Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit javasoltok a túléléshez?

Mit javasoltok a túléléshez?

Figyelt kérdés
Anyukámmal élek kiskorom óta, egyedül nevel, mert apu elhagyott minket. Eléggé antiszociális, depressziós nő és a nagyszüleim is lelkileg sérültek. A hetem abból áll, hogy áldom az eget ha délután vagy este van egyetemi előadásom, mert nem kell itthon lennem. Ugyanis a napom második fele úgy telik, hogy kitakarítok gyorsan, anyu hazaér és másfél óráig hallgatom, hogy mennyire utálja a munkahelyét és megint milyen sz*rságokkal telik a napja. De ez így mindennap... pár órával később meg szereti a munkáját csak hát olyan idiótákkal dolgozik ennyi. Minden egyes nap 17:50-kor nekem fel kell lépnem skypera és a nagyszüleinkkel beszélni 10-15 perceket. De semmi értelmes csak éppen kb. ki mit evett vagy éppen arról, hogy már megint valahol időseket öltek meg mer benne volt ám a híradóban és őket is majd tuti vagy arról, hogy már nem sok van hátra nekik és hamarosan megfognak halni( kb 10 éve ez a hülyeség megy)vagy egymással veszekednek és azt kell hallgatnom. Rohadtul unom, legszívesebben elsírnám magam és elküldeném őket néha a halál f......, hogy csak a nyavalygás megy mindenért semmi más. Karácsonykor mikor vásárolni mentünk mama bejelentette, hogy ő érzi meg fog halni szentestén én mg a bevásárló központ közepén 22 éves létemre sírva fakadtam és kértem hagyják már ezt a hülyeséget abba, mert már lelki nyomorék leszek de semmi akkor 1-2 napig nem hallgattam aztán minden kezdődött elölről. Néha már a szememmel próbálom őket megölni ha felhozzák olyankor meg röhögve mondják, hogy " jajj ne mondjuk, mert nem szereti". Mert ki az,aki igen?? Plusz abból áll a hétvégém, hogy szombaton délelőtt elmegyünk közösen bevásárolni mindannyian. Akkor aztán az igazi tuti, mert jön ki mindenkiből minden. Aztán este megint skype. Vasárnap délben skype, délután kötelező jelleggel látogatás majd este megint skype. Szeretem én őket és talán nem is zavarna ez a fajta ragasztózás a családhoz ha normálisak lennének. De mind beteg mentálisan és tudom, hogy már én is az vagyok de nem akarok és próbálok tenni ellene de rohadt nehéz. Márciusban elkezdek melózni de sajnos egyetem mellett még éjszakázással se tudok annyit összeszedni, hogy külön menjek és legyen pénzem albérletre, rezsire meg kajára, mert kb. 60 ezret tudok majd keresni. Plusz azért fájna is anyát egyedül hagyni, mert mindig mondja mikor elmegyek, hogy mennyivel másabb ha itt vagyok a másik szobában. Nem szólunk egymáshoz semmit csak hát a tudat neki... Amúgy szeretnek és megadnak mindent, amit tudnak és én is próbálok segíteni de ez a része megöl és olyanná válok már, mint ők.
2016. febr. 22. 09:22
1 2 3 4
 1/40 A kérdező kommentje:
Apa tesójának a fia tökösebb volt... elment albérletbe ősszel és azóta szarik a családra. Ezt nem tenném azért de valahol baromira irigylem.
2016. febr. 22. 09:24
 2/40 A kérdező kommentje:
Anya* tesójának a fia.... csak ha leírom már kiborulok.
2016. febr. 22. 09:25
 3/40 anonim ***** válasza:
84%
Nem csak ez a két véglet létezik. El lehet menni külön lakni úgy is, hogy nem szarod le őket. Én valami ilyen utat keresnék. Ez az energiavámpír környezet nem tesz jót neked hosszú távon.
2016. febr. 22. 09:30
 4/40 A kérdező kommentje:
Igen, ezt akarom de írtam is és azt is, hogy egyelőre nem megy. Addig kéne túlélnem valahogy, hogy ne váljak át én is ilyenné és leperegjen rólam minden.
2016. febr. 22. 09:33
 5/40 anonim ***** válasza:
60%

Azt mondják, hogy ha valami nem jó, akkor változtatni kell rajta, és nincs olyan, hogy "nem tudom megtenni"- A te példád is mutatja, hogy lehet változtatni csak nem akarsz, mert végül is hasonló vagy mint a szüleid, nagyszüleid.

Nyilván nem 1 éve ilyenek, hogy mondjuk amióta az eszedet tudod. Ez idő alatt már tudatosan gyűjthetted volna a kis zsebpénzedet, és mára összespóroltál volna annyi pénzt, hogy egy szobát kibérelj, amit később a kis fizetésedből is tudnád fizetni.

Vagy 22 évesen lehetnél annyira talpraesett vagy életrevaló, hogy egy nap amikor személyesen együtt van a család mint anya és nagyszülők, akkor közlöd velük, hogy a skype beszélgetések száma lecsökken a részedről heti 2 alkalommal, mert sokat kell tanulnod, és mindent eltudtok mondani egymásnak ez idő alatt is. Ha nem értenek egyet veled, akkor anyudnak mondhatod, hogy ő is kommunikálhat mamáékkal.

Ha ki vagy készülve, ha nem bírod az életedet, akkor változtass rajta. Mert most jelenleg ugyanazt csinálod amiért anyudat kritizálod.

2016. febr. 22. 09:33
 6/40 A kérdező kommentje:
Éveken át bírtam ezt és most pár hónapja gyűlt fel bennem, hogy már sok. Előtte türelmes voltam, nem is sértett annyira de egyik napról a másikra fejbe vágott az egész. Van pénzem a bankba,amit dédszüleim tettek még be 2000-es évek elején nekem tanulásra de nem kell, mert államis vagyok. Anyu meg úgy veszi az már közös szóval sztem én abból nem sokat fogok látni.
2016. febr. 22. 09:37
 7/40 anonim ***** válasza:
28%
és akkor mi van?! én anyukám is panaszkodik a munkahelyére és megértem és végighallgatom. Nagyanyám megy 50 éves korától azt szajkózta, hogy meg fog halni mi meg csak mondtuk neki aha mama és ennyi. Senki nem vergődött vagy lelki nyomorék ezektől. egyszerűen neked kell valami amibe belekapaszkodhatsz és most te is olyan valamin panaszkodsz amin tök felesleges. anyád lánya vagy.Mi szimplán nevettünk a nagyin, hogy már xy éve haldoklik aztán ős is nevetett és kész. