Hogyan tudom elérni, hogy kicsit kevesebbet aggódjanak? 18/L
Próbálok a lehető legrövidebb lenni, de bocsi, ha esetleg kicsit hosszabbra sikerülne.
Karácsony után megyek egy barátomhoz (aki nem mellesleg egy fiú, de egyébként csak barátok vagyunk), akivel neten ismerkedtem meg, de már egyszer találkoztunk úgy, hogy akkor ő volt nálunk. Most viszont én mennék, amiről már akkor beszélgettünk, amikor először találkoztunk.
A bökkenő mindebben az, hogy ez a srác nem itt lakik és ha úgy vesszük nem is annyira a közelben (ha esetleg valaki tudni szeretné, Cipruson). Úgy ismertük meg egymást, hogy már jópár éve írok egy blogot angolul és nem egészen pontosan tudom, hogyan talált rám, de mindesetre ezek után fb-n kezdtünk el beszélgetni és így kialakult a barátságunk.
A szüleimnek is szimpatikus amúgy, csak gondolom az a konkrét gondjuk, hogy még sosem voltam tőlük ennyire távol, főleg egyedül, de direkt azért mondtam a srácnak, hogy először ő jöjjön hozzánk, mert akkor anyáék jobban megismerik, nem csak azok alapján ismerik, amiket elmondtam nekik róla és azért gondolom nekik is megnyugvás, ha tudják, hogy kivel találkozom. Meg azért magam miatt is jó, mert általában a legtöbb ember élőben másképp viselkedik, de benne nem csalódtam és mint mondtam, anyáéknak sem volt vele semmi bajuk, ők is el tudtak vele beszélgetni, bár apának kicsit jobban megy az angol, mert ő saját elhatározásból nyelvórákat vett.
Még annyit megemlítenék, hogy nekik semmit nem kell beleadniuk, az utazástól kezdve mindent én állok.
Szóval érthető módon eléggé aggódnak és ennek minden nap hangot is adnak, de nem akarok, hgoy a távollétemben folyamatosan idegeskedjenek és tudok magamra vigyázni. Természetesen fogunk beszélni mobilon, azon belül is viberen, így ingyen beszélhetünk egymással annyit, amennyit szeretnének és meg is ígértem, hogy majd amíg ott vagyok, minden nap hívni fogom őket meg életjelet adok magamról, de még így is túlaggódják ezt az egészet. Egyszerűen már nem tudom, hogyan tudnám őket megnyugtatni.
A barátnője milyen lány? Hogy ismerted meg? Mert ffiként én is mondhatom bárkinek, hogy van párom, mikor nincs is...
Egyébként megértem a szüleidet, és az, hogy milyen ember valójában, egy! találkozásból nem szűrheted le. Okés, beszélgettek, de ott aztán azt jelent ki, vagy mesél, amit hallani akarsz.
Ok, a te dolgod (én is netről ismertem meg a külföldön élő párommal, de az kizárt volt, hogy én menjek ki hozzá - pedig ő "csak" 12 órányira lakik, nem fél világnyira), én a helyedben nagyon óvatos lennék, és semmilyen iratodat ne add neki oda, egy másodpercre sem!
Szép barátság, ha máshol kell elszállásolnod magad.
Miért teszed fel a kérdést, ha nem érdekel más véleménye?
Miért vagy felháborodva, mert mindenki a szüleid mellé áll, ugyanis jogos az aggódásuk.
Te ezt nem gondoltad át, és nem érzed át a súlyosságát.
Nagyon gyerekesen viselkedsz!
23/N
Nem tudom, nem ismerem, amikor a srác itt volt nálunk, -akkor nem hozta, egyébként meg nem hiszem, hogy csak kitalálná, mert nagyon sok közös képet láttam róluk együtt és meg is van jelölve, hogy vele van kapcsolatban.
Ez is igaz, messze lakik, nem bízhatok meg olyanban teljesen, akit csak egyszer láttam egész életemben, de azok alapján, ahogy megismertem, megbízhatónak tűnik. Természetesen ettől még hazudhat nekem és többet kéne ahhoz találkoznunk, hogy teljes mértékben megbízzam benne. Mindezektől függetlenül annyi bizalom azért megvan, hogy elmenjek hozzá és nem véletlenül nem náluk fogom tölteni az ott töltött időmet. Egyrészt mivel kapcsolata van és a barátnője is ott lesz, ezért nem akarok kellemetlenkedni, másrészt óvatosság is van benne, mert egy idegen országba megyek egy idegen városba idegen emberekkel körülvéve.
"én sosem feküdnék le egy olyan fiúval, akinek barátnője van és nem is érzek iránta többet, bármilyen hihetetlenül hangzik."
Akkor meg mi a tokomert utazod at erte a fel vilagot? Ja, barat. LOL.
Kérdező! Nem tudjuk, szegény, aggódó szüleidet, hogy nyugtasd meg - ha észrevetted, szinte mindenki nyugtalan lett a kérdésedtől.
Akkor hát: Menj a búsba! És ne törődj semmivel!
Max. nő egyet ez a szomorú lista:
Hagyd már kérdező, szerintem a válaszolók nagy része életében kb. 10 országban járt összesen. Én idősebb vagyok pár évvel, de 19 éves korom óta utazgatok van amikor teljesen egyedül. Megtetszik egy hely és város és spontán kimegyek. SOHA semmi bajom nem volt még.
Fél világnyira van Ciprus? Ha nem érzed jól magad akkor 5 óra alatt becsekkolással otthon vagy. Menj érezd jól magad a szüleid meg majd megnyugszanak.
Nem a barátjáért utazza be a fél világot (3 óra alatta fél világot LOL) hanem lehet nem volt még Cipruson és él a lehetőséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!