Mivel büntetnéd a részegen vezető gyerekedet?
Kapott a nagyszüleitől ballagásra egy elég jó autót.
Már akkor sem örültem ennek annyira, mert itthon van három alapból, én használok egyet, a férjem is egyet, szóval neki is "jutott volna". Plusz ez eléggé olyan, amivel lehet villogni a barátok előtt és még nem olyan tapasztalt, hogy ne engedjen a kísértésnek, ha elkezdik cukkolni a többiek (4 hónapja van jogsija). Erre ma hajnalban hazajött a kocsival részegen és mint megtudtam, nem is ez volt az első alkalom, hogy így vezetett, legutóbb neki is ment valaminek, de akkor azt mondta, hogy csak nem látta a sötétben, hogy mögötte van egy fa, viszont alkoholról ott szó sem volt. Kiakadtam, mert rengeteg baleset van így is az utakon, plusz ne az én fiam legyen az, aki pár feles után menőségből elmegy vezetni, hogy megmutassa, mit tud és ezért balesetezzen. Összevesztünk, mire rávágta, hogy ehhez semmi közöm, nem tőlem kapta az autót.
Ezután felment a szobájába, aztán délelőtt elment. Most hívtam, hogy mégis merre van, közölte, hogy visszament Pestre és egy ideig marad is, ne zaklassam...
Ilyen helyzetben mit tennétek?
Nem vehetem el a kulcsait, tekintve, hogy tényleg semmi közöm az autóhoz. De nem akarom, hogy egyszer a kórházból hívjanak fel éjszaka...
nalad lakik vagy pesten?
ha nalad van bejelentve en egyszeruen pokerarcal kiraknam ha ilyen felelotlen, koltozzon az apjahoz, majd hivjak ot a korhazbol/rendorsegrol.
Béketűrő ember vagyok, teljességgel elítélem az erőszakot, de emiatt akkora pofont adnék neki, hogy megszédülne. Mások életével ne játsszon. Ha még egyszer előfordul, simán feljelentést tennék. Ha elmúlt 18, akkor kihajítanám, amúgy se kíváncsi rám, hisz nem akarja hogy zaklassam.
Lehet hogy le leszek pontozva, de az édesapámat anno kb kiskanállal kaparták össze, csoda hogy él és tud járni, majdnem ottmaradt két részeg sofőr miatt, akikre inkább nem mondanék jelzőket, mert úgyis csak moderálnák...
Mindenki úgy teszi tönkre az életét, ahogy jólesik, de másokat ne veszélyeztessen.
Szia! Hát jó a fiadnak, de felelősség érzete nincs az a baj, és a pénz értékét se tudja valószínűleg :(
Sokmindent nem tudsz csinálni, töketlen szülők, sajnos nála már semmi sem használ, elég rafinált sztem h átvágjon titeket. Majd a saját hibáiból tanul, én békén hagynám
Ha én lennék ilyen helyzetben, és a nagykorú gyerekem ilyen felelőtlen lenne, plusz azt mondaná, hogy nincs közöm ahhoz a kocsihoz, akkor két hetet kapna, hogy elköltözzön otthonról - akár albérletbe, akár a kedves nagyszüleihez, bárhova, és eltartsa magát, vagy eltartassa magát egy másik felnőttel, aki szerint rendben van a viselkedése, és aki asszisztál ahhoz, hogy potenciálisan a halálba küldje saját magát, vagy még rosszabb esetben másokat.
Ha belegondolsz, azzal, hogy anyagilag támogatjátok a felelőtlen viselkedése ellenére, ehhez asszisztáltok neki, még ha jogilag nem is lennétek felelősségre vonhatóak, ha balesetet okoz.
Hiába nagykorú, szerintem onnantól fogva lenne kizárólag az ő felelőssége erkölcsileg, amit csinál, ha ő tartaná el magát a saját keresetéből, és ő tartaná fenn az autót.
