Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza és mit tehetné...

Kinek van igaza és mit tehetnék, hogy a lányom lelke ne sérüljön?

Figyelt kérdés
Lányom (10 éves) labdázott az unokanővérével az utcán, ahol az unokatestvére letette a földre (apró kavicsokra) a telefonját, a lapjával lefelé, mivel úgy jobban hallani a zenét. Lányom el akarta kapni a labdát és véletlenül rálépett. Az unokatestvére rögtön hazament, lányom meggondolatlanul mondta neki, hogy kifizeti, de másra spórol. Lenne rá pénze, de nagyon fáj a szíve egy más dologért és ha kifizetné neki, megint csak messze lenne az álmától. Ki volt a hibás? Aki letette a földre, vagy aki rálépett. Nem nagyon akarok beleszólni a dolgaiba, de nem szeretem, ha önhibáján kívül olyat kérnek tőle, amiről nem tehet. Este vigasztalhatatlanul sírt, alig tudott elaludni, mert ha nem fizeti ki, akkor nem barátkozik vele többet. Ő nem akarja. Amit tudni kell róluk, én sem vagyok nagyon jóban az anyukájával (nővérem), pár tízezer forinttal be vagyok csapva a részéről. Hogy lehet igazságot tenni két gyerek között, hogy a barátság is megmaradjon és a lányom se károsodjon?

2016. aug. 18. 08:30
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
6%

Jól írtad, hogy 10 éves? Mert úgy beszélsz arról, hogy zsebből kifizet egy telefont, mintha már minimum 16 lenne. Meg olyan természetességgel, mintha már a melós pénzéből fizetne.

A másik meg, hogy nem hiszem el, hogy valaki ennyire bamba. Ha 10 éves, ebben nőtt fel, hogy a telefonok drágák és sérülékenyek, vigyázni kell rájuk.

Végül, ha a telefonból szólt a zene, minél közelebb szaladt hozzá, annál hangosabban kellett hallania a zenét. Ha csak úgy ott van valahol egy néma telefon, én meg felfele nézek, nem a lábam elé, akkor ja, ráléphetek, de ha az a valami folyamatosan zenél, elég nehéz nem a földre nézni, hogy vigyázzak rá.

2016. aug. 18. 13:56
 32/67 anonim ***** válasza:
29%

Sok nézőpontból elhangzottak vélemények, de én csak úgy tudnék véleményt mondani, ha néhány adatot még ismernék.

Mekkora összegről van szó?

Mennyi idős az unokanővér?

Szerintem, ha 14 éves vagy idősebb az unokanővér, akkor ő volt a hibás, mert rossz helyre tette le és a 10 éves kislánytól nem várható, hogy ez feltűnjön neki és szóljon. Ha pedig már le van téve, labdázás közben nemhogy egy 10 éves gyerek, de egy felnőtt is ráléphetett volna. Nem lehet úgy a labda után kapni, hogy közben még azt is figyelem, hogy a földre letett szirszarokra rá ne lépjek.

Ha kisebb az unokanővér és kisebb összegről van szó, akkor kifizetném a lányom helyett. Mindazonáltal egyetértek azokkal, akik szerint nem sokat ér az a barátság, ami ezen múlik. Lehet, hogy a kislány már presszió alatt mondta, hogy kifizeti, mert a másik megfenyegette, hogy különben nem barátkozik vele többet.

Ha kisebb az unokanővér, de nagyobb értékű a telefon, akkor se fizetném ki és a lányomat is lebeszélném róla. Természetes, hogy a gyerek nem tud úgy vigyázni a holmijaira, mint egy felnőtt. Ha a szülei ennek ellenére drága telefont bíztak rá, az az ő felelőtlenségük. Ezt nem kell egyik gyereknek sem a nyakába vennie.

2016. aug. 18. 13:57
 33/67 anonim ***** válasza:
12%
Ezért nem kell gyereknek okostelefon, mert képtelenek rá vigyázni. Mindketten egyformán hibásak, a lányod fizesse ki a felét. Milyen telefon amúgy? Én nem segíteném ki, igaz hogy így távolabb kerül az álmától, de megtanulja hogy vigyázzon a más értékére is. Gondolom fordított esetben ti is elvárnátok hogy az unokatestvére fizesse legalább a felét.
2016. aug. 18. 14:01
 34/67 anonim ***** válasza:
16%

Ha a nővéred pár tízezer forinttal becsapott egyértelmű hogy nem kell kifizetnie a lányodnak a telefont mert az anyja úgyis tartozik neked. De ezt neked és a nővérednek kellene lerendeznie és nem egy 10 éves gyerek spórolt zsebpénzéből elintézni.

