A gyerekedet életed végéig segíted? Vagy egy bizonyos kort megér, akkor kiteszed otthonról, nem adsz neki pénzt, ha szorult helyzetbe kerül stb. többi lent
"Ha a szülő jómódú és megteheti, akkor miért ne segíthetné a gyereket"
Nem biztos hogy ez jó, főleg akkor ha magától is meg tudna élni a gyerek, de nem mozdul mert kényelmesebb anyuéktól elfogadni mindent.
Szerintem nem hülyeség, hogy vannak elvárásaik, mert legalább megtanulsz gazdálkodni a pénzzel.
Tapasztalatból írom, mert bátyámnál semmi elvárás nem volt, most meg ott ül harminc évesen anyám-apám nyakán és totálisan életképtelen, a pénzt (zsebpénz, mert dolgozni minek) elcseszi baromságoka, bulira, nem segít semmiben, csak játszik egész nap. Tehát szigorúnak tűnnek a szüleid, de valamennyire megértem őket. Mondjuk a benzint nem fizettetném ki, meg ha együtt vásárolunk akkor sem...
Nekem a nővérem 26 éves és fullra eltartják. Szerintem ez borzasztó dolog, engem nagyon zavara dolog,de persze semmi beleszólásom nincs. Otthon ül , veteti magának a legdrágább ételeket, netezik, követelőzik,hogy éppen neki milyen új ruha kell, ő mit nem kapott meg ,neki mi hiányzik,őt el kell tartani élete végéig stb. Egy napot nem dolgozott még sehol, 7 éve végzi az "egyetemet" ki tudja még meddig? Azután dolgozni megy? Nem hiszem.
Az szerintem alap,hogy amíg tanulsz eltartanak, vagy amikor rászorulsz. De az,mint nálunk,hogy semmit nem csinál csak néha felsepreget vagy kiviszi a szemetet,háát ...
Sok mindent nem tudok, te mennyit keresel, a szüleid hogy állnak anyagilag. Felneveltek, munkád van, tudsz albérletet fizetni v van saját lakásod, gondolom az belekerül annyiba, mintha otthon szállsz be a rezsibe.
Szerintem jobb, ha megtanulsz gazdálkodni a saját keresetedből, ha kapsz valamit a szüleidtől, köszönd meg. Ha együtt mentek vásárolni, tisztázzátok előre, ki mit fizet, ha kölcsönkéred az autót szerintem is korrekt, ha beszállsz a benzinköltségbe.
Sokat segít, ha mindent előre megbeszéltek, ki mit áll. Nálunk is ez volt anyukámmal: megdumáltuk előre mibe kell beleadnunk és mennyit. Utána nem volt sértődé. Én már a nagyobb gyerekeimnél tartok ott hogy lassan leválnak, ők még tanulnak önálló kereset nincs, vagyis csak diákmunka. Ők tudják a szórakozásaikat utazásokat ők állják, ha valami sok pénzbe kerül van hogy adunk bele, de ezt előre tisztázzuk mennyit. Mondjuk mi nagycsalád vagyunk, drága nyaralásokat nem tudunk finanszírozni.
Sok sikert és megértést a szülőkhöz!
Szüleim, ha kölcsön adják az autót kifizettetik a benzint - ha valakinek elkered a kocsijat alap dolog hogy tankolsz is bele. A rezsi is jogos, ha keresokepes felnott vagy, vagy valami massal kiegeszited. Kozos vasarlasnal is normalis ember kifizeti a reszet. Az ajandek tenyleg furcsa.
25 evesen meg ne vard el hogy gyerekkent kezeljenek, boven felnott vagy mar.
Ha nekem lesz gyerekem, eletem vegeig segitem. - ennek 2 oldala van: ha latom hogy a gyerekem akar valami, celjai vannak es kuzd valamiert akkor persze segitek. De ha csak elvarja karbatett kezzel hogy rakjam a penzt a feneke ala
akkor a 25-ik szulinapjat nem az en hazamban tartana...
