Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megütöttem anyámat és rettenet...

Megütöttem anyámat és rettenetesen megbántam, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Életemben nem ütöttem meg nőt és nem is akartam, de egyszerűen elszabadultak az indulatok. Vitatkoztunk és meg akart megpofozott, amit vissza adtam neki és lehet, hogy nem volt erős, sőt ügyeltem arra, hogy ne legyen, de akkor is a gesztus...Az hogy kezet emeltem a saját anyámra, akit tényleg a legkevésbé akarok megbántani. Borzalmasan nagy bűntudatom van és tényleg egy senkiházi ......-nak tartom magam ezek után, aki nem hogy egy nőt, hanem a saját anyját megpofozta. Kérlek segítsetek!

18/F

2016. aug. 27. 18:03
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
Mélyen is egyetértek veled és tisztában is vagyok ezzel és megtanítottak rá...Viszont vannak olyan pillanatok, amikor az ember agya tényleg teljesen elborul és nem feltétlenül jól mérlegeli a helyzetet, általában ekkor még, hogy ha nem is teljesen, nem feltétlenül vagyunk a cselekedeteink urai.
2016. aug. 27. 18:38
 12/50 anonim ***** válasza:
13%
Nektek ecsém egy agyturkász kellene...
2016. aug. 27. 18:48
 13/50 A kérdező kommentje:
Gesund heit, 12-es
2016. aug. 27. 18:51
 14/50 anonim ***** válasza:
81%
Próbáld meg később kiengesztelni, itt jön a térdreborulástól kezdve a virágig bármi, ami eszedbejut, és....mivel 18/f vagy, a hasonló, korodbeli srácok nagyon hamar idegesek lesznek, túlontúl agresszívak, próbálj meg valamilyen nyugtató hatású ételt, italt fogyasztani, vannak ilyenek. Én is ilyesmi voltam régen, de nem bántottam senkit, és megtaláltam, amitől már egyáltalán nem vagyok agresszív semmikor.
2016. aug. 27. 18:57
 15/50 anonim ***** válasza:
92%

Kérj tőle bocsánatot, ha kell, többször. ez nem az a helyzet, amikor szégyenlősködhetsz.

Aztán keressetek (neten pl.) valami technikát, amivel kezelni tudjátok az indulataitokat, mindkettőtöknek szüksége van rá. felkereshettek családterapeutát is, ha másképp nem megy. Azért fontos ez (elsősorban neked, előtted még sok minden áll), mert ha anyádat meg tudtad ütni, akkor mi tart majd vissza, hogy kiélezett helyzetben a pároddal, gyerekeddel is ugyanezt tedd? Mindenhol vannak viták, néha nagyon komoly feszültségek, van úgy, hogy az embernek már ökölbe szorul a keze, de a többség vissza tudja fogni magát - neked viszont meg kéne ezt tanulnod, még időben van.

2016. aug. 27. 18:57
 16/50 anonim ***** válasza:
45%

Ő meg kezet emelt a saját gyerekére.

Nézőpont kérdése.

2016. aug. 27. 18:58
 17/50 anonim ***** válasza:
37%
Érdekes a kapcsolaton belüli erőszakot felismerni.
2016. aug. 27. 18:59
 18/50 anonim ***** válasza:
38%

"meg akart megpofozott"

Megpofozott vagy csak akart? Gondolom, elírás, de jó lenne tisztázni. Máskor is megütött már?

A szülő sem emelhetne kezet a felnőtt gyerekére, nem csak fordítva.

Higgadjatok le, beszéljétek meg, kérj bocsánatot, de várd el tőle is ezt. Aztán beszéljétek meg azt is, hogyan tudnátok a nézeteltéréseiteket üvöltözés és pofonok nélkül tisztázni, ha kell, kérjetek segítséget is.

2016. aug. 27. 19:01
 19/50 anonim ***** válasza:
71%

Két irányba indulhat a történet.

1. Anyád belátja, hogy azt a mintát követted, amit tőle tanultál. Legalább annyira hibás a pofonért, mint te.

2. Nem lát be semmit, és elmérgesedik köztetek a viszony még jobban. Mivel nagykorú vagy, hamarosan költöznöd kell.

2016. aug. 27. 19:02
 20/50 szamo77db ***** válasza:
73%
Azért az valahol a szülő hibája is, ha a gyerek odáig jut, hogy megüti!
2016. aug. 27. 19:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!