Megütöttem anyámat és rettenetesen megbántam, mit tegyek?
Életemben nem ütöttem meg nőt és nem is akartam, de egyszerűen elszabadultak az indulatok. Vitatkoztunk és meg akart megpofozott, amit vissza adtam neki és lehet, hogy nem volt erős, sőt ügyeltem arra, hogy ne legyen, de akkor is a gesztus...Az hogy kezet emeltem a saját anyámra, akit tényleg a legkevésbé akarok megbántani. Borzalmasan nagy bűntudatom van és tényleg egy senkiházi ......-nak tartom magam ezek után, aki nem hogy egy nőt, hanem a saját anyját megpofozta. Kérlek segítsetek!
18/F
Kérj tőle bocsánatot, ha kell, többször. ez nem az a helyzet, amikor szégyenlősködhetsz.
Aztán keressetek (neten pl.) valami technikát, amivel kezelni tudjátok az indulataitokat, mindkettőtöknek szüksége van rá. felkereshettek családterapeutát is, ha másképp nem megy. Azért fontos ez (elsősorban neked, előtted még sok minden áll), mert ha anyádat meg tudtad ütni, akkor mi tart majd vissza, hogy kiélezett helyzetben a pároddal, gyerekeddel is ugyanezt tedd? Mindenhol vannak viták, néha nagyon komoly feszültségek, van úgy, hogy az embernek már ökölbe szorul a keze, de a többség vissza tudja fogni magát - neked viszont meg kéne ezt tanulnod, még időben van.
Ő meg kezet emelt a saját gyerekére.
Nézőpont kérdése.
"meg akart megpofozott"
Megpofozott vagy csak akart? Gondolom, elírás, de jó lenne tisztázni. Máskor is megütött már?
A szülő sem emelhetne kezet a felnőtt gyerekére, nem csak fordítva.
Higgadjatok le, beszéljétek meg, kérj bocsánatot, de várd el tőle is ezt. Aztán beszéljétek meg azt is, hogyan tudnátok a nézeteltéréseiteket üvöltözés és pofonok nélkül tisztázni, ha kell, kérjetek segítséget is.
Két irányba indulhat a történet.
1. Anyád belátja, hogy azt a mintát követted, amit tőle tanultál. Legalább annyira hibás a pofonért, mint te.
2. Nem lát be semmit, és elmérgesedik köztetek a viszony még jobban. Mivel nagykorú vagy, hamarosan költöznöd kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!