Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza és mit tehetné...

Kinek van igaza és mit tehetnék, hogy a lányom lelke ne sérüljön?

Figyelt kérdés
Lányom (10 éves) labdázott az unokanővérével az utcán, ahol az unokatestvére letette a földre (apró kavicsokra) a telefonját, a lapjával lefelé, mivel úgy jobban hallani a zenét. Lányom el akarta kapni a labdát és véletlenül rálépett. Az unokatestvére rögtön hazament, lányom meggondolatlanul mondta neki, hogy kifizeti, de másra spórol. Lenne rá pénze, de nagyon fáj a szíve egy más dologért és ha kifizetné neki, megint csak messze lenne az álmától. Ki volt a hibás? Aki letette a földre, vagy aki rálépett. Nem nagyon akarok beleszólni a dolgaiba, de nem szeretem, ha önhibáján kívül olyat kérnek tőle, amiről nem tehet. Este vigasztalhatatlanul sírt, alig tudott elaludni, mert ha nem fizeti ki, akkor nem barátkozik vele többet. Ő nem akarja. Amit tudni kell róluk, én sem vagyok nagyon jóban az anyukájával (nővérem), pár tízezer forinttal be vagyok csapva a részéről. Hogy lehet igazságot tenni két gyerek között, hogy a barátság is megmaradjon és a lányom se károsodjon?

2016. aug. 18. 08:30
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
38%
*Azt a hülye
2016. aug. 18. 17:21
 42/67 anonim ***** válasza:
76%
Miquel: Nem, valószínűleg akkor is a lányt hibáztatnák hiszen "hogy lehet ilyen béna, hogy nem vette észre hogy a telefon irányába dobja a labdát.."
2016. aug. 18. 17:44
 43/67 anonim ***** válasza:
87%
Na igen. Egyébként valaki világosítson már fel, hogy a labdázáshoz mi a jó büdös francnak kell okostelefon?
2016. aug. 18. 17:57
 44/67 anonim ***** válasza:
47%
Mindketten hibásak. Én a testvéremmel próbálnám megbeszélni és megoldani a helyzetet. Ha a testvéred már régóta nem hajlandó kifizetni a tartozását, akkor simán belekeverném őt is ebbe a helyzetbe, és a telefon értékének a felét (mivel alapból szerintem fele-fele arányban kellene állni a javítást/újra vételt -> egyébként megjavíttatni nem lehet?) levonnám a tartozásából, majd ezt a maradandó összeget kifizetném neki, vagy a lányom kifizetné.
2016. aug. 18. 22:20
 45/67 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ. Azoknak, is akik lehúlyéztek bár nem esett jól, mivel nem érdemlem meg, mivel nem ismertek. De mindegy. Mindenkinek lehet véleménye.

Az unokatesó 13 éves és a lányom mondta neki, hogy tegyék magasabb helyre, de az uncsitesó azt mondta, hogy onnan nem hallják olyan jól. Még annyit, hogy egy kisközségben lakunk, egy csendes utcában, ahol egyedül voltak a ház előtt. 10, 13 évesekre – úgy érzem – nem kell állandó szülői felügyelet. Legalábbis nem szeretném, ha nem lenne önálló egy kicsit ennyi idősen a lányom. Egy közeli kisvárosba járnak iskolába, ahonnan egyedül utaznak haza busszal. Ezért érzem én is annak szükségét, hogy legyen telefonjuk. Mai világban pedig nem vehetek neki gombos, olcsó telefont, amit megúsznék pár ezer forintból, mivel a gyerekek kegyetlenek tudnak lenni. Akinek a válaszolók között van ennyi idős gyereke, az tudja, miről beszélek. Na de nem ez számít. Az unokatesó telefonja volt, és ő tette le a telefont. Mindketten járnak kézilabdára és passzolgattak az utcán. Lányom szerencsétlenségére őhozzá volt közelebb az a telefon. De azt mondtam én is neki, ha jön egy autó és valamit éppen ki akar térni, akkor akár ő is rámehetett volna, mert majdnem az úton volt.

2016. aug. 19. 09:28
 46/67 anonim ***** válasza:
23%
Nézd, ezt lehet szépítgetni, meg azon filozofálni, hogy autó is rámehetett volna a lényegen nem változat: mindketten tudták, hogy itt van a földön a telefon, a játék hevében mégis a lányod volt olyan figyelmetlen, hogy rátaposott. Nyilván senki nem szeret így az ablakon kidobálni pénzt, de kárt okozott. Ha kárt okozok, akkor azért felelősséggel tartozok, ez az igazság. Ha nem akartok fizetni, kibúvókat lehet keresni, legalább nem kell többet ezzel a rokoni szállal foglalkozni.
2016. aug. 19. 13:54
 47/67 anonim ***** válasza:
19%
Ha meg a lányod kézizik, akkor ott megtanítják őket hogyan figyeljenek a környezetükre, és legyen olyan reakciókészségük, hogy a telefon megússza. De úgy látom, szerinted mindenki hibás, csak a kicsi lányod teljesen ártatlan. Amúgy meg, de lehet okostelefonból is olcsót kapni, 10-15 ezerért.
2016. aug. 19. 14:02
 48/67 anonim ***** válasza:
24%

Kisközségben levő csendes utcában sem kell az utcán játszani.

Mi is kisközségben lakunk, zsákutca pár házzal, mégsem játszottak a gyerekeim kint az utcán.

Nem igaz, hogy nincs egy hely, ahova el tudnának menni labdázni.

De neked se sok eszed van: "De azt mondtam én is neki, ha jön egy autó és valamit éppen ki akar térni, akkor akár ő is rámehetett volna, mert majdnem az úton volt."

Az utca (még kis faluban levő csendes utca is) azért van, hogy az autók közlekedjenek rajta, nem azért, hogy az eszetlen gyerekek ott játszanak. Nem a lányodékat szidod le, hogy az utcán játszanak, a telefont az út szélére teszik, hanem még bagatelizálod a dolgot, hogy az autó is rámehetett volna.

2016. aug. 19. 14:35
 49/67 anonim ***** válasza:
48%

Mar mindent leirtak, en annyit tennek hozza, hogy szerintem nagyszeruen neveled a lanyod, ha ilyen fiatalon kepes vallalni a felelosseget.

Az nem jatszik esetleg, hogy most az egyszer kihuzod a kislanyt a pacbol es kifizeted helyette? (persze ha telik ra igy hirtelen)

2016. aug. 19. 15:33
 50/67 anonim ***** válasza:
63%
Eszem megall amugy, hogy mindenki pattog, amiert Mucsarocsoge utcain jatszottak. Biztos jo gyerekkorotok lehetett...
2016. aug. 19. 16:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!