Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként mennyit várnátok el...

Szülőként mennyit várnátok el a gyereketektől?

Figyelt kérdés

Előzménby, hogy mindenben támogatták a gyereket, szellemileg, anyagigai. Jó egyetem, továbbképzések.

Saját lakás, 4-5 miliós autó elég, közös nyaralások 25 évesen megfelelő? Vagy 2 lakás vagy ház kellene? Nektek mi az elvárás eg 25 éves korú gyerekkel szemben

2016. júl. 5. 17:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 A kérdező kommentje:

Gondolom 18 évesen árult fagyit. Hagyjuk inkább. Mondom, hogy nem büszkeségről van szó, hnem elégedettséggel. És ha 26 évesen árulna fagyit? Az megfelelne?

Sales és informatikai cég(webfejlesztés).

2016. júl. 6. 13:11
 52/72 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy csalódott lennék. Volt munkanélküli is sajnos, akkor sem voltam csalódott, inkább szomorú és tehetetlen.

A fiamnak volt egy időszaka, amikor durva dolgokat csinált - akkor csalódott voltam.

2016. júl. 6. 13:14
 53/72 anonim ***** válasza:
Igen, ez volt a vágyam, hogy külön élhessek. Meg az, hogy egy olyan életszínvonalat tudjak magamnak teremteni, hogy kényelmesen kijöjjek az átlagnál egy kicsit jobb fizetésemből, legyen egy szerető párom és ha szerinted ez középszerű, akkor nagyon nagy bajok vannak az értékrendeddel. Nem vágyom milliós luxusutazásokra, nem akarok autókat, BKV-val vagy biciklivel közlekedem és ez engem így tesz boldoggá.
2016. júl. 6. 13:16
 54/72 anonim ***** válasza:
91%

Lehet hogy a Te szüleid egy gyári munkásra nem lennének büszkék,de más szülei igenis azok lennének! Viszont ha vajon a szüleid nem tehették volna meg,hogy támogatnak anyagilak..akkor is itt nagyzolnál?

Örülj neki h ilyen olyan cuccaid/dolgaid vannak...de elhiheted hogy a párom "gyári" munkás a szülei épp úgy büszkék rá,mint rám is aki csak 4 órában dolgozik 1 cégnél mellette sulizom! És a szüleim nekem nem tehették/tehetik meg hogy anyagilag túlzásba vigyék hogy támogatnak,sem a párom szülei!

2016. júl. 6. 13:22
 55/72 A kérdező kommentje:

Akkor legyél rá büszke. Utoljára írom, hogy nem azt kérdezem hogy büszkák lennétek-e szülőként. Hanem elégedettek-e. A szüleim szeretnek, pedig csináltam nagyon komoly dolgokat.

Nem fogjátok fel a lényeget. Ha nem támogatnak, akkor nem várhatnák el mindazt ami szerintem(!!!) el kellene. Mert szerinted az a szülő, aki állami iskolába küldi a gyereket zsemlével ugyanazt tekinti teljesítménynek, mint aki belefektet milliókat az egyetembe és a taníttatásra? ha te mindent megtennél annak érdekében, hogy tanuljon a gyereked, mit szólnál ha gyári munkás lenne, keresnek 150.000ft-ot? Nekem speciel csalódás lenne.

2016. júl. 6. 13:27
 56/72 anonim ***** válasza:
91%
De, felfogjuk, csak nem értünk veled egyet.
2016. júl. 6. 13:34
 57/72 anonim ***** válasza:

Ha tudod a választ a szüleidtől,akkor mi a francnak írtad ki a kérdést..ezt még mindig nem értem..és ne gyere azzal,hogy érdekel más szülő véleménye!! Mert mindegyik mást fog neked írni! El kellene fogadni,hogy senki nem kiváncsi rád..meg a nagyzolásodra:D

Mert végülis neked is más a véleményed meg ahogy olvasom a többi hozzászólónak is! Mi a francot érdekel téged,hogy más mit vár el a gyerekétől x idős korában?!Attól jobb lesz neked?! Gondolkozzál már el, magadon...mert ahogy észrevettem ha ennyire érdekel más véleménye szar életed van

2016. júl. 6. 13:50
 58/72 anonim ***** válasza:
91%
Én speciel lecarom,hogy ki milyen suliba járt,milyen kocsija háza van! Mert NEM érdekel más véleménye egy idegené pláne nem ..pláne egy anonim oldalon,hanem csak a saládom véleménye
2016. júl. 6. 13:51
 59/72 A kérdező kommentje:

Mert az hogy más megkérdezi, hogy mit szólnak a szülei ahhoz, hogy cigizik, ahhoz hogy x színű a haja, ahhoz hogy pl. fekete fiúval jár. Egy egyszerű kérdés volt.

Nem tudom a választ a szüleimtől, mert ha fejre állnék és drogot árulnék, akkor is szeretnének. Nem fogd fel? Az érdekel, hogy más mit várna el. De inkább menj dolgozni, mert lerí rólad, hogy proli vagy. nem érdekel más élete, felőlem lehet Kovács István ember a világ legboldogabb embere vagy meghalhat ebben a pillnatban. Számomra mindegy. De az is képmutatás, hogy at mondjáok, hogy egy gyári munkásra ugyanannyira néznétek fel, mint arra aki saját céget épített fel.

"Én speciel lecarom,hogy ki milyen suliba járt,milyen kocsija háza van! " a gyerekedről van szó.. szülő-gyerek kapcsolat.

2016. júl. 6. 13:59
 60/72 anonim ***** válasza:
95%

30-as vagyok. Szerintem én konkrétan válaszoltam, hogy mit "várnék el" a gyerekemtől.

Ha céget akar alapítani, tegye azt, de ha ő az autószereléstől lenne boldog, akkor csinálja azt. Sosem erőltetném rá, hogy olyamivel töltse az élete nagy részét, amit nem szeret, csak mert elvégzett egy egyetemet. De ezt egy normális 20 éves már fel tudja mérni. De ha esetleg tévedne, akkor sem rónám fel neki, hogy eltékozolta a pénzt, ha utána talál valami olyat, amiből megél és szereti csinálni.

Én továbbra sem hiszem, hogy két év alatt bárki normális munkával ennyi pénzt szed össze, de ha te állítod, legyen.

Persze, külföldön többet keresel, de egy lakás enyhén szólva a sokszorosába kerül, mint otthon.

Egy új céget fel is kell futtatni, nem hiszem, hogy ez neked 2 év alatt ilyen szinten sikerült, de mindegy is. Ha sikerült, gratulálok.

Persze, hogy elégedett lennék, ha a gyerekem megtalálta a számítását, és meg tudja venni, amit szeretne. Ki ne lenne elégedett?

De te azt nem akarod megérteni, hogy nem ettől függ egy szülő elégedettsége. Ha a fiam egész életében albérletben él, de megél és boldog, az sem érdekel. Nem leszek rá kevésbé büszke vagy elégedett. Próbáld meg ezt felfogni, mert mindenki ezt szajkózza.

Épp te mondtad, hogy a szüleid mindenképp büszkék rád, ez másnál is így van. Ha a gyerekemnek egész életében nem lesz autója, szerinted kevésbé leszek rá büszke? Nem.

2016. júl. 6. 14:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!