Az én szüleimet a nagyszüleim mindenben támogatták. A papám az utolsó fillérét is odaadta volna nekünk, bármikor fordulhattunk hozzá. Persze mindenben segítettünk, ház körüli munkák stb. De nem szorultunk rá sokszor csak kölcsönkértünk egyszer. Azóta már meghalt, de a szüleim ugyanezt a mentalitást követik, fizették az egyetemem és most már, hogy dolgozom nem szorulok rájuk, de tudom, hogy adnának pénzt. Szerintem ez a természetes.
Az életünk végéig amíg csak tudjuk segítsük a gyereket, ha megérdemli mert csak rá számíthatunk. Ha pelenkázni kell majd minket esetleg akkor ne mondja azt, hogy fulladjak bele mert én is csak 18 éves koráig támogattam. Úgyse visszük a sírba amink van. Az övé lesz egyszer amúgy is.
Szerintem te nagyon két végletben gondolkodsz.
Az, hogy a szüleid életed végégi támogatnak és segítenek, azt nem azt jelenti, hogy te használod a kocsijukat, és még tele is tankolják neked, plusz fizetik a biztosítást, a súlyadót, meg a szervizt is, mert gondolom ebbe nem adsz bele.
De azt nem látod, hogy mekkora segítség, hogy nem kell autót venned, mert ha kell, akkor kölcsönadják neked az övékét?!
Elmentek együtt vásárolni, és elvárod, hogy kifizessék neked, amire szükséged van. Ez nem segítség, csak akkor, ha némán és mosolyogva fizetnek ki bármit, amit te bevásárlókocsiba bepakolsz?! Hát basszus, én örülök, ha elvisznek kocsival bevásárolni, és nem kell egy órát buszoznom haza felpakolva, hanem a kapuig fuvarozzák a se.ggemet!!
Esetleg azért kérik számon, mire költesz, mert látják, hogy a pénzt képtelen vagy beosztani? És ha kocsit nem tudsz venni, a bevásárlásaid ők fizetik, akkor mondjuk nem azért adnak pénzt, hogy te luxus kiadásokra költsd, hanem mondjuk hogy abban a hónapban egálban legyél?!
Szóval ha kapsz mondjuk 30 ezret ajándékba, talán abban a hónapban fizethetnéd te a saját bevásárlásodat, és ne okozzon gondot 5 liter benzin...
25 éves vagy, külön laksz, felnőtt ember vagy, de mégis függsz a szüleidtől. Sőt, el is várod, hogy anyagilag nagymértékben támogassanak, és ha ezt megvonnák tőled, akkor kétlem, hogy sokáig meg tudnál maradni a külön lakásban, magyarán felkopna az állad.
Most könnyű azt mondani, hogy ha lesz gyereked... De ugye nincs.
Lehet, ez itt a gond, mert nekem 25 évesen volt gyerekem, kettő is, meg fizettem a rezsit, a lakáshitelt, a kocsit, az összes kiadásomat, és eszembe se jutott, hogy nekem a szüleim bármit kéne, hogy fizessenek.
Másrészt: most úgy belegondoltam, hogy 10 év gyorsan elszáll. Nekem nem lesz rá lehetőségem, hogy ha a két gyerekem különköltözik, akkor én tankoljam a kocsit, ha ők használni akarják, hogy kifizessem a bevásárlásaikat, és nagyobb összeget adjak ajándékba, mert akkor marha gyorsan az utcára fogok kerülni, vagy éhenhalok, ugyanis NINCS annyi jövedelmünk, hogy három háztartást tudjunk életben tartani. Akkor én most sza.r szülő vagyok, mert először kifizetem a saját rezsimet, kajámat, bejárok kocsival dolgozni, ami nem két fillér (de busszal nem lehet megoldani, tehát szükséges), és utána a maradékból már nem tudom ilyen mértékben anyagilag támogatni mindkét gyerekemet?
Mert akkor nagyon sok sza.r szülő van ebben az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!