Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti odaadnátok a lakásotokat a...

Ti odaadnátok a lakásotokat a fiatoknak?

Figyelt kérdés
Van két lakásom. Az egyik üresen áll. Megengedjem, hogy a fiam beköltözzön oda és ha papíron nem is, de az övé legyen? Ti szülőként mit tennétek?
2016. okt. 18. 12:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
83%
azert ne legyunk igy elfogulva ki tudja milyen a kapcsolatuk es miert olyan amilyen.nagyon keves az informacio. sokszor az anyagiak eltavolitanak embereket egymastol. azt se tudjuk most mi a helyzet , viszont azt nem ertem hogy ha se oda nem akarja engedni se ki nem adja akkor minek a lakas egyaltalan igy nem hoz semmi hasznot.
2016. okt. 18. 14:28
 42/81 anonim ***** válasza:
47%

Neked befektetés a gyerek?

Elárulom, hogy nem a nemi szerveddel kell festeni meg tologatni. Én a saját hobbitméreteimmel is kifestettem a lakást. Majd beleszakadtam, de nem szaladtam rögtön egy szakember karjaiba, hogy segítség, életképtelen vagyok.

2016. okt. 18. 14:33
 43/81 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező!

Most őszintén, miért tette fel ezt a kérdést?

Nyilvánvaló, hogy nem akarja a lakást a fiának adni, csak a kifogásokat sorolja.

44/81 anonim ***** válasza:
82%
Ilyen nőkkel vannak tele az öregotthonok, a kutya se látogatja őket mert nem érdemlik meg..akkor aztán nagyon sokra fogsz menni a lakásoddal kérdező, ha nem lesz aki hosszú hónapokig rád nyissa az ajtót...
 45/81 anonim ***** válasza:
95%

28-ra:

Nem, nem osztogatnám szét. A lehető legjobb helyre fektetném be: a saját gyerekemet segíteném vele.

És ha megkérdezné, hogy mivel viszonozza, akkor megmondanám neki: "Nekem semmivel, de majd te is így segítsd évtizedek múlva a te gyerekeidet!"

Amúgy: ha a lakás a te tulajdonod, akkor miféle szétosztogatásról beszélsz? Ha akarod, a halálod napjáig a neveden maradhat, attól még a fiad életét segítheted vele. Nem azt javasoltuk, hogy add el a lakást és az árát add oda neki, hogy bármire elkölthesse.

2016. okt. 18. 14:36
 46/81 anonim ***** válasza:
89%
Szeretném azt hinni, hogy kamu a kérdés, de az ismerősi körömben van egy fiatal pár, akik hároméves gyerekükkel menekültek egy lepukkant panelba, fullra megrakva hitellel, mert hasonló édesanyja van, mint a kérdező. Anyuka az apukával élnek a háromszobás ingatlanban, plusz van egy négyszobás másik, amiben egy darabig lakhatott a pár, de aztán elkövették azt a hibát, hogy gyerekszobává akarták alakítani az egyik, régi bútorokkal megrakott szobát... Végül kitört ezen a balhé ("hát hogy képzelik, mit rendezkednek ott, a mi tulajdonunkban?!"), úgyhogy vettek sajátot, kezdik elölről az egészet. Mondanom sem kell, jó fagyos a viszony, maradnak az illedelmes körök karácsonykor és húsvétkor. Bizonyára megérte, a két vén hülye majd kergetheti egymást a két házban...
2016. okt. 18. 14:41
 47/81 anonim ***** válasza:
67%

Ha lenne két lakásom, akkor nem gondolkodnék ezen.

Minek a sok régi bútor?? Ha feldobod a talpad, akkor tudod hova kerül? Lomtalanításkor széthordják tüzelőnek...

Már nem azért, minek van annyi cuccod ami nem fér el ott ahol laksz?

Meg ilyen ridegül beszélni a saját véredről...

Ásd el magad!

2016. okt. 18. 14:56
 48/81 anonim ***** válasza:
67%

Egyébként felmerült ez, hogy a fiad ingyen odaköltözne, vagy csak te túráztatod magad egy elméleti kérdésen?

Nagyon fura hozzáállásod van a saját gyerekedhez. Nekem is van egy fiam, ha lenne egy üres lakásom, mert rég magamtól felajánlottam volna neki, hogy lakjon benne.

2016. okt. 18. 15:01
 49/81 Snorri ***** válasza:
50%
Ha nekem lenne egy lakásom, már most a fiam nevére iratnám. Haszonélvezetet megtartanám, eladni nem engedném, mert történjék bármi, tud hol lakni. Nekünk természetes, hogy segítjük őt, ő a legfontosabb nekünk, ahogy mi a saját szüleinknek...
2016. okt. 18. 15:04
 50/81 anonim ***** válasza:
87%

Én másik oldalon álltam. szülőnek több ingatlana, és igen raktárnak használja őket. Egyben lakik... ennyi. Így albérleteztünk elsőnek párban, majd családostul is. (másik ág olyan helyen lakik ahol nem lett volna munkánk sajnos)

Evvan. Én is úgy voltam vele, egy idő után, hogy ha fizetne a szülő se ,mennék az övébe. Annyit hallgattam, hogy minden csak az övé, az ő cuccai, egy bögréhez se nyulhatok... Ki akar így élni? senki.

2016. okt. 18. 15:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!