Szülőként mennyit várnátok el a gyereketektől?
Előzménby, hogy mindenben támogatták a gyereket, szellemileg, anyagigai. Jó egyetem, továbbképzések.
Saját lakás, 4-5 miliós autó elég, közös nyaralások 25 évesen megfelelő? Vagy 2 lakás vagy ház kellene? Nektek mi az elvárás eg 25 éves korú gyerekkel szemben
Van egy saját házam, amit kiadtam, mellette én Ausztráliában dolgozom, a legújabb slk mercedessel járok munkába, mindezt egy érettségivel.
Ja és 25 éves vagyok, és nő.
Kérdező, természetesen támogattam a fiamat, amíg tanult, és ő maga is gyakornokoskodott. Szülő vagyok, ha még nem esett le...:-) Anyagi téren csak annyit várok tőle, hogy a végzettsége birtokában önállóan tudjon élni. Van félretett pénze, magyarországi lakás az ő esetében pillanatnyilag nem játszik, mivel külföldre készül néhány évre.
Egyébként továbbra is értelmetlennek tatom a kérdésedet, mert normális szülő (vagy bárki más) számára nem elsősorban az anyagi dolgok jelentik az értékmércét. Van barátnőm, aki gyógypedagógus, szikrázóan intelligens, jóég tudja, hány plusz képzettsége, diplomája van, a szakterületén nemzetközi szinten is rendkívül elismert, de nem veti fel a pénz, 50 felé közeledve sem. Ellenben az egész lakása, irodája a köszönőlevelekkel, gyerekfotókkal van kitapétázva, és azt gondolom, milliószor több siker, tisztelet és boldogság jutott neki az életben, mint amennyit te a két lakásoddal, vagy az érettségizett hozzászóló a mercijével valaha is el fog érni.
16-os
24. Vagyok, Koszonom a lepontozást kedves besavanyodott semmit el nem érő magyarok.
Kérdésre válaszolva, apámat nem ismerem, anyukám örül a sikereimnek, támogatom őt anyagilag, pedig nincs rá szüksége.
Ha állításod szerint a fent említett gyerek most esett ki az egyetemről (korban ugye ott is van), akkor mégis miből van neki két lakása, meg kocsija, meg a többi?
Ha nem ő kereste meg a rávalót, akkor mire lenne büszke az ember? Ha meg igen, nagyon pislognék, hogy mit művelt, mert hogy nem törvényesen keresett ennyit, az is biztos.
Nekem sokat segítettek a szüleim, én is fogok a saját fiamnak. Szóval ezek közül nem várok el semmit tőle 25 évesen. Azt szeretném, ha ennyi idősen megtalálná azt a munkát, amivel szeretne foglalkozni, illetve elégedett lenne magával. Hogy ezt barátnővel, családdal, vagy egyedül képzeli el, nekem mindegy. Ebben a korban tudja, hogy mit akar, és érje is el. Ennyi. A többit igyekszem én megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!