Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza és mit tehetné...

Kinek van igaza és mit tehetnék, hogy a lányom lelke ne sérüljön?

Figyelt kérdés
Lányom (10 éves) labdázott az unokanővérével az utcán, ahol az unokatestvére letette a földre (apró kavicsokra) a telefonját, a lapjával lefelé, mivel úgy jobban hallani a zenét. Lányom el akarta kapni a labdát és véletlenül rálépett. Az unokatestvére rögtön hazament, lányom meggondolatlanul mondta neki, hogy kifizeti, de másra spórol. Lenne rá pénze, de nagyon fáj a szíve egy más dologért és ha kifizetné neki, megint csak messze lenne az álmától. Ki volt a hibás? Aki letette a földre, vagy aki rálépett. Nem nagyon akarok beleszólni a dolgaiba, de nem szeretem, ha önhibáján kívül olyat kérnek tőle, amiről nem tehet. Este vigasztalhatatlanul sírt, alig tudott elaludni, mert ha nem fizeti ki, akkor nem barátkozik vele többet. Ő nem akarja. Amit tudni kell róluk, én sem vagyok nagyon jóban az anyukájával (nővérem), pár tízezer forinttal be vagyok csapva a részéről. Hogy lehet igazságot tenni két gyerek között, hogy a barátság is megmaradjon és a lányom se károsodjon?

2016. aug. 18. 08:30
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
57%
Egy rossz döntés és egy szerencsétlen véletlen: emiatt tört el a telefon. Kettőn áll a vásár. Főleg ha annyira fontos az a telefon, hogy a barátságot is megszakítanám érte, akkor nem teszem a földre. Tehát itt kezdődött a dolog, aztán a lányod rálépett, ez vitathatatlan. A telefonjáért a gazdája is felelős, és azért az ő döntése is megér egy misét. Tisztelem, becsülöm a lányod, hogy beismerte a hibát, de nem csak ő a ludas itt. A másik kislány viszont nem olyan sportszerű, mint a te lányod.
2016. aug. 19. 19:03
 52/67 A kérdező kommentje:
50-es ott a pont. Épp azt akartam írni, hogy én is sokat voltam az utcán gyerekkoromban. Sajnálom azokat a gyerekeket, akik nem mehetnek ki játszani. Sötétedéskor nem engedem el messzire és ha labdázni akar, akkor hol máshol???? Pályák, játszóterek messze vannak, az udvar pedig kicsi a labdázáshoz. Na de ilyenen nem fogok veszekedni. Köszi mindenkinek, ha valakit érdekel, megírom a végeredményt, ha rendeződik az ügy. Egyelőre a levegőben lóg, a héten sokáig dolhoztam, az unokatesó meg azóta nem volt. Szép napot mindenkinek.
2016. aug. 20. 09:08
 53/67 anonim ***** válasza:
31%
Engem érdekel.
2016. aug. 20. 09:33
 54/67 anonim ***** válasza:
13%

Meg is látszik, hogy téged is az utca nevelt.

Szegény gyereknek biztos nincs ideje elmenni a pályára, vagy a játszótérre.

Ha meg elütik az utcán a gyereked, te leszel a legjobban felháborodva.

Akkor nézném meg az arcod amikor a te autód elé szalad ki egy lányodhoz hasonlóan utcán játszó gyerek.

De megérdemelnétek!

2016. aug. 20. 11:13
 55/67 anonim ***** válasza:
62%

54-es: A fogyatékos fajtádra jellemző h el sem tud képzelni olyan helyzetet amivel még nem találkozott, ellenben egész nap a fotelben ülve osztod az észt. Elhiszem h a te utcádban van forgalom, de egy vidéki kis faluban sok olyan utca megy ahol naponta 2 kocsi megy el, ami igazából szekér és 10-el megy nem ez a helyzet.

A kérdéshez: jogilag nyilván az a hibás aki a földre tette, a biztosító sem fizet ha a kocsidat nyitva hagyva lopják el azt. A kérdés az h akarsz-e családon belüli konfliktust a dologból?

2016. aug. 20. 12:21
 56/67 anonim ***** válasza:
66%

Te jo ég.. Miert akkora bün ha egy gyerek az utcán játszik?(egy nem forgalmas helyen)

Képzeld..! Az enyémek még biciklizni is ott szoktak a többi gyerekkel együtt.

Egymást figyelmeztetik ha közeledik egy autó és mindig figyelnek egymásra.

2016. aug. 20. 12:50
 57/67 anonim ***** válasza:
12%

"Te jo ég.. Miert akkora bün ha egy gyerek az utcán játszik?(egy nem forgalmas helyen)

Képzeld..! Az enyémek még biciklizni is ott szoktak a többi gyerekkel együtt.

Egymást figyelmeztetik ha közeledik egy autó és mindig figyelnek egymásra."

Az út közlekedésre van, nem játékra találták ki. Biciklivel semmi gond ha tudnak vele biztonságosan közlekedni. Mi is játszottunk gyerekkorunkban az utcán. Viszont akkor azért más szelek fújtak. Be kéne látni hogy ez már egy veszélyes játék. Én a saját gyerekemet biztosan nem fogom az útra engedni. Igazából nem is tudom már mikor láttam utoljára utcán focizó, játszó gyerekeket(Pedig falun lakom). Ne csodálkozz majd ha egy mostani friss jogsis 18 éves halálra gázolja őket, mert eszébe sem jut hogy az úton játszhatnak. Vagy engedjétek csak nyugodtan, csak miért kell ezt úgy kommunikálni mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne? Tényleg az a felelőtlen aki azt mondja a gyerek ne az utat használja játszótérnek a rendes játszótér helyett? Ha az nincs a közelben akkor sem ez a megoldás szerintem.

2016. aug. 20. 14:25
 58/67 anonim ***** válasza:
71%

55/57 Időpont ma 12:21-es

Fogyatékos a te fajtád. Kis faluban lakunk és ismerem a kérdezőhöz és a lányához hasonló utcagyerekeket.

Ha faluban laknál, tudnád, hogy a szekér már ritka, mint a fehér holló.

Pont az általad említett "vidéki kis faluban sok olyan utca megy ahol naponta 2 kocsi megy el" utcában szaladt ki elém a kérdezőhöz hasonló mentalitású anyuka utcán labdázó gyereke. Ha nem ismerném a fajtájukat, akkor elütöttem volna (kocsival és nem szekérrel)

Letörne a kicsi lábacskájuk, ha elmennének a pályára, vagy a játszótérre labdázni és nem az utcán játszanának, hogy "úgyis megáll a kocsi" Remélhetőleg egyszer majd olyan elé szalad ki, aki nemcsak megáll, hanem ki is száll és lekever két nagy fülest nemcsak a gyereknek, de az anyjának is.

2016. aug. 20. 18:14
 59/67 anonim ***** válasza:
48%

Lehet hogy ahol te laksz el képzelni sem tudod hogy egy gyereket ki engedj az udvarból- de felénk (ahogy sok helyen máshol) kint "bandáznak" a gyerekek. Közbe természetesen rájuk nézünk..

Nyaranta en is többet töltöttem a baratnőmmel az árokparton ülve,mint bent..

És örülök hogy igy nőttünk fel

2016. aug. 20. 18:18
 60/67 anonim ***** válasza:
15%

58-as..!

Azert máskor jobban csekkold le hogy kinek irod hogy fogyatekos... Mert azt nem en irtam..

KÖSZI

2016. aug. 20. 18:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!