A lányok miért érzik fontosnak megosztani a szülőkkel amikor először megjött a menstruáció?
A fiúk se rohannak az apjukhoz, hogy képzeld apa magömlésem volt vagy erekcióm. Miért kell ezt megosztani? Egyáltalán nem vagyok prűd, nagyon nyitott vagyok, de ezt sosem értettem.
Nem emlékszem hogy nekem mikor jött meg először, de már az első mensturuációnál is én vettem az első tamponomat. Amikor megjött akkor anyukámtól vettem. Lehet észrevette hogy kevesebb van s sejtette, hogy miért van ez, az is lehet hogy nem. Egy menstruáló lány már nem hülye, tudja hogy mi az és mit kell csinálni. Miért kell ezt elmondani, hogy megjött? Természetes dolog, akkor kellene szólni ha x évesen még valaki nem menstruál, mert akkor gond van.
És még valami: a hónaljszőrt hozta fel példának. Amikor bemész a szépségtopicba, hogy melyik szőrtelenítő a legjobb, szinte minden nő a lábával példálózik. De ha a kérdező pasi, azt nem borotválja, így nem tud avval példálózni.
"Egy menstruáló lány már nem hülye, tudja hogy mi az és mit kell csinálni."
Itt is, annyira tényszerű. Nem tudja, milyen az, amikor 10-12 évesen vérzel, állandóan izgulsz, hogy most kicsúszik-e a tampon, biztos jól raktad-e fel, nem vérzel-e át. Ja, nem hülye egy menstruáló lány, de itt az érzelmekről, félelmekről nem tud semmit.
Mikor megkéred a barátnődet, hogy "ellenőrizzen le", vagyis menjen mögötted, és fél szemmel nézze meg, hogy véres vagy-e hátul... ezeket ha valaki átélte, nem kérdőjelezi meg, hogy miért osztja meg valaki az anyukájával a félelmeit.
Engem egész életemben érdekelt a biológia, mindent tudtam a menstruációról, amikor megjött. Mégis elmondtam anyámnak, sőőőőőt apámnak is. Nem volt titok, apa járt bevásárolni, vett nekem betétet és görcsoldót (én nagyon görcsöltem).
Később szoktam át a tamponra, 16 évesen (13-14 éves korom táján jött meg) egy barátnőm tanácsára. Beraktam, de először vagy 15 percig szenvedtem vele. Ma már persze rutinszerű, de akkor nem volt az, szokatlan volt. A húgom a mai napig nem tud tampont használni, mert fáj neki.
Miért lenne a betét undorító? Én jobban szeretem a tampont, mert kevésbé érzem magam kiszolgáltatottak (hülyén hangzik, tudom), de attól még nem undorító.
És ez nem egyenlő a magömléssel. Van aki elmondja, szíve joga, de szánalmas, ha valóban így gondolkodsz.
Én is sütök majd tortát a lányomnak, ha megjön neki, mert örültem volna valami hasonlónak, bár így sem volt rossz, ittunk egy forrócsokit.
Ezt csak azért írom le, mert szerintem is egy srác lehetsz, aki trollkodig, de talán így kicsit tisztább képet kapsz a dolgokról és nem leszel ilyen érzéketlen bunkó.
18/L
Nő vagyok. Most egy tampon felhelyezése mit lehet elrontani? Ezt magyarázzáztok meg. A soft tampon az oké, hallottam olyat aki nem tudta kivenni mert nagyon felment vagy a pasi nagyon mélyre nyomta. Eleinte nekem is nehéz volt kiszedni, de pár alkalom után rájöttem a trükkjére. Az megeshet, de egy tampon felhelyezésen mit lehetne elrotani? Kiesika tampon egy kislányból??? Nem 3 gyerekes ayukáról va szó, aki szűlt, belőle sem esik ki? És hova esne ki? Ti em viseltek alsóneműt?? Biztos nők vagyok, én is kérdezhetném mert akkora baromságokat írtok. Szerintem em furcsa hogy nem emlékszem az elsőre, csak nagyjából. Sőt, ha nem írám akkor azt se tudám, hogy a legutóbbi pontosan hány napja volt.
Azért ahóajat hoztamm fel, mert gyorsa ő a szőr és aki borotválja anak tűtű, nekem alig van pár száll, let meg ahol borotválom, felváltva gyantával ott sűrűb, stb. Ez nem csak genetika.
És nem a torta vagy édesség sütésen volt a hangssúly, haem hogy másokak elmondja az anyja és közöse ünneplik meg. És még én kötekedem???
"egy tampon felhelyezésen mit lehetne elrotani? Kiesika tampon egy kislányból???"
Ezt mi felnőttek már tudjuk, de egy 12 éves kislány ettől fél. Olyankor minden irracionális és ijesztő, új a dolog.
"És hova esne ki? Ti em viseltek alsóneműt??"
Mert ha a véres tampon a bugyidba esik, és szétvérzed a nadrágodat, az annyival jobb?
Te tényleg srác vagy, akkora ostobaságokat írsz. Mondom, ha ezt így felnőtt fejjel végiggondolod, így van, de hogy neked nincs érzelmi kötődésed a menstruáláshoz, az holtbiztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!