Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a Szüleim nem...

Mit tegyek, ha a Szüleim nem fogadják el a barátomat, mert muszlim?

Figyelt kérdés

Nagyon szomorú vagyok, mert bár imádom a barátomat, de a Szüleim nem fogadják el a kapcsolatunkat, csak azért, mert nem európai keresztény.

Nekem nagyon fontos az ő véleményük, hogy "áldásukat adják", és az lenne a normális, hogy szeressék azt, akit választottam. De nem így van.

Sokszor úgy érzem, hogy választásra kényszerülök, vagy ők, vagy a barátom.

Mit tanácsoltok?

2016. jún. 25. 18:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/89 anonim ***** válasza:
92%

"A barátom kinevetett, amikor elmondtam neki, és haragudott, hogy nem Tőle kérdezek, hanem máshonnan gyűjtök infót."

Tudod én is haragudnék, ha át akarnék cs.szni valakit, és ő máshonnan is gyűjtene információt...

Kérdező, ha a kérdés komoly, és nemcsak provokálni akarsz vele, akkor a saját érdekedben próbáld használni a józan eszedet. Nincs az a lila gőzös szerelem, ami ne múlna el. Ideális esetben átalakul egy szeretetteljes szövetséggé, ami viszont nem spontán történik, hanem komoly feltételei vannak: MINDKÉT FÉL részéről érzelmi érettség, folyamatos komoly munka a kapcsolat érdekében, tisztelet, türelem, empátia. Az, hogy ki milyen Istenben hisz, milyen nyelvet beszél és milyen a bőrszíne, teljesen mellékes, ha ezek a dolgok működnek - DE: szerinted egy muszlim családban felnevelt fiúgyerek milyen eséllyel viszonyul őszinte tisztelettel, türelemmel, empátiával egy nő felé (hangsúlyozottan a házasságkötés után)? Elárulom, ennek az esélye annyi, mint a Balatonban pingvint fogni.

Az emberiség jelenlegi általános személyiségfejlődési fokán ha nagyon különböző kultúrák "védőburok" nélkül találkoznak, annak katasztrofális eredménye van, akkor is, ha mostanában divat azonnal "rasszistát" kiáltani arra, aki ebbe belegondol. Szóval ember, előagyat kaptál a természettől, HASZNÁLD!

2016. jún. 25. 20:39
 22/89 A kérdező kommentje:

Természetesen nem provokáció a kérdés.

Annak azért csak van valami oka, hogy Őt választottam, és nem egy európait példának okáért...

Meg kellett próbálni, megadtam az esélyt. Hogy innen hogy folytatódik, nem tudom ...

2016. jún. 25. 20:49
 23/89 anonim ***** válasza:
79%
Konnyebb lenne, ha meselnel a kapcsolatotokrol, mert akkor tudnak hogy mit latnak a szuleid, miert ellenezhetik, es kivulallo szemmel konnyebb megmondani, hogyha rossz iranyba haladnak a dolgok.
2016. jún. 25. 20:54
 24/89 anonim ***** válasza:
80%
Hogy ismerkedtetek meg, mi a szulei velemenye rolatok, talalkoztatok-e mar, mi a velemenye a hazakoltozesrol, miert van itt a fiu, tanul-e, mi a te vallasodrol a velemenye, mi a velemenye arrol hogy te muszlim legyel, mi a velemenye az oltozkodesedrol, mit varna el hazassag utan... ilyenekre gondolok.
2016. jún. 25. 20:55
 25/89 anonim ***** válasza:
85%

"Nem nagyon tartja a vallási előírásokat, de a családnak azt mutatja, hogy igen ..."

VAGY: nagyon is tartja, de neked azt mutatja, hogy nem.

Mindenki leírt már mindent ezzel kapcsolatban, a döntés a tied.

Mindenestre egyet nem tanácsolok, hogy ellökd a szüleidet egy paki miatt, mert akkor tényleg senki nem marad majd aki segíthetne rajtad, ha kiborul a szaros bili.

Mert kifog...

2016. jún. 25. 21:29
 26/89 A kérdező kommentje:

Tavaly külföldön ismerkedtünk meg, abban a hotelben dolgozik, ahol épp átutazóban megszálltam. Amúgy több munkahelye van.

A család még nem ismeri egymást személyesen, bemutatás nem volt. Én sem találkoztam még velük, csak Skype-on láttam őket.

Bár ő nem nagyon tartja a vallási dolgokat, a családja az a tipikus bigott, meg kicsit elmaradott is, de amúgy rendes emberek. Mindenki tud a másikról mindent, magánélet nuku, összenőve élnek. A keresztény vallást bár tiszteli, de nem sokra tartja...

Az öltözködésemet úgy nagyjából elfogadja, de persze akkor lenne boldog, ha én is "beöltöznék". Azt mondja, nem szereti, ha más férfi nézegeti a barátnőjét.

2016. jún. 25. 21:34
 27/89 anonim ***** válasza:
92%
Nem szereti, ha más nézegeti a barátnőjét. Látod, birtokolni akar. Szerintem jobb, ha útjaitok különválnak.
2016. jún. 25. 21:38
 28/89 anonim ***** válasza:
88%

Én Angliában élek, egy muszlim férfival, a betért muszlim feleségével, aki kelet európai, illetve a gyerekükkel..

Nos a nőnek szava sem lehet, nem mutatkozhat kendő nélkül, nem léphet ki a lakásból boka feletti szoknyával, stb.. és ő is szenved már, de nem engedi el a férje, mert összeköti a vallása meg a gyereke vele..

2016. jún. 25. 21:43
 29/89 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászóló:

Ez nagyon durva. Mi az, hogy egy szava sem lehet?

Milyen származású a férj?

2016. jún. 25. 21:46
 30/89 anonim ***** válasza:
91%

- nem nézi jó szemmel, hogy máshonnan informálódsz

- zavarja az öltözködésed

- kendőt akar hordatni veled

- még együtt sem éltek, de máris esküvőt szeretne

Hát, megértem a szüleidet, én kőkeményen fognálak, ha a lányom lennél, mert nem akarnám végignézni, hogy hozzámész, és belerokkansz, rabszolgává válsz, akinél a kutyát többre tartják.

Ha felnőtt vagy, akkor pedig ideje lenne leszállnod a földre, és keresni egy ÉRTELMES ffit, nem egy basáskodó idiótát.

2016. jún. 25. 22:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!