Kinek van igaza és mit tehetnék, hogy a lányom lelke ne sérüljön?
Kart okozott masnak, igy ki kell fizetnie. Az almara meg gyujt majd tovabb, meg kell tanulnia, hogy a tetteinek kovetkezmenyei vannak, es azokat vallalni kell. Mondjuk en egybol az anyjanak adnam es ugy, hogy levonnam belole azt a par tizezret.
Kart okozni pedig nem csak szandekossagbol lehet, hanem figyelmetlensegbol is es itt ez utobbi all fenn, attol meg a kar megtortent.
Igazságot tenni? Miért? A lányod kapásból rávágta, hogy kifizeti, vagyis elismerte, hogy ő felelős a történtekért. Így sírhat-ríhat, úgy illik, hogy akkor tényleg odaadja a pénzt. Egy életre meg fogja tanulni, hogy ilyen szituba máskor ne menjen bele, és meggondolatlanul ne beszéljen!
Más részről: én nem tenném le a telefonomat a földre, ahol ráléphetnek, csak azért, hogy jobban jöjjön a zene, és nem is hagynám (nem is szoktam hagyni), hogy más olyan helyre tegye, ahol ÉN potenciálisan kárt okozhatok benne, ha nem figyelek oda. Ha kettejük megállapodása volt, hogy zenét hallgatnak róla, és leteszik a földre, akkor úgy lenne helyes, ha felesben állnák a kárt.
Harmadrészt: a te kapcsolatod a nővéreddel és az, hogy átvágott pénzzel, nem ide tartozik, az a ti ügyetek.
Mivel a lányod elismerte a felelősséget és megígérte, hogy kifizeti, szerintem itt nincs miről tárgyalni. A barátság ezzel az egy lépéssel maradhat meg.
OFF: kellene a fenének egy olyan barátság, ahol ilyen önkéntelen kijelentésre legalább az unokatesó nem mondta azt, hogy figyu, nem csak te tehetsz róla, dobjuk össze a javíttatás összegét.
Micsoda barátság az, ahol egy telefon miatt "nem barátkozik vele többet" a másik... szuper! Érdemes ebbe energiát fektetni? Ha az én telómat a legjobb barátnőm eltörné, hát megoldanánk valahogy, de még én vigasztalnám, hogy ne görcsöljön, nem történt semmi végzetes.
Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de én úgy gondolom, felesben kellene fizetniük a dolgot. Az, hogy egy labdázáskor a földre teszi valaki a telefonját, eleve kockázatos, a másik meg nem szándékosan okozott benne kárt... szerintem mindkettő kb ugyanannyira hibás... és ha igazi lenne ez a barátság, akkor ezt az unokatesó is elismerné.
Azt írod, hogy unkanővére.. Mennyivel idősebb? Ha nagy a korkülönbség, akkor én egyértelmüen őt hibáztatnám, mivel korából adódóan gondolkodhatott volna előre, hogy főldre nem teszünk telefont, főleg nem úgy, hogy játszunk, ugrálunk körülötte.
Az, hogy lányod rávágta, hogy kifizeti, egy tiszta jellemre vall! Annyiban ő is hibás, hogy figyelmetlen volt.
Én azt támogatnám, hogy a fele pénzt adja a javításba/új telefonba... mert nem lányod tette a földre!
2 gyerekes anya
Nem attol ment tonkre hogy a foldre tettek, hanem attol hogy raleptek.
Ettol fuggetlenul egy telefon azert eleg draga dolog egy tizeves koltsegvetesenek, szoval ha latom hogy levonta a tanulsagokat az esetbol azert en besegitenek a kifizetesben, de nem 100%osan, hogy jegyezze meg, hogy amit csinal arra figyelni kell.
Egyebkent meg hany eves az unokanover? Volt-e veluk felnott, akiknek a felugyeletere voltak bizva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!