Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányok miért érzik fontosnak...

A lányok miért érzik fontosnak megosztani a szülőkkel amikor először megjött a menstruáció?

Figyelt kérdés

A fiúk se rohannak az apjukhoz, hogy képzeld apa magömlésem volt vagy erekcióm. Miért kell ezt megosztani? Egyáltalán nem vagyok prűd, nagyon nyitott vagyok, de ezt sosem értettem.

Nem emlékszem hogy nekem mikor jött meg először, de már az első mensturuációnál is én vettem az első tamponomat. Amikor megjött akkor anyukámtól vettem. Lehet észrevette hogy kevesebb van s sejtette, hogy miért van ez, az is lehet hogy nem. Egy menstruáló lány már nem hülye, tudja hogy mi az és mit kell csinálni. Miért kell ezt elmondani, hogy megjött? Természetes dolog, akkor kellene szólni ha x évesen még valaki nem menstruál, mert akkor gond van.

2016. aug. 19. 14:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 A kérdező kommentje:
Akkor másnak miért sötét a szőre a hónalján és sűrű? És nekem miért ritka és alig van és alig látható? Ez tapasztalat nem urban legend. Hagyjál, ne írj.
2016. aug. 21. 10:14
 62/79 anonim ***** válasza:
97%

"Akkor másnak miért sötét a szőre a hónalján és sűrű? És nekem miért ritka és alig van és alig látható?"

Ha valakinek sötét és sűrű, az nem borotválja. Vagy amikor látsz ilyet, mindig megkérdezed, hogy te amúgy borotválod, csak visszanőtt, vagy mindig ilyen volt?

És a lábaddal mi a helyzet? Mert már leírtam ezerszer, leírom megint, ha kell, egész életemben borotváltam a lábam, tiniként kezdtem, amikor dús, fekete szőrös volt a lábam, és ma már, barna, vékony, kopasz foltos. Ez sem a borotva miatt, hanem már nem vagyok kamasz.

De hogy a borotva megváltoztatja a genetikát... te jó ég...

2016. aug. 21. 13:22
 63/79 anonim ***** válasza:
77%
Mondjuk engem is érdekelne hogy tudtad tizen pár évesen elsőre feltenni a tampont? Sokaknak csak az 1. szexuális élmény után megy, ha meg nem akkor is idő kell mire ráéreznek. Ne az hogy hopp megjött először, ott egy tampon aztán putty feldugjuk.
2016. aug. 21. 15:08
 64/79 anonim ***** válasza:
92%
Másrészről meg bicskanyitogató a stílusod. Előadod itt magad mint a nagy önálló gyerek, te aztán az anyukáddal egy szót se arról a folyamatról mikor életedben először megjött, és aki meg igen az de hülye. Neked tulajdonképpen mi a bajod?
2016. aug. 21. 15:10
 65/79 anonim ***** válasza:
91%
Én az iskolának köszönhetek mindent és a védőnőnek, ha ő nincs nem tudom mit csinálok.Ő mondott el mindent felvilágosításon, ezért nem féltem, mikor megjött és tudtam mi az. 11 évesen jött meg és én is olyan voltam, hogy az udvarból nem mehettem el egyedül, nemhogy boltba, internetünk sem volt. Nem volt a kőkorszakban, mert most vagyok 19 éves. Anyukám öreg volt, már nem menstruált, nem volt otthon semmi, el kellett mondanom. Erre adott a hülye egy darab vattát és két nap után jutott el boltba betétért, 5 km-re lakunk a bolttól, zsebpénzem nem volt. Soha nem vett elég betétet, mindig véresen mászkáltam, vagy barátnőimtől kértem. Mondjuk azért kell elmondani, mert van akinél nincs otthon betét és mert a kisgyerekeknek nincs saját pénzük. Egy szülőnek kötelessége lenne megvenni az elégséges számú betét, úgymint a WC papírt például. Bennem ez nagy nyomot hagyott, hogy nem kaptam támogatást és a szükséges higiéniai termékeket. Én bármikor megfogom venni a lányomnak, ha 25 éves lesz akkor is, ha kéri és még nincs saját keresete. Igyekszem feldolgozni mindig ezt az élményt. Ja és még most is minden ilyen tabu, szőrtelenítés, nem használhatom itthon a saját pénzből vett epilátoromat. Iszonyatosan prűd, hülyék a szüleim. Biztos vagyok benne, hogy a dédanyám is nyitottabb volt ebben a kérdésben, mint drága édesanyám. Ki vagy neki szolgáltatva, na ezért kell elmondani!!!!!
2016. aug. 21. 17:15
 66/79 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy nem emlékszel, mikor jött meg, aki itt nem emlékezett pontosan, az is be tudta lőni kábéra.

Az meg egy dolog, hogy csak putty feldugta (ez tetszik). Tegyük fel, anyának volt otthon minitamponja. Mikor elmentek a boltba, és ő megállt a tamponok és betétek előtt, rögtön tudta, mi kell neki, vagy ott válogatott, anya meg csak messziről nézte? Nem ment oda segíteni, hogy mit szeretne, éjszakára, nappalra, első napokra, a végére, úszáshoz, lovagláshoz... elég szívtelen.

2016. aug. 21. 18:23
 67/79 A kérdező kommentje:

Én a normál ob-t használom amióta élek. Nem váltogatom. Semmi bajom nincs és nem is volt. Arra emlékszem hogy általánosba jártam, de fogalmam sincs már hány éves voltam. Amúgy sem jegyzem meg a dátumokat...

A hónajat pedig arra értettem hogy látszik amikor kezd visszanőni. Úgyse fogjátok fel miről beszèlek.

Nekem ez az egész menstruáció nem nagy dolog, kb 2 évvel előtte mielőtt megjött már tudtam mi az. Nektek mérföldkő vagy nem tudom mi. Oké. Azért kérdeztem meg mert kíváncsi voltam és furcsáltam. Betétet nem fogok használni soha mert undorító számomra és már 11-12-13 (???) éves koromban is undorodtam tőle.

2016. aug. 21. 18:48
 68/79 anonim ***** válasza:
95%

"Úgyse fogjátok fel miről beszèlek. "

Hát persze hogy nem itt mindenki hülye rajtad kívül. Kösz szépen kérdező.

2016. aug. 21. 18:57
 69/79 anonim ***** válasza:
89%

Ezek szerint ez a kérdés is a tiéd. Tudhattam volna.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__80355..

Ott is a semmiért kötözködsz.

2016. aug. 21. 18:58
 70/79 anonim ***** válasza:
91%

Már pár oldal óta gondolkodom, hogy a kérdező fiú és trollkodik. Nagyon tényszerűen mond el mindent, nem élményszerűen.

Nem emlékszik, mikor jött meg, valamiért csak a tamponról beszélt, arra nem ugrik, ha az anyját amiatt bántjuk, hogy nem segített neki a menstruációval kapcsolatban, most sem érti, hogy az, hogy elméletben tudod, hogy kell a tampont használni, nem jelenti azt, hogy egyből fel tudod rakni. Ezt csak az nem érti, aki még soha nem próbált tampont feltenni. "Akkor kell szólni, ha valaki X évesen nem menstruál" - itt sem tudja, mi az x.

Komolyan, mi volt a boltban, mikor a szüleiddel vetted a tampont? Csak nézett anyád, mint a nyomorék? Nem szólt, hogy lányom, fiam, segítek?

2016. aug. 21. 19:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!