Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányok miért érzik fontosnak...

A lányok miért érzik fontosnak megosztani a szülőkkel amikor először megjött a menstruáció?

Figyelt kérdés

A fiúk se rohannak az apjukhoz, hogy képzeld apa magömlésem volt vagy erekcióm. Miért kell ezt megosztani? Egyáltalán nem vagyok prűd, nagyon nyitott vagyok, de ezt sosem értettem.

Nem emlékszem hogy nekem mikor jött meg először, de már az első mensturuációnál is én vettem az első tamponomat. Amikor megjött akkor anyukámtól vettem. Lehet észrevette hogy kevesebb van s sejtette, hogy miért van ez, az is lehet hogy nem. Egy menstruáló lány már nem hülye, tudja hogy mi az és mit kell csinálni. Miért kell ezt elmondani, hogy megjött? Természetes dolog, akkor kellene szólni ha x évesen még valaki nem menstruál, mert akkor gond van.

2016. aug. 19. 14:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
85%

Kb 9-10 éves koromtól a suliban is kaptunk meg iskolaorvostól ilyen felvilágosító csomagokat, hogy na mi a menstruáció milyen betétek vannak (azt hiszem valamelyik nagyobb betét márka volt a szponzor), pár darab is volt a csomagban. Tehát teljesen képben voltam, hogy kb mikor jön meg, havonta jön, a fehér folyás után lassan majd érkezik a menstruáció, de attól még meglepett mikor egyszer hazaérve észrevettem, hogy bugyit kell cserélnem, megkerestem a betéteket, beraktam egyet és büszke voltam magamra. Utána meg szaladtam valami szakköre és útközben találkoztam anyuval. Mikor próbáltam elújságolni neki sírógörcsöt kaptam. Akkor jött a sokk, hogy megjött pedig 12 éves voltam, tehát annyira már nem kicsi. Plusz 10 évesen volt egy olyan hólyaghurutom amikor véreset pisiltem és ott is bőgve talált anyu a wc-n (nyaralás utolsó estélye, gyerekek alszanak, anyuék utolsó esti sétára mentek) és mivel annyit tudtam mondani, hogy ott lent véres azt hitte megjött és akkor mondta el az egész mesét, hogy most már nagylány vagyok és vigyáznom kell a fiúkkal.

Szóval kedves kérdező az első menstruációhoz nem minden lány áll annyira gyakorlatiasan, mint te. Jobban mondva elsőre lehet, de másodjára akkor is ott lesz a sokk. Főleg ha mondjuk első alkalom csak pecsételés és csak következő hónapban érkezik az első igazi mészárszékes vérzés. Nekem például ezzel az első hónapokban meg kellett küzdenem, hogy atyaég, most már ez mindig ilyen lesz. Anyu pedig sokat segített, hogy a lelki oldalában támogatott.

Plusz ahogy valaki írta. A tájékoztató füzetek semmit nem írtak arról (2000-es évek környékén), hogy nem csak vér hanem nyálkahártya is távozik. A barátnőkkel meg ilyeneket azért nem beszéltünk meg 12-13 évesen.

Az első magömlést pedig az anyukák észreveszik, már csak abból, hogy hirtelen mosásba kerül a pizsama az ágyneművel. Plusz utána is elég sok alsón ott lesznek az árulkodó foltok. (napközben meg tetszik egy leányzó, stb, nem kell durva dologra gondolni)

2016. aug. 19. 22:06
 42/79 anonim ***** válasza:
30%

"nem lesz kislányom soha. Ha lenne nyilván segítenék neki"

Kedves kérdező, ezt nem tudhatod hacsak nem vagy meddő.

2016. aug. 19. 22:10
 43/79 anonim ***** válasza:
43%
Hogy ne tudhatná.
2016. aug. 19. 22:13
 44/79 anonim ***** válasza:
47%
Most mínuszba is pontozhattok, én is tudom, hogy nem lesz gyerekem.
2016. aug. 19. 23:25
 45/79 anonim ***** válasza:
79%
utolsó, ezzel nincs is semmi gond, de a kérdező kifejezetten azt írta hogy lánya nem lesz. És ez nagyon furán jött ki, mintha fiúról lehetne szó.
2016. aug. 19. 23:28
 46/79 A kérdező kommentje:

Jó, akkor fiam sem lesz. Mindenbe bele tudtok kötni.

Egybként írtam, hogy anyukám elmagyarázta hogy mire való a tampon még évekkel azelőtt hogy megjött volna.

2016. aug. 20. 00:04
 47/79 anonim ***** válasza:
60%
Én se érzem, hogy titkolózni kellett volna anyukám előtt, pláne mert gyerek voltam még és nem én vettem a betétet (bevásárolni se együtt jártunk), és így legalább tudta, hogy kétszer annyit kell venni. Örülök, hogy ilyeneket meg tudok beszélni vele, mert az iskolai felvilágosítás egy rakás fos volt, kb. annyit értettem belőle, hogy havonta valami fájdalmas dolog fog történni, és csak az nyugtatott meg, amikor anya mondta, hogy jó eséllyel nem is fáj (ellentétben az egyik itteni hozzászólóval, aki azzal készíti fel a lányát, hogy "megnyugtatom majd, hogy a nagylányoknak minden hónapban fáj picit a hasuk, mert ettől nagylányok"... gratulálok basszus, aztán csodálkozunk, hogy ennyi hasfájós lány van, talán nem kéne beléjük szuggerálni).
2016. aug. 20. 02:06
 48/79 anonim ***** válasza:
61%

"csodálkozunk, hogy ennyi hasfájós lány van, talán nem kéne beléjük szuggerálni"

Én a hangulatingadozással vagyok így. Nekem a felvilágosítás meg a bioszórák előtt jött meg, így nem tudtam arról, hogy hisztisnek kellene lennem, és soha nem is voltam az. Ideges persze igen, de ha az orrom vérezne is ideges lennék.

2016. aug. 20. 02:29
 49/79 anonim ***** válasza:
93%
Engem a nővérem világosított fel, anyámnál ez valahogy tabu volt. Én sokkal lazább vagyok, elfogadtam, hogy a kisgyerekek még a wc-re is követik az anyjukat, így a lányom úgy nőtt fel, hogy maximálisan tisztában volt vele, hogy van menstruáció, az mit jelent és mit kell vele kezdeni. Sőt, a fiamnál se lesz tabu téma, neki is tudnia kell erről. És igen is mondja el nekem a lányom, hogy megjött neki. Amit meg is tett, aminek nagyon örülök, mert ez azt jelenti, hogy BÍZIK bennem.
2016. aug. 20. 06:44
 50/79 anonim válasza:
Én csak azért mondtam el mert 11 éves koromban jött meg az iskolában és fel kellett hívni anyut hogy hozzon vagy vigyen haza
2016. aug. 20. 10:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!