A lányok miért érzik fontosnak megosztani a szülőkkel amikor először megjött a menstruáció?
A fiúk se rohannak az apjukhoz, hogy képzeld apa magömlésem volt vagy erekcióm. Miért kell ezt megosztani? Egyáltalán nem vagyok prűd, nagyon nyitott vagyok, de ezt sosem értettem.
Nem emlékszem hogy nekem mikor jött meg először, de már az első mensturuációnál is én vettem az első tamponomat. Amikor megjött akkor anyukámtól vettem. Lehet észrevette hogy kevesebb van s sejtette, hogy miért van ez, az is lehet hogy nem. Egy menstruáló lány már nem hülye, tudja hogy mi az és mit kell csinálni. Miért kell ezt elmondani, hogy megjött? Természetes dolog, akkor kellene szólni ha x évesen még valaki nem menstruál, mert akkor gond van.
Egyrészt ilyen idősen úgyis az anyja veszi neki a betétet, tampont, és egyszerűbb kérni, mint titokban lopkodni az anyja készletéből.
Másrészt jó családokban már-már baráti kapcsolat van a szülő és a gyerek között, és nem szégyellnek egymásnak beszélni pl. az ilyen természetes testi funkciókról meg a szexualitásról meg egyebekről, tehát nyilván szóba jön ez is.
Pontosan, természetes, ezért lehet róla beszélni, nem csak elfordítani a fejet.
Nagyon ügyes vagy, hogy egyből ment a tampon felhelyezés, az egyik barátnőmnek táborban jött meg először, próbálta feltenni, ő is tudta, hogy működik, de nem mindenki olyan ügyes, mint te.
Nem, el kell magyarázni, hogy meddig nyomd. Lehet, hogy a füzetben le van szakszavakkal írva, de nincs rajz, hogy milyen pózban a legkönnyebb, nincs leírva minden tünet arra, hogy rosszul tetted fel.
Ki van legközelebb, amikor kérdésed van? Az anyukád. Tőle kérdeztem meg, hogy normális-e ez tüsszentéskor, meg ha leülök, felállok. Itt most nem arról van szó, hogy menstruáció, hanem hogy tapasztalat. Ha valakinek van tapasztalata valamiben, hozzá fordulunk, hiába van szakkönyv.
Egyébként csak kíváncsiság: miért vagy ennyire rákattanva a tamponra? Egyszer sem írtad le a betét szót.
Bár tudom, te anyátlan csoda voltál, aki nem betéttel és borotvával kezdte, hanem azonnal tamponnal és epilátorral.
Gaz mint karkoveny nem gaz vesszovel
Nem ugy kell nezni a szort mint fuvet minnel tobbszor nyirod annal surubb ez urban legenda
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!