Szülőként mennyit várnátok el a gyereketektől?
Előzménby, hogy mindenben támogatták a gyereket, szellemileg, anyagigai. Jó egyetem, továbbképzések.
Saját lakás, 4-5 miliós autó elég, közös nyaralások 25 évesen megfelelő? Vagy 2 lakás vagy ház kellene? Nektek mi az elvárás eg 25 éves korú gyerekkel szemben
Nem, nincsenek, mert az élet bárhogy alakulhat és ha görcsösen ragaszkodom az elképzeléseimhez, és mondjuk nem úgy sikerül, akkor biztos, hogy csalódnék.
Annyit tudtam, hogy huszonévesen szeretnék már külön lenni a szüleimtől és együtt élni valakivel. Sikerült, de nem volt kőbevésve, főleg nem volt mérföldkőnek nevezve.
A huszonéves lehet 21 éves és 29 is, ha neked annyi a célod, hogy külön élj (akár albérletben) huszonévesen akor szerintem nincs miről beszélnünk. Ha elolvastad volna, akkor tudnád hogy a szüleim elég sokat fektettek belém.
Másik reakció megint nem a kérdéshez kapcsolódik. Nem azért vennék 2 autót, hogy bizonyítsak. H azt várná el, hogy 200miliós lakásom legyen akkor sem venném meg. Mert nincs rá szükségem. Nem ez a kérdés,.. gondolom senki nem lenne boldog ha 25évesen otthon ülne a gyereke, mert nem talál munkát vagy semmit nem tett volna le az asztalra.
Ez nem kérkedés.
Én beszélek össze vissza? ha sokat fektettel beléd, és neked nnyi az elvárásod magaddal, hogy külön élj, akkor kellemetlenebb a helyzet. Magadat nézed le, ennyit vársz el magadtól?
Egyébként mi köe a kérdéshez? Szülő vagy? Nem.
"Nem most esett ki az egyetemről, 2 éve. Rólam van szó igazából. Az érdekel, hogy vajon elégedettek-e a szüleim azzal ahol most tartok vagy sem. Ők azt mondják igen, de érdekelne, hogy más szülő hogyan gondolja."
Neked nem mindegy,hogy más szülő hogy vélekedik erről?! Mit érdekel téged más idegen emberek véleménye erről?! Nem a szüleid véleménye kell hogy érdekeljen?!
Pont, hogy megkaptam a felétlen szeretetet. Nem erről van szó. Csináltam durva dolgokat. Azt tudom, hogy BÁRMIT tennék szeretnének és tisztelnének. Nem erről van szó, de nilván egy gyári munkásra nem annyira büszkék, mint egy jól működő cég tulajdonosára.
Azért kérdezem meg, amiért más feltesz hasonló kérdéseket. Ha a szüleimet kérdezm, ígyis úgyis azt mondják, hogy büszkék.
Az, hogy mennyire vagyok büszke a gyerekemre nem függ az anyagi javaitól.
De áruld el a titkot: mivel keresel egyetemről kiesve havi 1 milliót (4-5 milliós autó, lakás + megtakarítás ez legalább 20M, mellette élned is kellett és 2 éve végeztél).
De nem fogod fel, hogy nem ez a kérdés. Az én szüleim büskesége sem attól függ, mennyit keresek. 8millió volt az egyetemem itthon. Én szülőként csalódott lennék, ha egy irodábann ülne piti pénzért. Nyilvá mindenben támogatnám.
Eddig egy ember sem írta le, hogy mit várna el, pedig érkezett +20 válasz.
Felvettek oda ahol a szakmai gyakorlatomat végeztem teljes állásban. Meleltte saját vállakozás. Külföldön élek. Havi 3 millió körül, nem 1 millió... Most akkor jön az, hogy kamu/dicsekszem.
Te sem válaszoltál arra, hogy mit dolgozol :-)
Nem tudom máshogy leírni: nem vagyok büszkébb a lányomra most, hogy banki középvezető, mint amikor fagyit árult diákmunkásként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!