Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudom elérni, hogy...

Hogyan tudom elérni, hogy kicsit kevesebbet aggódjanak? 18/L

Figyelt kérdés

Próbálok a lehető legrövidebb lenni, de bocsi, ha esetleg kicsit hosszabbra sikerülne.

Karácsony után megyek egy barátomhoz (aki nem mellesleg egy fiú, de egyébként csak barátok vagyunk), akivel neten ismerkedtem meg, de már egyszer találkoztunk úgy, hogy akkor ő volt nálunk. Most viszont én mennék, amiről már akkor beszélgettünk, amikor először találkoztunk.

A bökkenő mindebben az, hogy ez a srác nem itt lakik és ha úgy vesszük nem is annyira a közelben (ha esetleg valaki tudni szeretné, Cipruson). Úgy ismertük meg egymást, hogy már jópár éve írok egy blogot angolul és nem egészen pontosan tudom, hogyan talált rám, de mindesetre ezek után fb-n kezdtünk el beszélgetni és így kialakult a barátságunk.

A szüleimnek is szimpatikus amúgy, csak gondolom az a konkrét gondjuk, hogy még sosem voltam tőlük ennyire távol, főleg egyedül, de direkt azért mondtam a srácnak, hogy először ő jöjjön hozzánk, mert akkor anyáék jobban megismerik, nem csak azok alapján ismerik, amiket elmondtam nekik róla és azért gondolom nekik is megnyugvás, ha tudják, hogy kivel találkozom. Meg azért magam miatt is jó, mert általában a legtöbb ember élőben másképp viselkedik, de benne nem csalódtam és mint mondtam, anyáéknak sem volt vele semmi bajuk, ők is el tudtak vele beszélgetni, bár apának kicsit jobban megy az angol, mert ő saját elhatározásból nyelvórákat vett.

Még annyit megemlítenék, hogy nekik semmit nem kell beleadniuk, az utazástól kezdve mindent én állok.

Szóval érthető módon eléggé aggódnak és ennek minden nap hangot is adnak, de nem akarok, hgoy a távollétemben folyamatosan idegeskedjenek és tudok magamra vigyázni. Természetesen fogunk beszélni mobilon, azon belül is viberen, így ingyen beszélhetünk egymással annyit, amennyit szeretnének és meg is ígértem, hogy majd amíg ott vagyok, minden nap hívni fogom őket meg életjelet adok magamról, de még így is túlaggódják ezt az egészet. Egyszerűen már nem tudom, hogyan tudnám őket megnyugtatni.

2016. nov. 29. 09:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
36%
Google fordítóval le tudod fordítani a görögöt is. Százas nagyságrendű ismerőse van? Akkor barátnőjével a Te szállodai szobádban fognak lakni? Oké legyen rendes a srác. De most komolyan, Neked ebben mi a jó? Nem lenne jobb ebből a minimum 100-200 ezer forintból nyáron nyaralni egy olyan sráccal, akinek Te vagy mindene, nem csak egy ilyen lelki barát?
2016. nov. 30. 15:49
 52/73 A kérdező kommentje:

Még akkor sem hoz ki túl érrelmes dolgokat, ha görögről fordítom angolra.

Ha a sráchoz lennék az lenne a gond, hogy mennyire naiv vagyok, ha meg nem oda megyek, mert nem akarok ott kellemetlenkedni, akkor az a baj. Amúgy nem volt annyira vészes az ára, már egy ideje lefoglaltam előre. Nem csak és kizárólag a srác miatt megyek.

Ja igen bocsi, ezt nem mondtam. 400 feletti ismerőse van, szóval gondolom a többségükkel ismerik is egymást. Ha nagyon kevés lenne, az valszeg feltűnően gyanús lenne, de az is, ha túl sok. Ha pl 1000 felett lenne, az is úgyszintén gyanüs lenne, mert gondolom csak random jelölt volna be embereket és a felüket nem ismeri. Szerencsére neki normál számú ismerősei vannak, szóval nem hiszem, hogy ezek közül valamelyik is fennállna.

2016. nov. 30. 15:57
 53/73 anonim ***** válasza:
93%
Oké. Még szüleid megnyugtatásához jól jönne egy videótelefonálás a családjával, úgy hogy ott van barátnője is. Oké, ha 18 éves elmúltál, akkor már cselekvőszabadságodat nem korlátozhatják, de ennyit gesztusként megtehetsz. A saját, illetve szülei nevére, címére, telefonszámára kérdezz rá, ellenőrizd őket ciprusi online telefonkönyvben. Viberen ezeken a számokon hívjad őket, ha nincs Viberrel összekötve a számuk, akkor valamilyen olcsó hívással (Viber, Skype, Hangouts) hívd a számaikat.
2016. nov. 30. 16:11
 54/73 anonim ***** válasza:
91%

"Másrészről amikor itt volt, miért nem rabolt el és vitt el magával?"

