Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként mennyit várnátok el...

Szülőként mennyit várnátok el a gyereketektől?

Figyelt kérdés

Előzménby, hogy mindenben támogatták a gyereket, szellemileg, anyagigai. Jó egyetem, továbbképzések.

Saját lakás, 4-5 miliós autó elég, közös nyaralások 25 évesen megfelelő? Vagy 2 lakás vagy ház kellene? Nektek mi az elvárás eg 25 éves korú gyerekkel szemben

2016. júl. 5. 17:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
93%
Na ez az,hogy a pénztõl senkinek sem lesz önbizalma,hogy miért, biztosan megvan arra is az ok.
2016. júl. 5. 18:45
 22/72 A kérdező kommentje:
A smiley-kat ironikusan írtam. Semmi bajom nincs a 16-os kedves válaszolóval, de ő azt írta , hogy az ő fia nem tanfolyamokat végzett, hanem egyetemet. A kárdésben is az áll, hogy jó egyetem és mellette továbbképzés. Egyébként ez mindegy szerintem.Azért hangsúlyoztam ki, hogy olyan gyerekről van szó, akit támogattak. Egyszerűen kíváncsi vagyok más szülő mit vár el a gyerekétől. Mire lenne büszke.
2016. júl. 5. 18:45
 23/72 anonim ***** válasza:
90%
Most egyáltalán mi a bajod?Kevesli a gyereked,amit kapott, vagy te nem kapsz cserébe semmit sem?
2016. júl. 5. 18:49
 24/72 anonim ***** válasza:
15%

Van egy saját házam, amit kiadtam, mellette én Ausztráliában dolgozom, a legújabb slk mercedessel járok munkába, mindezt egy érettségivel.

Ja és 25 éves vagyok, és nő.

2016. júl. 5. 18:51
 25/72 A kérdező kommentje:
24, a kérésre válaszolva. Elégdettek a szüleid a teljesítényddel? Többet várnának vagy büszkék?
2016. júl. 5. 19:05
 26/72 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, természetesen támogattam a fiamat, amíg tanult, és ő maga is gyakornokoskodott. Szülő vagyok, ha még nem esett le...:-) Anyagi téren csak annyit várok tőle, hogy a végzettsége birtokában önállóan tudjon élni. Van félretett pénze, magyarországi lakás az ő esetében pillanatnyilag nem játszik, mivel külföldre készül néhány évre.

Egyébként továbbra is értelmetlennek tatom a kérdésedet, mert normális szülő (vagy bárki más) számára nem elsősorban az anyagi dolgok jelentik az értékmércét. Van barátnőm, aki gyógypedagógus, szikrázóan intelligens, jóég tudja, hány plusz képzettsége, diplomája van, a szakterületén nemzetközi szinten is rendkívül elismert, de nem veti fel a pénz, 50 felé közeledve sem. Ellenben az egész lakása, irodája a köszönőlevelekkel, gyerekfotókkal van kitapétázva, és azt gondolom, milliószor több siker, tisztelet és boldogság jutott neki az életben, mint amennyit te a két lakásoddal, vagy az érettségizett hozzászóló a mercijével valaha is el fog érni.

16-os

2016. júl. 5. 19:09
 27/72 anonim ***** válasza:
7%

24. Vagyok, Koszonom a lepontozást kedves besavanyodott semmit el nem érő magyarok.

Kérdésre válaszolva, apámat nem ismerem, anyukám örül a sikereimnek, támogatom őt anyagilag, pedig nincs rá szüksége.

2016. júl. 5. 19:12
 28/72 A kérdező kommentje:
# 26, köszönöm a részletes választ. Ha külföldön élne és itthon venne egy lakást, amit kiadna, az nem lenne megfelelő? Értem, hogy neked más a fontos.
2016. júl. 5. 19:13
 29/72 A kérdező kommentje:
24, ne zavarjon, látod velem is sokan ellenszenvesek.
2016. júl. 5. 19:18
 30/72 anonim ***** válasza:
96%

Ha állításod szerint a fent említett gyerek most esett ki az egyetemről (korban ugye ott is van), akkor mégis miből van neki két lakása, meg kocsija, meg a többi?

Ha nem ő kereste meg a rávalót, akkor mire lenne büszke az ember? Ha meg igen, nagyon pislognék, hogy mit művelt, mert hogy nem törvényesen keresett ennyit, az is biztos.

Nekem sokat segítettek a szüleim, én is fogok a saját fiamnak. Szóval ezek közül nem várok el semmit tőle 25 évesen. Azt szeretném, ha ennyi idősen megtalálná azt a munkát, amivel szeretne foglalkozni, illetve elégedett lenne magával. Hogy ezt barátnővel, családdal, vagy egyedül képzeli el, nekem mindegy. Ebben a korban tudja, hogy mit akar, és érje is el. Ennyi. A többit igyekszem én megoldani.

2016. júl. 5. 19:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!