigyél magaddal egy dugitelefont, hogy ha netalántán elveszi a telefonod akkor legyen nálad valami, amivel értesíted a szüleid, ha baj lenne! Jó utat!
2016. dec. 1. 12:49
 66/73 A kérdező kommentje:

Ha 4x megkértelek titeket, hogy nem kérek ok nélküli sértéseket, mert anélkül is lehet véleményt mondani,akkor miért nem tudtok vulgáris szavak nélkül véleményt mondani? Most vagy szövegértési problémája van pár embernek, vagy a buta nem én vagyok. De válaszokat még mindig nem kaptam a korábbi kérdéseimre.

Sajnálom, hogy van pár begyöpösödött, szűklátókörű ember aki a buta buta buta és naiv naiv naiv szavakon nem làt àt és nem próbálja beleképzelni magát a helyzetembe.

És hogy arrogáns vagyok-e? Azt hiszem nem én kezdtem a beszólogatást. Aki velem bunkó, azzal én is az vagyok. Azt adom, amit kapok.

Őszintén remélem, hogy érthetővé tettem, hogy mit értek a normális vélemény nyilvánítás alatt. Ha ezek után is kapok a jaj istenem mekkora idióta vagy dolgokat..az ilyen primitív emberekkel még én sem tudok mit kezdeni. Attól függetlenül, hogy nem veszekedni vagytok it, mègis kiprovokáljátok ezt a viselkedésetekkel.

2016. dec. 2. 16:17
 67/73 anonim ***** válasza:
91%

"De válaszokat még mindig nem kaptam a korábbi kérdéseimre."

- de, kaptál. Nem tudjuk megnyugtatni a szüleidet, nem tudunk ez ügyben tanácsot adni, mert nagyon nyugtalanító, amit tervezel. Ennyi a lényeg.

Sajnos, nincs minden kérdésre olyan válasz, nincs minden problémára olyan segítség, mint amit a kérdező megálmodik magának.

2016. dec. 2. 16:46
 68/73 anonim ***** válasza:
76%

Nem leszek semmivel előrébb, csak szeretném látni. Érdekel, hogy hogy beszélsz angolul, érdekel, kinek dőltél be.

De a blogod bőven elég lenne.

2016. dec. 2. 17:53
 69/73 anonim ***** válasza:
94%

Kaptál választ: vigyél magaddal valakit! Teljesen nem tudod megnyugtatni a szüleidet, de így sokkal nyugodtabbak lennének. Sajnálom, hogy az összes hasznos válasz felett átsiklottál, ugyanakkor ez nem a válaszolók hibája. Itt szinte mindenki segítő szándékkal írt neked, de csak fújod a magadét, hogy ez a srác biztos nem olyan, anélkül, hogy legalább értékelnéd a válaszainkat.

Tudod mit, ha annyira biztos vagy benne, hogy ez a srác rendes, akkor menj. Nem értem, miért bizonygatod nekünk, hogy milyen. Vigyél magaddal valamit (ahogy tanácsoltuk). Ha mégsem kerülsz elő, nem nekünk fog fájni, hisz nem ismerünk, és nem is fogunk soha hallani rólad. A tőlünk telhetőt megtettük érted, de nemhogy elgondolkodni rajta, még megköszönni se vagy képes.

2016. dec. 7. 14:19
 70/73 anonim ***** válasza:
60%

Nehogy kirakd ide a blogodat!

Elmész egy másik országba, ennyi. Az hogy pluszban ismersz mellette ott valakit annak semmi jelentősége, még nem is nála fogsz lakni. Van szállásod, lesz nálad pénz és nem Mexikóba mész valamelyik afrikai köztársaságba. Ha beszéltek naponta telefonon, hangban/videóhívással, képeket küldesz, stb akkor megnyugszanak, 100%-osan akkor amikor hazaérsz. A haverodról meg annyit hogy megmutat pár nevezetességet, megmutatja hogy melyek a legjobb éttermek. Az első napokban ne menj olyan helyre vele ahol kettesben lehettek, vagy ha gyanúsan viselkedik akkor rázd le.

Hidd el teljesen egyedül is jól tudod érezni magad egy idegen országban. Én sokszor voltam, nem függsz senkitől, nem kell senkire várni, oda mész ahova akarsz és akkor amikor akarsz, nem kell alkalmazkodni. Fun az egész.

2016. dec. 7. 16:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!