Mit tegyek, ha a Szüleim nem fogadják el a barátomat, mert muszlim?
Nagyon szomorú vagyok, mert bár imádom a barátomat, de a Szüleim nem fogadják el a kapcsolatunkat, csak azért, mert nem európai keresztény.
Nekem nagyon fontos az ő véleményük, hogy "áldásukat adják", és az lenne a normális, hogy szeressék azt, akit választottam. De nem így van.
Sokszor úgy érzem, hogy választásra kényszerülök, vagy ők, vagy a barátom.
Mit tanácsoltok?
Németországban élek, itt nem ritkák a vegyes házasságok második generációs törökök, muszlim albánok, stb. és németek között.
Két jó barátnőm is ilyen házasságban él, és több muszlim férfival, nővel is együtt dolgozom.
A férjek vallásosak, de NEM FANATISTÁK. Ez nagy különbség. Egy normális muszlim férfi tiszteli a feleségét, és szereti, gondoskodik róla, akár csak egy buddhista vagy keresztény. A Korán is ugyanígy ezt írja elő.
Sok muszlim nő maga sem hord fejkendőt, mivel fontos aspektus az, hogy ennek az indíttatásnak belülről kell jönnie és nem külső kényszerre. Fejkendőt csak az hord - többnyire idősek vagy szigorúan vallásosak - aki szeretne. Maga miatt, és nem a férje kívánja így.
A muszlim nők, feleségek ugyanúgy dolgoznhatnak, élhetnek normális életet, az egyetlen különbség, hogy ők hétvégén a mecsetbe és nem a templomba járnak, ill. nem fogyasztanak disznóhúst.
Az, amitől sokan rettegnek az iszlamista, fanatikus, szélsőséges vallási szekta, ahol a nőknek nem lehet szava, a férje tulajdona és így tovább.
Ha a barátod normális, vallásos, azzal semmi gond nincsen. Ezért eldobni egy kapcsolatot, megalapozatlan félelmek miatt badarság lenne.
Ha fanatikus, az teljesen más kérdés.De a leírásodból egyáltalán nem tűnik annak.
Mégvalami: elolvastam a többi kommented is.
Nekem nem tűnik fanatikusnak a srác, főleg, hogyha az lenne, nem is ismerkedne/akarna házasodni európai nővel.
A másik viszont az, hogy elfogadja az öltözködésed ok. Az, hogy "jobban szeretné", ha konzervatívabban öltöztnél szintén ok (mindenkinek megvan a maga preferenciája, amíg csak vágy, addig rendben van). Ha ugyanezt elvárja az már NEM ok.
Addig, amíg értelmesen tudtok beszélni ezekről a dolgokról, megérti az álláspontodat és nem kényszerít, nincs semmi gond.
Az, hogy valamit szeretne/kedvel, mert úgy tetszik neki az egy dolog. Minden embernek van olyan ruhadarab, amit szívesen lát a másikon és amit nem. Amíg ez megmarad ezen a szinten minden rendben van. Ha elvárásként adja elő, az nincs rendben.
A családja sem hiszem, hogy annyira fanatikus lenne, ha skype-on hajlandóak voltak beszélni veled, megismerni. A valóban konzervatív muszlimok élből elutasítanák egy nem muszlim lány lehetőségét, mint jövendőbeli meny, és nem nyitnának felé!
Azok, akik szerint meg a muszlimoktól nem lehet elválni, főleg gyermekvállalás után nem, melyik országban élnek? Pakisztánban nyilván nem, de az EU-n belül elég egy fél kérelme a váláshoz, és elválaszt a bíróság. Miféle hülyeségeket hordtok itt össze?
45-ös:
Ezt hogy értsük?
47:
Nem érthető. Pont azért kértem indoklást, szóval tedd meg kérlek, ha már egyszer ide kommentelsz hozzám. :)
Nem akar amúgy hazamenni, hová is menne? Nulla munkalehetőség Pakisztánban.
53:
Mert? :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!