Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányok miért érzik fontosnak...

A lányok miért érzik fontosnak megosztani a szülőkkel amikor először megjött a menstruáció?

Figyelt kérdés

A fiúk se rohannak az apjukhoz, hogy képzeld apa magömlésem volt vagy erekcióm. Miért kell ezt megosztani? Egyáltalán nem vagyok prűd, nagyon nyitott vagyok, de ezt sosem értettem.

Nem emlékszem hogy nekem mikor jött meg először, de már az első mensturuációnál is én vettem az első tamponomat. Amikor megjött akkor anyukámtól vettem. Lehet észrevette hogy kevesebb van s sejtette, hogy miért van ez, az is lehet hogy nem. Egy menstruáló lány már nem hülye, tudja hogy mi az és mit kell csinálni. Miért kell ezt elmondani, hogy megjött? Természetes dolog, akkor kellene szólni ha x évesen még valaki nem menstruál, mert akkor gond van.

2016. aug. 19. 14:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
32%

Én mindig önálló gyerek voltam - már oviba is egyedül jártam, de mivel anyám sosem beszélt velem női dolgokról, és meg inkább fiúkkal barátkoztam, akikkel talán nem meglepő mód ilyesmi nem került szóba, elég tanácstalan voltam, amikor először megjött. :D Akkoriban én még nem neteztem, meg nem néztem soha hülye tinifilmeket, szóval viszonylag alulinformált voltam.

Lazán megkérdeztem anyutól, hogy az normális-e, hogy ilyen trutymó van a bugyimban :)

Persze nem vitte túlzásba a magyarázatot, de legalább megmutatta, hogyan használjam a betétet.

Mondjuk nekem eleve korán jött meg, úgy 10 éves korom környékén talán, nem tartom számon.

2016. aug. 19. 15:15
 12/79 anonim ***** válasza:
41%

A csokitortás ünneplést én egy kissé túlzásnak tartom, de ha ez segített a bensőségesebb viszony kialakításához, akkor nem kifogásolom a módszert.

Szerény véleményem szerint ünnepelni nem fogjuk majd a nagy napot a lányommal, mert ez a dolog azért nem az a kategória. Egy diplomát, egy sikeres vizsgát lehet, hogy tortával ünneplünk majd, de a menstruáció kicsit más terep. Ezermillió más módszer is van arra, hogy egy anya bensőségesebb viszonyt alakítson ki a lányával...

2016. aug. 19. 15:21
 13/79 anonim ***** válasza:
87%
Miért nem lehet azt megosztani valakinek az anyjával? Amikor nekem megjött, nem tudtam mi az, és pokolian megijedtem. Ehhez jött hogy fájdalmaim voltak.... elég durva lenne ha nem szólhatna az ember az anyjának hogy mi van. Szerencsére az én anyukám nem prűd, vagy ilyesmi, mindent elmondott amit tudnom kellett, és adott gyógyszert. Így legalább nem az maradt meg bennem hogy a menstruáció valami szörnyű, szégyellni való dolog.
2016. aug. 19. 15:23
 14/79 A kérdező kommentje:
Mint a Született feleségekben a "Mensi buli" vagy mi a fene volt, szegény gyerek. Egy természetes folyamatot minek kell megünnepeli? Azt is megünneplik egyesek ha elkezd nőni a cici vagy szőrösödik a hónalj? Ez már a vicc kategória.
2016. aug. 19. 15:26
 15/79 anonim ***** válasza:
86%
Az is vicc kedves kérdező hogy azon agyalsz: Mások hogyan kezelik ezt. Csak a családnak van köze hozzá.
2016. aug. 19. 15:28
 16/79 anonim ***** válasza:
63%
Ez általában akkor van, ha anyuka nem világosította fel időben, és/vagy ha a lány még fiatal. Meg ugye ki milyen családban nő fel... Nekem 11 és fél évesen jött meg kb., hát abban az időben anyám 10 percre nem engedett ki egyedül az utcára, nemhogy egyedül megvenni a betétet. Plusz ugye anyám a prűd fajta volt, aki cseszett felvilágosítani. Valahol anno olvastam vmit a menstruációról, de abban sem voltam biztos, hogy az az, meg megijedtem a vértől a bugyimban. Nyilván, aki 13-14-15 évesen menstruál először, ott már más a dolog.
2016. aug. 19. 15:34
 17/79 A kérdező kommentje:

15, a gyereket kellemetlen helyzetbe hozzák, nekem nagyon frusztráló lett volna.

Kíváncsiságból tettem fel a kérdést. Pl. a második válaszoló nagyon korrekt választ adott és tejesen megértem. Volt még pár válaszoló aki megindokolta és teljesen megértem őket is. Lehet errő beszélni, de ha mindne rendben van akkor szerintem nem beszédtéma. Azt se kérdeztem, hogy hogyan szőrtelenítsek akár lábon.

2016. aug. 19. 15:35
 18/79 anonim ***** válasza:
89%
Én 10 éves voltam, amikor megjött.Már iszonyúan vártam, és kíváncsi voltam milyen lesz.Beszélgettem erről sokat a barátnőimmel,anyukámmal,nagymamámmal,nagynénimmel....Nem éreztem kínosnak SOHA.Amikor "nagylány" lettem, őszintén velem örült pl anyukám is.Ez fontos mérföldkő volt a nőiségem megélésében,és a válaszokat olvasva megdöbbentem,és elkeseredtem.Ha lesz lányom,azt szeretném, hogy ő is teljesen természetes dologként kezelje a teste működését, az első menstruáció is lehet "ünnep". ÉS hogy a magömlés hogy jön ide???? Az első orgazmusomról nem számoltam be a szüleimnek.
2016. aug. 19. 15:36
 19/79 anonim ***** válasza:
81%
Mensi buli,ez de jó ötlet:D Számon tartom az első menstruációm dátumát is,lehet valamelyik évben tartunk a jeles napon a lányokkal egy bulit...felolvasunk a vagina monológokból.:D
2016. aug. 19. 15:41
 20/79 Platypus ***** válasza:
90%
Egy magömléssel semmi további teendő nincs. Az orvosi komplikációk se jellemzőek. De képzelj már el egy tizenkevés éves, vagy éppen 10 év alatti lányt, akinek az anyja super++ tampont tart csak otthon. De ha éppen valami tinilánynak is jó eszköze lenne, akkor is abszurd, hogy egy lány elkezdje fogyasztani a készletet anélkül hogy megbeszélnék. Anyuka meg majd vegye észre akkor, amikor neki is kéne, de nincs? A vegye meg önállóan sem reális opció, a menstruációs kellékek egy kislány zsebpénzéhez képest sokba kerülnek - már ha van zsebpénze egyáltalán. Meg amúgy is vegyék már meg a szülők. Ehhez azonban beszélni kell. És akkor jönnek az esetleges görcsök, amikre gyógyszert kell iratni, a komolyabb hormonális problémák sem ritkák, és ha egy kislány nem tudja, hogy pontosan minek kéne történnie, lehet, hogy évekig nem jön rá, hogy gond van.
2016. aug. 19. 15:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!