Hihetetlen buta vagy

2016. aug. 18. 14:04
 35/67 anonim ***** válasza:
10%
32es, mi az hogy nem engednéd kifizetni? ha a te gyereked nagy értékű cuccát tenné tönkre valaki azért mert képtelen arra hogy felismerje hogy egyre hangosabban szól a zene? Mindkettő egyformán hibás.
2016. aug. 18. 14:04
 36/67 anonim ***** válasza:
21%

"32es, mi az hogy nem engednéd kifizetni? ha a te gyereked nagy értékű cuccát tenné tönkre valaki azért mert képtelen arra hogy felismerje hogy egyre hangosabban szól a zene? Mindkettő egyformán hibás."

Nem ez menti meg a telefont, ezzel érvelni egy bizonyos kör felett ciki. Az a telefon a lehető leges legrosszabb helyen volt láb alatt. Lehet figyelni más dolgaira, de ez túlzás ezt ne várd el más embertől mert ki fognak nevetni ha ilyen miatt kár ér és neked áll feljebb. Halottad már azt a szót hogy szarvashiba?

Az emberek többsége képtelen ilyen jól koordinálni a mozgását és elkerülni az ilyen hülyeség miatti baleseteket.

2016. aug. 18. 14:21
 37/67 anonim ***** válasza:
0%
*kor felett
2016. aug. 18. 14:21
 38/67 anonim ***** válasza:
74%

35:-re: "32es, mi az hogy nem engednéd kifizetni?"

Hazudsz, én ilyet nem írtam!

Azt írtam, hogy lebeszélném róla. Ez nem ugyanaz!

"ha a te gyereked nagy értékű cuccát tenné tönkre valaki azért mert képtelen arra hogy felismerje hogy egyre hangosabban szól a zene?"

Aki kicsi (mondjuk 14 év alatti) gyerekre nagy értékű mobiltelefont bíz, az született hülye és csak magára vessen.

És újra leírom: labdázás közben nem a földre letett szirszarokra figyelek, de arra sem, hogy honnan, milyen hangerővel szól a zene. Csak mivel én felnőtt vagyok, amikor letenné, emelt hangon mondanám bárkinek, hogy azon nyomban vegye el onnan a telefonját, vagy ne csodálkozzon, ha rá fogok lépni és tönkre fog menni.

Amire nem akarod, hogy rálépjenek, ne tedd oda, ahol lépkednek. Ez ilyen egyszerű.

A 14 év alatti gyerektől viszont nem várhatom sem azt, hogy felismerje, hogy rossz helyre tette, sem azt, hogy felismerje, a másik rossz helyre tette és szólnia kéne miatta. Ekkora gyerekeknél kizárólag a gondjukat viselő felnőttek lehetnek a hibásak.

2016. aug. 18. 14:40
 39/67 anonim ***** válasza:
34%
Egy 10 éves gyereknek nem lehet megmagyarázni, hogy ez a barátság semmit sem ér. Másfelől, én kifizetném helyette, mert az én lányom tette tönkre és mellette leülnék vele megbeszélni, hogy mit is jelent a pénz értéke és, hogyha nagyobb anyagi kiadásról van szó, akkor előbb velem beszéljen mielőtt bárkinek bármit ígér. Bár én 10 éves gyereknek eleve nem adnék pénzt. Max pár száz forintot, de nem gondolom, hogy kellene bárhová is mennie nélkülem vagy az apja nélkül, ahol saját pénzre van szüksége, ha pedig tényleg kell neki valami vagy valamit nagyon szeretne, akkor pedig beszélje meg velünk. Majd, ha már elég nagy lesz ahhoz, hogy felfogja mi a pénz értéke, akkor kap. Akkor már nem fog felelőtlen ígéreteket tenni és nem sérül a kis lelke. De lehet én vagyok túl szigorú.
2016. aug. 18. 15:38
 40/67 anonim ***** válasza:
73%

"letette a földre (apró kavicsokra) a telefonját, a lapjával lefelé"

Ez már eleve hatalmas felelőtlenség. Ha csak a labda esik rá, akkor is betörik a képernyő. Akkor kit hibáztatna? Azt hülye labdát?

Mindazonáltal a lányod megígérte, hogy kifizeti. Úgy korrekt, ha tartja a szavát. Te meg próbálj megalkudni velük, hogy csak a felét kelljen fizetnie.

2016. aug. 18. 17:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!