Ti odaadnátok a lakásotokat a fiatoknak?
nem is tudom ez miért kérdés.
én és a testvérem is kaptunk lakást a szüleinktől. ők meg az ők szüleiktől kaptak..
én is szeretnék a leendő gyerekemnek adni saját lakást. ez óriási előny az elindulásban. szóval nem értem miért kérdés.
még ha ki lenne adva és szükséged lenne a pénzre ok.de hogy ott áll üresen.. tényleg nem értem.
Ha nem egy alkoholista, drogos, balhés gyerek, akkor igen.
Miért ne? ( amúgy is ő fogja örökölni )
nem értem, ez miért kérdés....
Inkább álljon ott üresen?
Ha fizeti a rezsit, akkor persze.
Alap, ha van egy "fölösleges" lakásom, házam, és a gyerekem meg akarja próbálni az önálló életet, akkor odaadom neki.
Akár a nevére is írathatod (ajándékozás), közvetlen hozzátartozó esetén nem kell ajándékozási illetéket fizetni (csak a lakás után kell az új tulajnak vagyonszerzési illetéket, de ha az első nevére vett ingetlanról van szó, akkor ha jól tudom, azt sem kell)
De ezt csak akkor tedd meg, ha biztosan tudod, hogy nem fogja "elherdálni", és elinni az árát.
De ha marad a te neveden a kégli, az se baj. Saját gyerekednek miért ne adhatnád oda?
Ha nem egy züllős gyerek, tehát becsületes, életre való, akkor szinte, mondom szinte kötelességed ennyivel megtámogatni, ha megteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!