Mivel büntetnéd a részegen vezető gyerekedet?
Kapott a nagyszüleitől ballagásra egy elég jó autót.
Már akkor sem örültem ennek annyira, mert itthon van három alapból, én használok egyet, a férjem is egyet, szóval neki is "jutott volna". Plusz ez eléggé olyan, amivel lehet villogni a barátok előtt és még nem olyan tapasztalt, hogy ne engedjen a kísértésnek, ha elkezdik cukkolni a többiek (4 hónapja van jogsija). Erre ma hajnalban hazajött a kocsival részegen és mint megtudtam, nem is ez volt az első alkalom, hogy így vezetett, legutóbb neki is ment valaminek, de akkor azt mondta, hogy csak nem látta a sötétben, hogy mögötte van egy fa, viszont alkoholról ott szó sem volt. Kiakadtam, mert rengeteg baleset van így is az utakon, plusz ne az én fiam legyen az, aki pár feles után menőségből elmegy vezetni, hogy megmutassa, mit tud és ezért balesetezzen. Összevesztünk, mire rávágta, hogy ehhez semmi közöm, nem tőlem kapta az autót.
Ezután felment a szobájába, aztán délelőtt elment. Most hívtam, hogy mégis merre van, közölte, hogy visszament Pestre és egy ideig marad is, ne zaklassam...
Ilyen helyzetben mit tennétek?
Nem vehetem el a kulcsait, tekintve, hogy tényleg semmi közöm az autóhoz. De nem akarom, hogy egyszer a kórházból hívjanak fel éjszaka...
Felfoghatatlan számomra hogy egy szülő hogy lehet ilyen tehetetlen, és felelőtlen.
Nem tudom hány éves a fiú, de én 20 vagyok és ha részegen hazamennék a kocsimmal (amit ráadásul nem is én tartok fenn és csak úgy a s.e.g.g.e.m. alá tolták, tehát még jobban meg kéne becsülni és felfogni az értékét) akkor tuti hogy lepofoznának otthon, és még a jogsimat is elvennék egy időre, nemhogy a kulcsot, és mindezt teljesen jogosan tennék. Ha egy gyerek nem tudom felelősséget vállalni a tetteiért (most teljesen lényegtelen hogy 18 éven aluli vagy felüli) de akkor a szülőnek kell kordában tartania, hiszen nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti. Arról nem is beszélve hogy úgy el van szállva magától, hogy azt hiszi ő s.z.a.r.t.a. a spanyol viaszt. tehát több okból kifolyólag is megérdemelne pár atyai pofont és pár fejmosást.
A rendőrséget kérdezd meg.
Félre ne érts, kérlek, tőlem nyugodtan feltekeredhet a hülyegyereked egy fára, de sajnos egy részeg barom mások életét is veszélyezteti.
Mi az, hogy nem lehet hatni az apjára??
"Idefigyelj Józsi, ha nem akarod a fiadat még 40 évig tolókocsiban tologatni, vagy nem akarsz egy fiatal asszonyhoz bekopogni, hogy "csókolom, elhunyt a férje" akkor most rögtön megvonod tőle a pénzt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!