Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányok miért érzik fontosnak...

A lányok miért érzik fontosnak megosztani a szülőkkel amikor először megjött a menstruáció?

Figyelt kérdés

A fiúk se rohannak az apjukhoz, hogy képzeld apa magömlésem volt vagy erekcióm. Miért kell ezt megosztani? Egyáltalán nem vagyok prűd, nagyon nyitott vagyok, de ezt sosem értettem.

Nem emlékszem hogy nekem mikor jött meg először, de már az első mensturuációnál is én vettem az első tamponomat. Amikor megjött akkor anyukámtól vettem. Lehet észrevette hogy kevesebb van s sejtette, hogy miért van ez, az is lehet hogy nem. Egy menstruáló lány már nem hülye, tudja hogy mi az és mit kell csinálni. Miért kell ezt elmondani, hogy megjött? Természetes dolog, akkor kellene szólni ha x évesen még valaki nem menstruál, mert akkor gond van.

2016. aug. 19. 14:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
92%

Elég kétségbeejtőnek tartom, hogy milyen sokan vannak akik szerint normális, hogy egy 10-12 éves kiskamasznak magának kell gondoskodnia alapvető higiéniai dolgokról. (Mert a tampon/betét semmivel nem extrább igény, mint a reggeli vajas kenyér.) Az meg még rettenetesebb, hogy 10-12 éves kiskamaszoknak nincs olyan viszonyuk az anyjukkal, hogy ilyet merjenek tőle kérni, inkább sutyiban erre szórják a zsebpénzüket.

Kérdező, ha majd hozzád megy a tanácstalan kislányod, hogy "anya segíts", akkor majd elhajtod, hogy "hülye vagy, intézd magadnak"? Vagy hogy él ez a te fejedben?

2016. aug. 19. 18:59
 32/79 A kérdező kommentje:

31.

1. nem lesz kislányom soha. Ha lenne nyilván segítenék neki.

2. mi tartottunk bevásárlást a szüleimmel hetente és beraktam magamtól a kosárba a tampont, epilátort, borotvát vagy a törlőkendőt.

2016. aug. 19. 19:26
 33/79 anonim ***** válasza:
90%
És anyád egy kérdéssel sem kommentálta, hogy "megjött?". Csak nézett maga elé?
2016. aug. 19. 19:28
 34/79 A kérdező kommentje:

Anyukám és nem anyám.

Először is tudtam, hogy mire való, mert már évekkel előtte mondta amikor találtam tampont és megkérdeztem hogy mire való. Vagy arra gondolt, hogy felkészülük rá és lesz nálam ha pl. suliban megjön vagy hogy már megjött. Nem kell túlcifrázni.

2016. aug. 19. 19:34
 35/79 anonim ***** válasza:
93%
Tehát akkor most cseszegeted azokat, akik közölték az anyukájukkal, csak mert a te "anyukád" leszarta, hogy mi van veled?
2016. aug. 19. 19:41
 36/79 anonim ***** válasza:
76%

szomoru anya lennek ha ilyen kapcsolatom lenne a lanyokkal

Mi vagyok az a csalad ahol akar erdei tisztason boszorkanytancot jarunk a csajokkal ha ugy hozza a kedvunk siman jarunk szaunazni egyutt es hamammba

2016. aug. 19. 19:42
 37/79 A kérdező kommentje:
Azt nem értem hogy mit kell ezen beszélni. HQ folyik az orrom megveszem a zsebkendőt, ha izzadok akkor a dezodort, ha izzad a lábam akkor aláb sprayt, ha menstruálok megveszem a tampont. Ha nincs pénzem akkor mondom, hogy anya, bevásárláskor nekem is vegyél tampont. Ennyi. Nem kell túlmisztifikálni. Gondolja, hogy nem az orromba akarom dugni. El lehet mondani, meg lehet beszélni, de én nem látom értelmét.
2016. aug. 19. 19:56
 38/79 anonim ***** válasza:
22%

szomoru hogy igy gondolkodsz es nincs benned semmi misztikus noi erzes

tehat te nem tancolnal velunk az erdoben csak mert no vagy?

2016. aug. 19. 20:00
 39/79 anonim ***** válasza:
89%
Hát azért egy menstruáció nem egy kategória az izzadással és ilyesmivel. Elég primitív nő lehetsz. A szőrős lábtól nem lehet teherbe esni, de attól már igen, hogy megjött a vérzés. Minden lány életében nagy dolognak kellene lenni. Legalábbis, ha normális családba születik. Neked anyád nem az.
2016. aug. 19. 20:21
 40/79 anonim ***** válasza:
93%

Egész életünkben izzadunk, egész életünkben folyik az orrunk. Látjuk, ahogy ez történik másokkal is. Az, hogy folyik a vér a vaginádból, nem ünnepelni való, és ma már én sem tartom nagy dolognak, de 10 évesen qrvára ijesztő volt, és ami félelmet keltett bennem, azt mindig elmondtam az anyukámnak.

Ne rajtunk verd le, hogy anyukádat nem érdekelte, mi van veled.

2016. aug. 19. 20:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!