Megütöttem anyámat és rettenetesen megbántam, mit tegyek?
Életemben nem ütöttem meg nőt és nem is akartam, de egyszerűen elszabadultak az indulatok. Vitatkoztunk és meg akart megpofozott, amit vissza adtam neki és lehet, hogy nem volt erős, sőt ügyeltem arra, hogy ne legyen, de akkor is a gesztus...Az hogy kezet emeltem a saját anyámra, akit tényleg a legkevésbé akarok megbántani. Borzalmasan nagy bűntudatom van és tényleg egy senkiházi ......-nak tartom magam ezek után, aki nem hogy egy nőt, hanem a saját anyját megpofozta. Kérlek segítsetek!
18/F
Miért is nem lehet egy nőre vagy akár anyádra is kezet emelni? Mert fizikailag gyengébbek? Nem összevered hanem adsz egy "nyugtató pofont". Öt perc múlva érezni se fogja de legalább megérti, hogy hagyja abba a hisztériázást és ő se erőszakoskodjon meg támadjon mert nem megyek át Jézusba és tartom oda a másik orcámat. Mielőtt bárki jönne, jól megmondani, nem támogatom az erőszakot és akkor se kell csak maximum jogos használni ha nincs más, vagy legalábbis jobb megoldás és a másik fél úgymond magának okozta azzal, hogy ő is erőszakoskodott vagy direkt hergelt.
Az meg a krém a tortán, hogy a szülők szentek mert csak. A szülőknek ugyanúgy, de talán még jobban is ki kell érdemelniük a tiszteletet. A szülőség nem áldás hanem állapot, a tetteid, viselkedésed határozzák meg, hogy mások hogyan viszonyulnak hozzád akár tojtál kölköt akár nem. Erre még az is rátesz egy lapáttal, hogy az a szülő aki hagyja, hogy eddig fajuljon a helyzet és még megütni is képes a gyerekét, ráadásul egy ilyen jámbor lelket, aki ennyire szégyelli magát a teljesen jogos önvédelem miatt is, képes addig húzni amíg meg nem üti őt, nos az ilyen szülő nem feltétlenül rossz(az esetek 90%-ában az) de minimum megérdemli azt amit kapott.
Te kretén uttsó, ez a jámbor lélek üvöltözött az anyjával, bár szemérmesen körülírta, hogy "az én stílusom is durvább volt." Elég durva lehetett, ha odáig juttatta az anyját, hogy a 18 éves, nála vélhetően fejjel magasabb és némileg izmosabb kölöknek le akarjon keverni egyet, az ugyanis nem derült ki, hogy valóban meg is történt-e. Mint ahogy az sem, hogy az az ún. általános vita vajon miről szólt, honnan indult az egész.
Nem, nem kell verni a gyereket, a gyereknek meg normálisan kéne beszélni és viselkedni.
Ja, ha az enyém lennél, kérdező, a holmid már kint lenne az utcán, veled együtt. Ha valaki ilyen f..sza gyerek, az legyen ahhoz is erős, hogy önállóan megáll a lábán.
"Tehat rendszeres hogy bant"
Ezt te hol olvastad? A kérdező nem írta, sőt: "Nem a pofozkodás általános,"
Azért komolyan nem értem néha miféle gyökerek írnak ide. A szülő megütheti a gyereket, évezredek óta így van, a nevelés része, nem helyes viselkedés, de sokkal több joga van hozzá, mint egy gyereknek. A gyerek pedig nem ütheti meg a szülőt, legfeljebb kimondottan indokolt helyzetben és akkor is inkább az apát, mint az anyát. Nőt nem ütünk meg. Apádat, anyádat nem ütöd meg, hanem tisztelni kellene, tudom a gyk-n ez nagyon furán hangzik, de bizony tizenx éve szeret téged, ápol, elvisel, kaját ad, ruhát ad, nem pofozhatod fel! Bár szerintem ezt a kérdező érti, csak egyesek nem, hogy mennyi áldozattal jár egy gyerek felnevelése és emiatt a gyerek hálával tartozik, meg kb. 20 millió forinttal, ami rá lett költve, persze ezt senki nem szokta visszakérni.
Gyermektelen, 35/N,
És nagyon remélem, hogy ha majd lesz gyerekem egyrészt nem bax pofán, másrészt tisztában lesz ezekkel az alapokkal. Soha eszembe sem jutott megütni a szüleimet és szerintem ez így normális.
Van itt egy-két olyan életében kisiklott egyed, aki "ha a fiam lennél összeveretnek, elköltöznél, ha ekkora nagy fiú vagy" stb...ezért tart itt az ország, ha valamilyen probléma van, akkor el kell ás(at)ni a másikat. A kérdező és pár válaszoló közt a szégyen szintje hatalmas külömbséget mutat a válaszolók sajnálatára.
Kedves kérdező, ha édesanyádnak nincs valamilyen mentális, vagy nevelési problémája, akkor meg fog bocsájtani, mert a gyereke vagy.
Illetve adjátok meg a választ, hogy miért morálisabb, ha egy szülő veri meg a felnőtt gyerekét, mint fordítva?
A kedves kérdező eltűnt, mint a kámfor, abban a pillanatban, amikor feltették a kérdést, TÉNYLEG megütötte-e az anyja.
A kérdés a valóságban valahogy így szólna:
"Anyám balhézott velem, mert mostanában sokat bulizok, hajnalban, részegen járok haza. Másnapos voltam, rászóltam, hogy kussoljon már, mi köze hozzá, felnőtt vagyok, erre szó szót követett, a végén már a kezét is felemelte, én meg leb..sztam neki egyet. Eléggé kiborult, pedig tudhatná már, hogy ilyenkor jobb, ha nem piszkál...Elég kínos, mert nincs hova mennem, valahogy ki kéne engesztelnem, kérlek, segítsetek!"
Ugye, mennyire másképp néz ki a dolog? Azért nyugodtan védjétek csak tovább a kis balf..szt, nincs sok külöNbség (n-nel, basszus, ha már prédikálni akarsz, tanulj meg írni) köztetek.
#27 nem őrültek az enyémek se félre értés ne essék, de azért a gyerek legyen már megnevelve. Attól ha még kap egy pofon-t, mert a gyerek nem úgy viselkedett ne a szülő legyen már a hibás. (az "agyonver"-ni szót meg nyilván képletesen értettem, de én biztos megkapnám a magamét, ha akárcsak neki fordulnék anyámnak.) Az a baj, hogy sokan nagyon keménynek hiszik magukat, hogy aztán ők valakik és mindent megtehetnek beleértve, hogy megüthetik a szülőiket, ha NEKIK nem tetszik valami vagy mit tudom én meg kell csinálni azt a kib*szott házimunkát. Ezek a gyerekek/tinédzserek el vannak kényeztetve és ez a baj, ezért van ilyen sok páva nyúlbéla ember, meg ezért van a sok pszichopata, mert mindent megengednek neki.(Nem azt mondom, hogy a szülő ne törődjön a gyerekével, de azért legyen már valami kontroll)
#21 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!