Mivel büntetnéd a részegen vezető gyerekedet?
Kapott a nagyszüleitől ballagásra egy elég jó autót.
Már akkor sem örültem ennek annyira, mert itthon van három alapból, én használok egyet, a férjem is egyet, szóval neki is "jutott volna". Plusz ez eléggé olyan, amivel lehet villogni a barátok előtt és még nem olyan tapasztalt, hogy ne engedjen a kísértésnek, ha elkezdik cukkolni a többiek (4 hónapja van jogsija). Erre ma hajnalban hazajött a kocsival részegen és mint megtudtam, nem is ez volt az első alkalom, hogy így vezetett, legutóbb neki is ment valaminek, de akkor azt mondta, hogy csak nem látta a sötétben, hogy mögötte van egy fa, viszont alkoholról ott szó sem volt. Kiakadtam, mert rengeteg baleset van így is az utakon, plusz ne az én fiam legyen az, aki pár feles után menőségből elmegy vezetni, hogy megmutassa, mit tud és ezért balesetezzen. Összevesztünk, mire rávágta, hogy ehhez semmi közöm, nem tőlem kapta az autót.
Ezután felment a szobájába, aztán délelőtt elment. Most hívtam, hogy mégis merre van, közölte, hogy visszament Pestre és egy ideig marad is, ne zaklassam...
Ilyen helyzetben mit tennétek?
Nem vehetem el a kulcsait, tekintve, hogy tényleg semmi közöm az autóhoz. De nem akarom, hogy egyszer a kórházból hívjanak fel éjszaka...
18 évesen (gondolom, hogy annyi) a hátsója alá toltak egy autót és még pénzt is kap minden nap, így azt szokta meg, hogy neki magának semmit nem kell tennie.
Én sem adnék neki több pénzt. Ha ilyen menő nagyfiú, akkor keresse meg maga a benzinre és a szórakozásra valót. Beszélgess el az apjával és a nagyszüleivel, hogy illene a fiúnak fokozatosan megtanulnia a saját lábára állni. Ha van valaki a rokonságból, ismeretségi körből, akire a fiú jobban hallgat, akkor az elbeszélgethetne vele az autózásról is.
Beszéld meg akkor velük is valahogy. Csak meg fogják érteni, mivel életveszélyesen közlekedett elmondásod nem is egyszer.
Ezért minimum az Ő biztonsága érdekében is meg kéne vonni a pénzt.
Ha én lennék ott már rég a tóban lenne a jogosítványa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!