Apukám egy kollégájának a fia nem vezetett ittasan, csak rendszeresen száguldozott a szülőktől ajándékba kapott autóval huszonévesen. Aztán egyszer fejre álltak az autóval, ő megúszta végtagtörésekkel és agyrázkódással, a 19 éves barátnője egy hétig élet és halál között lebegett, gerinctöréssel és súlyos fejsérülésekkel.
Nyolc hónap után kezdték biztatni őt és a szüleit az orvosok azzal, hogy van rá esély, hogy nem egy tolókocsiban éli le a hátralévő életét, deréktól lefelé lebénulva.
Egy ismerősöm legjobb barátja egy éve temette el az egyetlen fiát 21 évesen, miután éjjel egy szórakozóhelyről hazafele beült a nem józan barátja mellé, és nagy sebességgel kisodródtak egy kanyarban.
Aki vezetett, túlélte kisebb sérülésekkel és egy idegösszeroppanással, most próbálja feldolgozni, hogy kinyírta az egyik legjobb barátját, és romba döntötte egy család életét.
Én 6 évesen két családtagomat veszítettem el autóbalesetben, körülbelül 30 éves koromra tudtam feldolgozni.
Inkább nem írnám le, hogy szívem szerint mit tennék azokkal, akik részegen vagy tudatmódosító szer hatása alatt autóba ülnek, vagy száguldoznak, nem csak a saját, hanem mások testi épségét és életét veszélybe sodorva.
Azt kívánom, hogy nektek soha ne kelljen arra ajtót nyitnotok, hogy két rendőr áll a küszöbön, és megkérdezni, hogy van-e egy XY nevű fiatok.
A nagyszülőkkel sem lehet beszélni? Elvégre mégiscsak ők adták a kocsit, esetleg össze lehetne beszélni, hogy megvonjátok tőle a következő néhány hónapra.
Nem tudom, hogy mennyire jöhet össze, de talán lehetne csinálni egy ilyen szembesítő beszélgetést valakivel, aki lebukott, hogy részegen vezet. Vagy elütött valakit.
Nem akarok bunkó lenni veled kérdező, de ez elsősorban nevelés kérdése. Normális értékrendű embernek eszébe sem jut ittasan vezetni. Ha rendesen lett volna nevelve, akkor semmi gond nem lett volna abból,hogy kocsit kapott, hiszen felelősségteljesen használta volna.
Tudom ez nem nagy segítség.
Annyit tudsz tenni,hogy beszélsz a nagyszülőkkel és az apjával. Elmondod nekik,hogy ez nem az első eset volt. És megkéred őket arra,hogy ne adjanak neki pénzt.Ha nem tud tankolni,akkor értelemszerűen nem tud vele járni.Bár én a nagyszülők helyében vissza is venném a kocsit,ha nem a fiú nevén van, akkor sima liba. Lehet megsértődik a gyerek, de hát ő baja.
Nagyon undorító az ilyen 18 éves vagyok és enyém a világ típusú fiatal..Az a baj,hogy ezzel nem csak saját magát veszélyezteti, hanem a többi normálisan közlekedő embert. Nem hiába van zéró tolerancia, ittasan tompulnak a reflexek, nem tudja bemérni a távolságokat stb.. Gyakorlatilag egy gyilkossá válik olyankor.Oké, még nem történt baj.MÉG.
Én végső esetben akár a rendőrséghez is fordulnék és adnék nekik egy fülest,hogy mikor kell igazoltatni és szondáztatni. Az lenne a legjobb,ha bevonnák a jogsiját. Azt érdemelné meg az ilyen.
Egy közeli ismerősöm szabályosan közlekedett, amikor belehajtott a kocsijába egy részeg sofőr. Az ártatlan fél lebénult deréktól lefelé.A részeg sofőr ha jól tudom meg is halt. Őt nem sajnálom, de a másik fél egy életre nyomorékká vált egy ilyen barom miatt. Azért az ilyenek mellett nem lehet elmenni szó nélkül..Gondolom te sem akarsz a közeljövőben a börtönbe menni,vagy éppen a temetőbe.
Fel kell lépni keményen, amíg lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!