Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerekedet életed végéig...

A gyerekedet életed végéig segíted? Vagy egy bizonyos kort megér, akkor kiteszed otthonról, nem adsz neki pénzt, ha szorult helyzetbe kerül stb. többi lent

Figyelt kérdés
Szüleim, ha kölcsön adják az autót kifizettetik a benzint, ha együtt vásárolunk ès kifizeti, akkor kèsőbb a fejemhez vágja, ad ajándekba X összeget, majd számon kèri, hogy mire költöttem. Rezsit fizetnem kellene, ha otthon laknek, ezt igy elore bejelentettek, egyebkent kulon elek.Nem ertem, ez normalis azert, mert 25 eves vagyok? Ha nekem lesz gyerekem, eletem vegeig segitem. Szerintetek?
2016. aug. 29. 21:04
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Én alapvetően úgy vagyok vele, hogyha tudnám, segíteném a gyerekem egy bizonyos pontig. Mert azzal sem teszek neki jót, ha látványosan elb.ssza az életét (már elnézést a kifejezésért... ilyenekre gondolok, hogy nem vállal munkát, mert x ft alatt neki degradáló dolgozni, pedig meg sem tud élni, vagy éppen összeköltözik egy ingyenélővel, aki szórja a pénzét, hitelt vesz fel felelőtlenül, hülyeségekre költi a pénzét), akkor nem asszisztálok hozzá, mert ekkor inkább azt kell megtanítani, hogy hogy kellene élnie, nem mindig

kirángatni a kakából, amibe saját maga ment bele.

Amit te leírsz, az már a fillérb.ás kategória... főleg hogy ha előre nem beszélik meg, utólag nemcsak hogy filléreskedés, de tahóság is elkérni a pénzt. Főleg ha a kocsi odaadása, kajavásárlás nem rendszeres.

2016. aug. 30. 08:09
 22/38 anonim ***** válasza:

Nem vagytok közös kasszán. Ennyi!

Szerintük jogos, hogy ezt így elkérik, mert nekik lehet, hogy hiányzik az a 800 Ft is.

Egyébként a legegyszerűbb, ha velük beszéled meg, miért ilyenek, te se sajnálsz tőlük semmit, filléres dolgokon kár összeveszni.

Ha meg ilyenek, ne fogadj el semmit, és ha erőltetik, akkor megmondod, hogy köszönöd, de nem, mert ha nem jó szívvel adják, csak hogy utána fel tudják emlegetni, akkor inkább nem kéred. Majd megveszed magadnak, ami kell.

2016. aug. 30. 08:11
 23/38 anonim ***** válasza:
90%

Kb. 18 éves korom óta semmi támogatás, érzelmileg sem!

Néha kapok x összeget - kb. 20000 ft, ami ilyen árak mellett semmire sem elég -, és ennyi. Dolgozom, külön kis lakásban élek, semmi extra kaja, sőt!, mégis oskszor előfordul, hogy hó végén egy hétig vajas zsömle paprikával a kajám.

Az a vicc, hogy ő egy hét alatt megkeres félmillát, ráadásul a mostohaanyámnak minden szrt megvesz, amit kiejt a száján, de én nem eszek egy hétig, mert "nincs pénze".

2016. aug. 30. 08:24
 24/38 anonim ***** válasza:
81%

Tudjatok mi tortenik azzal a felnott madarral aki nem repul ki a feszekbol es anyavak eteti magat ?

Ellustul meghizik jon egy szel feszek leesik es madar megdoglik mert eletkeptelen.

Igy mukodik a termeszetben

2016. aug. 30. 09:12
 25/38 anonim ***** válasza:
93%
Bajban segít az ember oda is vissza is,de az nem baj,ha ilyenekkel próbálnak egy kicsit (igaz kicsit durván) ösztönözni arra,hogy önálló legyél,és ne úgy gondolkozz mint annyian,hogy majd anyu meg apu eltart meg ad pénzt,meg kiszed a kakiból stb.
2016. aug. 30. 21:54
 26/38 anonim ***** válasza:
69%
24es, köszönjük a biológiaórát de nem ez volt a kérdés.
2016. aug. 30. 21:57
 27/38 anonim ***** válasza:
63%

Sajnalom ha nem erted

Az a gyerek vagyis felnott akit patyolgatnak a szulei ua mint a madar eletkeptelen lesz es pofara esik

2016. aug. 30. 22:13
 28/38 anonim ***** válasza:
15%
27-es, de NEM ez volt a kérdés, hogy "mamahotelben élek, a szüleimmel csináltatok mindent", hanem hogy egyszer-egyszer segítséget kér, az miért gáz... sőt a kommentekből kiderült, hogy nem is ő kérte, az anyja tukmálta rá a dolgokat, aztán tartja a markát. Olvass már, b...ki, mielőtt ontod az okosságaidat...
2016. aug. 30. 22:57
 29/38 anonim ***** válasza:
26%
Akkor te nem segítesz a gyerekednek ha szüksége van rá?
2016. aug. 31. 00:45
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a gyerekeim öreg koromban is az én gyerekeim maradnak, természetesen ha tehetem segítem őket. Nem várok érte semmit cserébe, még elszámolni sem kell. Szeretem őket, és támogatom őket amíg tehetem, és amúgy is nagyvonalú father vagyok.

A kicsinyeskedést sosem szerettem.

A középső gyerekem most 40 éves. Még most is segítem, ahogy tudom. Szerencsére egyik sem lett sem elkényeztetve, sem eltutujgatva, és egyik sem követeleőzik. Ha adok, megköszönik és megbecsülik.

Mivel én kisigényű vagyok, de jó jövedelmem van, természetesnek veszem a támogatásukat.

2016. szept. 2. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!