Kinek van igaza és mit tehetnék, hogy a lányom lelke ne sérüljön?
Köszönöm mindenkinek a választ. Azoknak, is akik lehúlyéztek bár nem esett jól, mivel nem érdemlem meg, mivel nem ismertek. De mindegy. Mindenkinek lehet véleménye.
Az unokatesó 13 éves és a lányom mondta neki, hogy tegyék magasabb helyre, de az uncsitesó azt mondta, hogy onnan nem hallják olyan jól. Még annyit, hogy egy kisközségben lakunk, egy csendes utcában, ahol egyedül voltak a ház előtt. 10, 13 évesekre – úgy érzem – nem kell állandó szülői felügyelet. Legalábbis nem szeretném, ha nem lenne önálló egy kicsit ennyi idősen a lányom. Egy közeli kisvárosba járnak iskolába, ahonnan egyedül utaznak haza busszal. Ezért érzem én is annak szükségét, hogy legyen telefonjuk. Mai világban pedig nem vehetek neki gombos, olcsó telefont, amit megúsznék pár ezer forintból, mivel a gyerekek kegyetlenek tudnak lenni. Akinek a válaszolók között van ennyi idős gyereke, az tudja, miről beszélek. Na de nem ez számít. Az unokatesó telefonja volt, és ő tette le a telefont. Mindketten járnak kézilabdára és passzolgattak az utcán. Lányom szerencsétlenségére őhozzá volt közelebb az a telefon. De azt mondtam én is neki, ha jön egy autó és valamit éppen ki akar térni, akkor akár ő is rámehetett volna, mert majdnem az úton volt.
Kisközségben levő csendes utcában sem kell az utcán játszani.
Mi is kisközségben lakunk, zsákutca pár házzal, mégsem játszottak a gyerekeim kint az utcán.
Nem igaz, hogy nincs egy hely, ahova el tudnának menni labdázni.
De neked se sok eszed van: "De azt mondtam én is neki, ha jön egy autó és valamit éppen ki akar térni, akkor akár ő is rámehetett volna, mert majdnem az úton volt."
Az utca (még kis faluban levő csendes utca is) azért van, hogy az autók közlekedjenek rajta, nem azért, hogy az eszetlen gyerekek ott játszanak. Nem a lányodékat szidod le, hogy az utcán játszanak, a telefont az út szélére teszik, hanem még bagatelizálod a dolgot, hogy az autó is rámehetett volna.
Mar mindent leirtak, en annyit tennek hozza, hogy szerintem nagyszeruen neveled a lanyod, ha ilyen fiatalon kepes vallalni a felelosseget.
Az nem jatszik esetleg, hogy most az egyszer kihuzod a kislanyt a pacbol es kifizeted helyette? (persze ha telik ra igy hirtelen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!