Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza és mit tehetné...

Kinek van igaza és mit tehetnék, hogy a lányom lelke ne sérüljön?

Figyelt kérdés
Lányom (10 éves) labdázott az unokanővérével az utcán, ahol az unokatestvére letette a földre (apró kavicsokra) a telefonját, a lapjával lefelé, mivel úgy jobban hallani a zenét. Lányom el akarta kapni a labdát és véletlenül rálépett. Az unokatestvére rögtön hazament, lányom meggondolatlanul mondta neki, hogy kifizeti, de másra spórol. Lenne rá pénze, de nagyon fáj a szíve egy más dologért és ha kifizetné neki, megint csak messze lenne az álmától. Ki volt a hibás? Aki letette a földre, vagy aki rálépett. Nem nagyon akarok beleszólni a dolgaiba, de nem szeretem, ha önhibáján kívül olyat kérnek tőle, amiről nem tehet. Este vigasztalhatatlanul sírt, alig tudott elaludni, mert ha nem fizeti ki, akkor nem barátkozik vele többet. Ő nem akarja. Amit tudni kell róluk, én sem vagyok nagyon jóban az anyukájával (nővérem), pár tízezer forinttal be vagyok csapva a részéről. Hogy lehet igazságot tenni két gyerek között, hogy a barátság is megmaradjon és a lányom se károsodjon?

2016. aug. 18. 08:30
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 anonim ***** válasza:
33%

Kart okozott masnak, igy ki kell fizetnie. Az almara meg gyujt majd tovabb, meg kell tanulnia, hogy a tetteinek kovetkezmenyei vannak, es azokat vallalni kell. Mondjuk en egybol az anyjanak adnam es ugy, hogy levonnam belole azt a par tizezret.

Kart okozni pedig nem csak szandekossagbol lehet, hanem figyelmetlensegbol is es itt ez utobbi all fenn, attol meg a kar megtortent.

2016. aug. 18. 08:35
 2/67 anonim ***** válasza:
7%
A lányom felelőssége hogy kinek a kezébe adja a mobilját, lehet hogy másra is gyűjtött de számomra egyértelmű lenne hogy nem akarom a másik gyerekkel kifizettetni. Más ha pl elveszik tőle. De itt nem így volt. Ő adta a kezébe és ő is lépett rá..nem is értem a kérdést. Vagy mondanám neki hogy rendben akkor most ezt tegyük félre később megjavíttatod addig adnék neki valami olcsóbb mobilt.
2016. aug. 18. 08:35
 3/67 anonim ***** válasza:
17%
Nem a saját telefonjára lépett rá amit az unokatestvére rossz helyre tett? (Mert nekem ez derül ki a szövegből)
2016. aug. 18. 08:37
 4/67 anonim ***** válasza:
53%

Igazságot tenni? Miért? A lányod kapásból rávágta, hogy kifizeti, vagyis elismerte, hogy ő felelős a történtekért. Így sírhat-ríhat, úgy illik, hogy akkor tényleg odaadja a pénzt. Egy életre meg fogja tanulni, hogy ilyen szituba máskor ne menjen bele, és meggondolatlanul ne beszéljen!

Más részről: én nem tenném le a telefonomat a földre, ahol ráléphetnek, csak azért, hogy jobban jöjjön a zene, és nem is hagynám (nem is szoktam hagyni), hogy más olyan helyre tegye, ahol ÉN potenciálisan kárt okozhatok benne, ha nem figyelek oda. Ha kettejük megállapodása volt, hogy zenét hallgatnak róla, és leteszik a földre, akkor úgy lenne helyes, ha felesben állnák a kárt.

Harmadrészt: a te kapcsolatod a nővéreddel és az, hogy átvágott pénzzel, nem ide tartozik, az a ti ügyetek.

Mivel a lányod elismerte a felelősséget és megígérte, hogy kifizeti, szerintem itt nincs miről tárgyalni. A barátság ezzel az egy lépéssel maradhat meg.

OFF: kellene a fenének egy olyan barátság, ahol ilyen önkéntelen kijelentésre legalább az unokatesó nem mondta azt, hogy figyu, nem csak te tehetsz róla, dobjuk össze a javíttatás összegét.

2016. aug. 18. 08:41
 5/67 anonim ***** válasza:
89%
lehet hogy akkor én látom rosszul..-DE ha pl az én lányom tenné le a földre a telefonját,és valaki véletlen rálépne. akkor nem azt hibáztatnám aki rálépett,hanem a lányom,hiszen ő tette egy nem biztonságos helyre.
2016. aug. 18. 08:50
 6/67 anonim ***** válasza:
91%

Micsoda barátság az, ahol egy telefon miatt "nem barátkozik vele többet" a másik... szuper! Érdemes ebbe energiát fektetni? Ha az én telómat a legjobb barátnőm eltörné, hát megoldanánk valahogy, de még én vigasztalnám, hogy ne görcsöljön, nem történt semmi végzetes.

Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de én úgy gondolom, felesben kellene fizetniük a dolgot. Az, hogy egy labdázáskor a földre teszi valaki a telefonját, eleve kockázatos, a másik meg nem szándékosan okozott benne kárt... szerintem mindkettő kb ugyanannyira hibás... és ha igazi lenne ez a barátság, akkor ezt az unokatesó is elismerné.

2016. aug. 18. 09:04
 7/67 Varga Péte4 ***** válasza:
87%
Én a kármegosztást tartanám jó megoldásnak. A kár "kollektív munka" gyümölcse, a káron is osztozzanak. Nem baj az, ha a gyerekben rögzül, hogy minden tettének következménye van.
2016. aug. 18. 09:06
 8/67 anonim ***** válasza:
82%

Azt írod, hogy unkanővére.. Mennyivel idősebb? Ha nagy a korkülönbség, akkor én egyértelmüen őt hibáztatnám, mivel korából adódóan gondolkodhatott volna előre, hogy főldre nem teszünk telefont, főleg nem úgy, hogy játszunk, ugrálunk körülötte.

Az, hogy lányod rávágta, hogy kifizeti, egy tiszta jellemre vall! Annyiban ő is hibás, hogy figyelmetlen volt.

Én azt támogatnám, hogy a fele pénzt adja a javításba/új telefonba... mert nem lányod tette a földre!

2 gyerekes anya

2016. aug. 18. 09:08
 9/67 RigBy válasza:
24%
Ezt úgy lehetne megoldani hogy te állod a telefon javítást de azért beszéld meg ezt a dolgot a nővéreddel nyugis körülmények közt(de ha te állod lehetséges hogy lányod felelőtlen lessz gondolva apuci kihuz a kulából ,-na ez elkerülhető ha lányodal megbeszéled hogy azé legyél figyelmes talán még fel is néz majd rád FONTOS hogy a komoj apu beszéljen a kis lánnyal)
2016. aug. 18. 09:11
 10/67 anonim ***** válasza:
14%

Nem attol ment tonkre hogy a foldre tettek, hanem attol hogy raleptek.

Ettol fuggetlenul egy telefon azert eleg draga dolog egy tizeves koltsegvetesenek, szoval ha latom hogy levonta a tanulsagokat az esetbol azert en besegitenek a kifizetesben, de nem 100%osan, hogy jegyezze meg, hogy amit csinal arra figyelni kell.

Egyebkent meg hany eves az unokanover? Volt-e veluk felnott, akiknek a felugyeletere voltak bizva?

2016. aug. 18. 09:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!