Anyukám élősködik, uralkodik rajtam, irányít és mindenbe beleszól. A leírtak alapján mit gondoltok és javasoltok nekem?
Most vagyok túl az érettségin, de ez az időszak is nehéz volt anyukám miatt. Semmit nem tud megcsinálni nélkülem, a házimunka java rám marad. Hétköznap én mosogattam mindig és minden nap felporszívóztam. Anyukámnak persze semmi dolga nincs, nem kell főznie, így jó szívvel elnézi, ahogy én mindent megcsinálok helyette. A hétvégén ugyanez van, anyukám csinál levest és második félét, de utána én mosogassak, én pakoljak el és a hátvégi takarítás is rám marad.
Nos, még nem tudtok mindent. Az érettségi időszakában anyukám nem engedte, hogy találkozzak a barátommal, csak nagyon ritkán és akkor is szinte könyörögnöm kellett neki. Itt nem arról van szó, hogy azért nem engedte, hogy tanuljak, mivel elég jó eredményeim lettek, inkább kisajátítani akart. Amióta van a barátom, azóta anyukám nem hajlandó mosogatni és a kezébe venni a porszívót, tényleg csak főz.
Így, az érettségi után is ez van, hogy engedélyt kell kérnem mindig, hogy találkozzak a barátommal, de ő akkor is csak pár órára engedi ezt meg. Nem egy prűd nő pedig, és tényleg azt érzem, hogy irányítani akar és befolyásolni mindenben.
A viszonyunk nem olyan jó, szinte azóta, hogy együtt vagyok a barátommal (pár hónap). Nem vagyok anya, nincs gyerekem, így nem értem, hogy mi játszódhat le benne most, hogy pár hónap múlva elköltözöm és van barátom, tehát hogy felnőttem.
Szívesen fogadom azokat a válaszokat, amik segítenek megérteni anyukám viselkedését. Köszönöm.
Mi a fenének minden nap porszívózni? :'D
Máskülönben meg legvágnám elé, hogy akkor ott egye meg a kosz, az anyád és nem a rabszolgatartód. Apukáddal mi van? Inkább az a fő baj, hogy önző, te eljársz, van barátod, társasági életed, őt meg eszi a franc egyedül.
Közölheted vele, hogy nincs joga gyerek állapotban tartani, amikor párt találtál. Anyukám ösztönösen pont így kezdett viselkedni esetemben.
Valamint létezik igazságos munkaelosztás is, ami nem függ a nemtől, de függ a képességtől és az energiaszinttől. Gratulálok a férfi rokonaidnak, hogy egyik se áll ki érted, se vállalja a mosogatást az esetek arányos részében.
28/F
Marha nagy rabszolgaság bepakolni a mosogatógépbe, miután megette az eléje tett kaját, kitakarítani ott, ahol ő is koszol, és alkalmanként kiteregetni a mosottat, ami között az ő göncei is ott vannak. Sírva ne fakadjak...:D
Felnőtt, családos nő pedig nincs egyedül.:-)
Lázadni persze lehet. Ez esetben én fognám magam anyuka helyében, és sz..rnék az egészbe, rendelnék magamnak kaját, kimosnék magamnak, egyebekben meg mindenki azt csinál, amit akar. Egy hét alatt rájönne a család, a durcizó lánykával egyetemben, hogy jobban jár az eredeti felállással.
Bocsáss meg, de sztem egy elkényeztetett kislányka vagy. Most komolyan 18 évesen nehezedre esik annyit besegíteni, hogy elmosogatsz és kiteregetsz esetleg porszívózol?
"Így, az érettségi után is ez van, hogy engedélyt kell kérnem mindig, hogy találkozzak a barátommal, de ő akkor is csak pár órára engedi ezt meg"
Úgy érzed, hogy az érettségivel felnőttél, és egyáltalán mi köze a dolgaidhoz? El vagy tévedve. Ott élsz velük, eltartanak és még, ha szarul esik, a szülinapod miatt nem lettél felnőtt, felelős érted, és bocs, de én is határokat szabnék és fogok is, mert két lányom is van. Valószínű, hogy majd ők is kiakadnak emiatt, de sebaj, majd rájönnek és majd Te is rájössz, ha lesz gyereked, addig, meg egy kis buta tinilány vagy, aki azt képzeli magáról, hogy felnőtt, mert leérettségizett.
Anyádat komolyan ennyire becsülöd? Mégis hogy élősködik rajtad vagy uralkdik? A szabályok miatt? Te élősködsz esetleg rajta, ahogy írta is egy értelmesebb válaszoló.
Te nézel híereket néha? mIndegy a net is tele volt vele. Nem egy veled korabeli kislányt szedtek össze holtan a bokrokból. Csodálkozol, hogy félt és határokat szab???
Gondolkodj már el!
"Nem vagyok anya, nincs gyerekem, így nem értem, hogy mi játszódhat le benne most, hogy pár hónap múlva elköltözöm és van barátom, tehát hogy felnőttem."
Gratulálok! Akkor ugye el is tartod magad???
Ha valaki ennyire ostoba, mint a kérdező, meg is érdemli az oltást.
"Csak főz", "nem egy nagy művészet bepakolni a mosógépbe" - bezzeg 10 perc alatt kiporszívózni a nappalit és 5 perc alatt bepakolni a mosogatógépbe maga a gulág.:D A kedvencem: " jó szívvel elnézi, ahogy én mindent megcsinálok helyette" wtf??? Le van tán írva törvénybe, hogy azt anyunak kell, munka után megcsinálni, míg a felnőtt, otthon élő, kosztoló gyerek egész álló nap vakargatja a micsodáját?
Állítólag úgyis költözés előtt állsz, kérdező, alkalmad lesz megtapasztalni, milyen valójában egy háztartás vezetése. Remélem, azért nem futkosol haza hétvégente, hogy megetessenek, és kimossák a gönceidet, ha már annyira felnőtt vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!