A lányok miért érzik fontosnak megosztani a szülőkkel amikor először megjött a menstruáció?
A fiúk se rohannak az apjukhoz, hogy képzeld apa magömlésem volt vagy erekcióm. Miért kell ezt megosztani? Egyáltalán nem vagyok prűd, nagyon nyitott vagyok, de ezt sosem értettem.
Nem emlékszem hogy nekem mikor jött meg először, de már az első mensturuációnál is én vettem az első tamponomat. Amikor megjött akkor anyukámtól vettem. Lehet észrevette hogy kevesebb van s sejtette, hogy miért van ez, az is lehet hogy nem. Egy menstruáló lány már nem hülye, tudja hogy mi az és mit kell csinálni. Miért kell ezt elmondani, hogy megjött? Természetes dolog, akkor kellene szólni ha x évesen még valaki nem menstruál, mert akkor gond van.
Ki beszélt szégyenről? Ez természetes folyamat. Akkor kell róla beszélni ha nem jön meg bizonyos korig. El lehet mondani, nincs ezzel gond, csak indokokat vártam hogy ki miért tette.
# 22, 1 napig használtam az anyukám tamponját, utána vettem magamnak.
Mert fontos, ennyi.
Egy tízes éves elején járó lánynak nincs pénze arra, hogy magának vásárolja a betétet (még ha van is zsebpénze, értelmes ember nem azért ad a gyerekének hogy betétet meg tampont vegyen rajta), anyukáé meg nem feltétlen jó méretben például. Ha nagyon görcsöl, kell gyógyszer rá.
Szerintem normális anya-lánya viszonyban természetes, hogy elmondják. Esetleg felvilágosító beszélgetés keretében; amire szüksége lett volna az első válaszolónak is, aki nem tudja hogy nem csak f..zveréstől lesz a fiúknak magömlése. lol
Nem vagy prűd viszont ritka bunkó és kotnyeles. Mi a fene közöd van hozzá, hogy ki mit oszt meg a szüleivel ? Én elmondtam apunak az első magömlésem, mert csak. Le lehet pontozni.
Egyébként nem vagyok önállótlan. Tudok főzni, mosni és sok mást. Sok lány sem tud az én koromban. Sőt, ahogy láttam nagyobb korában sem. Húgom nemsokára menstruálni fog. Biztos elmondja a szüleinknek. Nekik lehet.
14 / F
A noiesseg egyik fontos alomasa az elso verzes
Igen is unnep a kislany no lesz.
Bensoseges titok anya lanya kozott nem utalatos nem titok nem maganugy anya lanya kozos titka egy osszekoto kapocs ket no kozott.
Mas nepek beavato ceremoniakat rendeznek a lanyoknak es fiuknak unnepet tanc testfestes orom kozos enek.
Es mi ? Szegyeljuk betetet nyomunk a kezukbe es titkolni tanitjak a lanyokat pedig fontos lenne megallni es orulni ennek a fordulopontnak.
Miszterium a hold es a no kozott termekenyseg jelkepe.
Nem hiszem, hogy hozzá tudnék-e tenni. De igaza volt mindenkinek. Nekem 10 évesen jött meg. Elmondtam Anyunak, Ő megmutatta, melyik betétet ajánlja estére, napközbe, első napokra, a végére. Vett újakat is, hogy próbáljam ki, amelyik tetszik, majd abból vesz többet.
Amúgy is észrevette volna, hogy összevéreztem az első alkalmakkor a bugyimat, amikor túl sokáig aludtam bennük.
Arra sem gondoltam még soha, hogy ezt a saját, sokáig nem létező zsebpénzemből vegyem. Allergiás vagyok, soha nem kellett zsepit vennem zsebpénzből, ha hasmenésem volt is volt otthon vécépapír.
A húgomnak mindig nagy görcsei voltak. Titkolnia kellett volna, hogy miért? Nem. Így Anyu tudott neki segíteni. Megmelegítette azt a fém cuccost, amit a gázra raksz, betekerte konyharuhába, és azt tette a hasára. Vagy hogy melyik gyógyszer a legjobb.
Meg általában szeretem tudni, hogy mi van a testemmel. Bioszon azt tanultuk, vér jön ki, azt nem tanultuk, hogy a méhnyálkahártya úgy néz ki, mint a véres, cafatos papírzsepi.
De Apukámnak meg rengetegszer volt arcüreggyulladása, ha tünetem volt, hozzászaladtam. Kinek miben van tapasztalata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!