Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza és mit tehetné...

Kinek van igaza és mit tehetnék, hogy a lányom lelke ne sérüljön?

Figyelt kérdés
Lányom (10 éves) labdázott az unokanővérével az utcán, ahol az unokatestvére letette a földre (apró kavicsokra) a telefonját, a lapjával lefelé, mivel úgy jobban hallani a zenét. Lányom el akarta kapni a labdát és véletlenül rálépett. Az unokatestvére rögtön hazament, lányom meggondolatlanul mondta neki, hogy kifizeti, de másra spórol. Lenne rá pénze, de nagyon fáj a szíve egy más dologért és ha kifizetné neki, megint csak messze lenne az álmától. Ki volt a hibás? Aki letette a földre, vagy aki rálépett. Nem nagyon akarok beleszólni a dolgaiba, de nem szeretem, ha önhibáján kívül olyat kérnek tőle, amiről nem tehet. Este vigasztalhatatlanul sírt, alig tudott elaludni, mert ha nem fizeti ki, akkor nem barátkozik vele többet. Ő nem akarja. Amit tudni kell róluk, én sem vagyok nagyon jóban az anyukájával (nővérem), pár tízezer forinttal be vagyok csapva a részéről. Hogy lehet igazságot tenni két gyerek között, hogy a barátság is megmaradjon és a lányom se károsodjon?

2016. aug. 18. 08:30
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
31%

Bocs en néztem el..azt hittem az enyemre reagáltál.

Ettől függetlenül nem egyezik a véleményünk.de ez mindegy.

Én a sofőrők szemszögéböl is megértem..de az utcank pl zsákutca.már messziröl látják ha autó jön. Es rögtön le is mennek. Még soha senkinek semmi gondja nem volt azzal hogy kint játszanak.

2016. aug. 20. 18:35
 62/67 A kérdező kommentje:
Mekkora primitív emberek vannak a világban!!!! Igen, az utca is nevelt engem, meg az anyukám. 3 munkahelye volt, hogy kettőnket becsületesen fel tudjon nevelni, elváltak a szüleim. De 13 évesen már főztem, mostam, takarítottam. És néha dolgoztam is, hogy legyen egy kicsit több zsebpénzem, mint amennyit az anyukám tudott adni. Most meg családi házban lakom, boldog házasságban élek és van két gyönyörű lányom, akiket megpróbálok úgy nevelni, hogy felnőtt korukban tudjanak saját lábon állni. Ehhez, szerintem az is hozzátartozik, hogy kiengedem az utcára játszani, és - főleg jó időben, nyáron - nem csak a számítógépes, virtuális világot ismerjék. Ne csak a plázákban töltsék az idejüket, és újságokból lássák a nőideálokat. Tudják, hogy vannak erdők, fák, bogarak, autók, kóbor kutyák stb, amik veszélyt jelenthetnek a mindennapokban. Ezeket tanulják meg kivédeni és hogy nem lehetek állandóan mellettük, hogy megvédjem őket. Sajnos. De ez az élet rendje.30, 40, 50 éves korukban (+-10, 20 év) nem lehetek ott. Tanulják meg a legtöbb káros dolgot kivédeni az életükben. Szivem szakad meg, hogy nem maradnak örökké kisbabák, de ennél realistább vagyok. Igen, és örülök, amikor koszosan jönnek haza, mert tudom, hogy boldog gyerekkoruk van!!!!
2016. aug. 21. 02:01
 63/67 anonim ***** válasza:
24%

Attól hogy sok felkiáltó jelet használsz, még nem lesz jobban igazad. Azok a primitív emberek pedig akikről beszélsz sokszor autóval közlekednek. A témát meg nem kéne terelni, mert senkinek nem azzal volt gondja hogy a gyerekek koszosan mennek haza és bogarakat gyűjtenek az erdőben. Akkor ennyi erővel semmit ne taníts nekik hiszen "majd az élet úgyis". Úszni is úgy tanítod őket hogy belevágod a mély vízbe aztán majd csak megtanulja?

Nem lehet őket mindentől megvédeni nyilván, de minek kell még asszisztálni is ahhoz hogy olyan helyen labdázzanak ahol veszélyes rájuk és másokra nézve?

2016. aug. 21. 10:45
 64/67 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem az a hibás, aki rossz helyre tette a telefont. Most ha én kiteszem a saját telóm az úttestre, áthajt rajta a busz, akkor a sofőrnek ki kellene fizetnie a telefonom árát? Gondolkodjatok már...
2016. aug. 21. 15:19
 65/67 anonim ***** válasza:
25%

Szuper anya!!! Szuper volt már gyerekként is!!! Most meg szuper házasságban és szuper gyerekekkel!!! Akik nem a falusi plázában töltik az időt, hanem tudván a veszélyt jelentő fákról, bogarakról, autókról, kóbor kutyákról inkább az utcán játszanak. (Biztosan a játszótéren nem tudják eléggé összekoszolni magukat)

"Szivem szakad meg, hogy nem maradnak örökké kisbabák" - Jézusom. Persze gondolom, már kisbaba korukban is az úttesten tologattad őket a babakocsiban. Lehet, az első lépéseiket is az utcán tették meg.

"nem lehetek állandóan mellettük, hogy megvédjem őket. Sajnos. De ez az élet rendje.30, 40, 50 éves korukban (+-10, 20 év) nem lehetek ott"

Te komolyan beteg vagy.

Fizessétek ki azt a nyomorult telefont, dörgöld a tesód orra alá (kár, hogy a szuper életedben nem lett szuper kapcsolatod a tesóddal), előbb-utóbb úgyis megszakadna a barátság a két gyerek között; így legalább elejét veszed a további telefon törésnek, vagy hasonló balesetnek.

2016. aug. 21. 15:59
 66/67 anonim válasza:
65%
Minek teszi le a földre ha labdáznak? ez most kb olyan mintha "-jajj beledobom már ezt a telefont a csatornába jobban visszhangozzon a zene" :D *Kiveszi -anyuu, beázott ez a szar, na látod marika ezért is te vagy a hibás
2016. aug. 26. 19:27
 67/67 anonim ***** válasza:
Mi lett a vége?
2017. aug. 29. 16:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!