Kinek van igaza és mit tehetnék, hogy a lányom lelke ne sérüljön?
Döbbenetes, mennyire nem megy sokaknak a szövegértelmezés.
Annak adok igazat, aki a par tízezer levonásaval odaadna az összeget anyukanak. Vagy meg jobb, ha a felet, mert az is hibás, aki leteszi a földre, sot, szerintem voltaképpen o a hibas(abb).
Nem a lányommal fizettetnem ki.
"Ki volt a hibás? Aki letette a földre, vagy aki rálépett"
Ha elgazolnak teged a zebran, ki lesz a hibas, aki elgazolt vagy te mert kimentel az utcara?
Nem tehet rola, de tonkre tette valakinek a telefonjat. A lanyod egy ideig lehet hogy szomoru lesz de nem fog ettol serulni.
Te viszont gyalazatosan hulye vagy.
"Nem attol ment tonkre hogy a foldre tettek, hanem attol hogy raleptek. "
ja..de ha nem rakja a földre akkor ez teljesen elkerülhető lett volna.
És mi lenne akkor, ha a lányos kifizetné a mobilt, így felelősséget vállal, utána meg meglepetésként végre megkapná tőletek azt a dolgot, amire már régóta gyűjt?
Így tanul is, megtartja az adott szavát, hogy kifizeti + a jó cselekedetet jutalmazzák:)
(Bár én nem értek a gyerekekhez, nincs is)
19/N
#15 Ez rossz ötlet. Nem rögzülne benne a kár, amit csinált. Csak elhesegetné a gondolatot, hogy összetört egy telefont, kifizette, de azért ingyé megkapja amiért igazából gyüjtött.
Ravasz lennék és bunkó anyuka. Nem tudom hány forint lehet az a telefon, de legyen most 60 000 ft. Én szépen levonnám a nővérem tartozását a telefonból, így például a telefon pl csak 30 000 ft lenne.
Ha ezt felvetnéd a nővérednek és ha van benne annyi tisztelet, akkor igent mondana. Ha pedig egy illetlent tuskó lenne akkor nem.
És nem lehetne az, hogy de a gyereknek kell telefon és "csak" 30 000 ft van rá, mert igenis van, ha még a nővéred lánya hozzá dob egy 10 000-t, (mert ő is része volt ennek az esetnek) akkor már kap egy normális telefont. (Az enyém is ilyen árban volt és köszöni szépen semmi baja 2 év után is)
A zebrás hasonlat nagyon rossz, mert a zebra előtt kutya kötelessége megállni az autósnak, így baleset esetén egyértelmű ki a hibás.
De azt semmilyen törvény nem írja le, hogy bárki nyugodtan lerakhatja a földre a telefont és az a hibás, aki rálép. Ez abszurd.
Valóban az lenne a legcélszerűbb, ha követelik az árát, akkor nyugodtan le lehetne vonni az ő tartozásukból.
Fele fele
Mert mind a ketten hibasak ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!