Kicsit nehézkes egy repülőre titokban felcsempészni valakit :)

2016. nov. 30. 16:30
 55/73 anonim ***** válasza:
0%
Jó utat, kérdező! :D :D
2016. nov. 30. 16:38
 56/73 anonim ***** válasza:
93%

"Bezzeg ha lányhoz mennék, akkor nem lenne ekkora a felháborodás."

Bizony.

"Másrészről amikor itt volt, miért nem rabolt el és vitt el magával? Ezek mind akkor is megtörténtek volna, amikor ő volt itt. Mindezekre ugyanennyi esély volt."

Szívecském, egyáltalán nem volt rá ugyanannyi esély. Az a baj, hogy ha ilyen gondolataid vannak, akkor, ezt nem tudom szebben mondani, őszintén buta vagy.

2016. nov. 30. 17:24
 57/73 A kérdező kommentje:

Jó, talán arra nem, hogy elrabolt volna, de ha belegondolsz, nem csak úgy tud elrabolni, hogy utána repülővel vosz el.. viszont a többi mind ugyanúgy megtörtént volna. Butának nevezni valakit, akit nem ismersz, csak mert te másképp gondolkodsz és mindenféle összeesküvés-elméletet gyártasz sem túlzott okosságra vall, főleg ha a srácot sem ismered. Könyörgöm csak egy 18 éves fiúról beszélünk. Jóval több ideje ismerem mint ti, ennyi idő alatt nem csak a jófej énjét láttam, hanem mind a ketten láttuk, hogy milyen, ha valamelyikünknek rossz napja van pl, de még egyszer ismétlem és nem tudom mi olyan felfoghatatlan rajta, többet tudok róla, mint ti ismeretlenül és ki nem nézném belőle, hogy ezek közül akármelyik megtörténne. Elhiszem, hogy ti okosabbnak érzitek magatokat, hogy olyan embereket degradáltok, akikkel még csak nem is beszéltete és az emberek 90% nem is a kérdésemre válaszolt, csak olyan paranoiás képzelődésekkel jönnek, mint az előbb említettek. Németországban is voltam, az meg tele van migránsokkal. Ott pl miért nem történt vele semmi. Ukrajnában is voltam, az meg háborús ország és semmi bajom nem lett. Tudom, hogy ez nem zárja ki azt, hogy ott ne történjen velem akármi, de tököm tele van, hogy ízig-vérig sértegettek. Azért álljon már meg a enet, a minimális tiszteletet adjuk meg a másiknak, én sem sértegettem senkit, pedig meglenne rá az okom.

Különben is mi az, hogy okosnak hiszem magam menő mert angolul írom a blogomat és olyan vagyok, mint a többi blogger lány? Először is nem gondolom magam okosnak, csak mert angolul írok. Azért teszem, hogy azok is megértsék, akik nem magyarok. Ezzel mi a baj? Vagy ettől muért lennék okoskodó? Más velem egyidős fele ennyire sem tudnmegdzólalni angolul mint én - tisztelet a kivételnek - és olyan lennék mint a többi blogger lány? Ez meg mégis honnan jött? Ismersz talán?

Nem kérek több engem jogtalanul minősítő és engem támadó embert. Szerintem normálisan is el lehet mondani, ha velem van bajotok.Köszöntem.

2016. nov. 30. 17:55
 58/73 anonim ***** válasza:
94%

Itt 99% aggódott, és a veszélyekre hívta fel a figyelmed, nem az eszeddel foglalkozott. Azokat letojtad, nem köszönted meg, ez a nagy eszed mellett a nagy morális érzékedet is mutatja. Vegyél vissza az indokolatlan arrogáns pökhendiségből, egyik válaszoló sem akart neked rosszat!

De a fő kérdésre térjünk vissza: hogy nyugtasd meg a szüleidet? - a válaszolók 99%-a azt érzékelteti:

Nem lehet, mert valóban nyugtalanító, amit teszel!!!

De legyen elég valóban: Nincs más hátra, mint újra a fentit megismételni:

Jó utat, kérdező! :D Viszontlátásra!

2016. nov. 30. 19:05
 59/73 anonim ***** válasza:
100%

"ki nem nézném belőle, hogy ezek közül akármelyik megtörténne"

Ha ezt ki lehetne nézni bárkiből, senkivel nem történne ilyen.

Mutasd már meg face-n, ki ez a pasi.

2016. nov. 30. 19:09
 60/73 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a blogodat linkeld be.
2016. nov. 30. 19:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!