Hogyan tudom elérni, hogy kicsit kevesebbet aggódjanak? 18/L
Próbálok a lehető legrövidebb lenni, de bocsi, ha esetleg kicsit hosszabbra sikerülne.
Karácsony után megyek egy barátomhoz (aki nem mellesleg egy fiú, de egyébként csak barátok vagyunk), akivel neten ismerkedtem meg, de már egyszer találkoztunk úgy, hogy akkor ő volt nálunk. Most viszont én mennék, amiről már akkor beszélgettünk, amikor először találkoztunk.
A bökkenő mindebben az, hogy ez a srác nem itt lakik és ha úgy vesszük nem is annyira a közelben (ha esetleg valaki tudni szeretné, Cipruson). Úgy ismertük meg egymást, hogy már jópár éve írok egy blogot angolul és nem egészen pontosan tudom, hogyan talált rám, de mindesetre ezek után fb-n kezdtünk el beszélgetni és így kialakult a barátságunk.
A szüleimnek is szimpatikus amúgy, csak gondolom az a konkrét gondjuk, hogy még sosem voltam tőlük ennyire távol, főleg egyedül, de direkt azért mondtam a srácnak, hogy először ő jöjjön hozzánk, mert akkor anyáék jobban megismerik, nem csak azok alapján ismerik, amiket elmondtam nekik róla és azért gondolom nekik is megnyugvás, ha tudják, hogy kivel találkozom. Meg azért magam miatt is jó, mert általában a legtöbb ember élőben másképp viselkedik, de benne nem csalódtam és mint mondtam, anyáéknak sem volt vele semmi bajuk, ők is el tudtak vele beszélgetni, bár apának kicsit jobban megy az angol, mert ő saját elhatározásból nyelvórákat vett.
Még annyit megemlítenék, hogy nekik semmit nem kell beleadniuk, az utazástól kezdve mindent én állok.
Szóval érthető módon eléggé aggódnak és ennek minden nap hangot is adnak, de nem akarok, hgoy a távollétemben folyamatosan idegeskedjenek és tudok magamra vigyázni. Természetesen fogunk beszélni mobilon, azon belül is viberen, így ingyen beszélhetünk egymással annyit, amennyit szeretnének és meg is ígértem, hogy majd amíg ott vagyok, minden nap hívni fogom őket meg életjelet adok magamról, de még így is túlaggódják ezt az egészet. Egyszerűen már nem tudom, hogyan tudnám őket megnyugtatni.
"Biztos nem fogok vele lefeküdni" - csak az nem biztos, hogy meg leszel róla kérdezve, hogy akarod-e!
Teljesen jogos a szüleid aggódása! Egy találkozásból még nem lehet megállapítani, hogy ki milyen ember. Nem is fognak megnyugodni, amíg haza nem jössz épségben és egészben. Nem tidnál valakit magaddal vinni, hogy mégiscsak ne egyedül menj? Tesó, barát, barátnő, unokatesó, vagy akárki? Mivel a srácnak is van barátnője, gondolom nem minden percét veled fogja tölteni, legalább neked is lesz társaságod. És a szüleid is nyugodtabbak lennének egy fokkal.
Nézd teljesen más élethelyzet kimenni 18 éves fiatal nőként cserediákként egy német vagy osztrák családhoz, meg más Ciprus. Ciprusra járnak az arabok kelet európai fiatal nőket venni, onnan yachton viszik őket haza.
Kimész, felhív a lakására, bedrogoz, aztán egy arab háremébe kerülsz rabszolgának. Ha engedelmes vagy szép ruhát, finom ételt kapsz és nem vernek meg. De akkor is egyre szakadtabb helyekre fognak továbbpasszolni.
A ciprusi hatóságok nem is nagyon piszkálják ezt az iparágat, cserébe ciprusi nőket nem visznek el.
Az ilyen kerítőknek nagyon jó pszichológia érzékük van ahhoz, hogy megkedveltessék magukat. Facebookon látod a rokonait, barátaid?
Minden egyes lány, fiú, fiatal, idős, barát vagy szerelmes, mind pontosan ugyanígy indult neki, hogy ó hát én tudok vigyázni magamra, én nem félek tőle, tudom hogy sosem ártana nekem, mi nagyon jó barátok vagyunk, ó én nem vagyok se naiv se buta. MIND ÍGY INDULTAK. Mielőtt eltűntek, meghaltak, kirabolták őket, megerőszakolták őket, vagy eladták a veséjüket, esetleg eladták feleségnek. Ezt csak azért mondom, hogy felesleges hajtogatni, hogy mennyire tudsz vigyázni magadra, meg mennyire bízol a másikban. :D
Én személy szerint teljesen letojom, hogy te dugni mész, vagy barátkozni, és hazaérsz e épségben. A szüleid viszont a szüleid, természetes, hogy aggódnak érted, egyrészt még majdnem gyerek vagy, másrészt 40 évesen is az egyszem lányuk leszel. Ha ott pusztulsz meg, vagy eltűnsz, vagy nekik kell érted menniük, mert egy rendőrörsön fogsz ülni egy szál pokrócban, pénz nélkül, sírva, vagy épp terhesen, akkor baromira nem fogja őket vigasztalni, hogy te tudtál magadra vigyázni, és hogy 10-ből 9-szer nem történik ilyen. Ez van. Ha fejreállsz és csörögsz, akkor sem fognak örülni neki, hogy külföldre mész pasizni.
Fogod magad, összecsomagolsz, elrepülsz a fenébe, aztán majd ha hazaértél, akkor megnyugszanak. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!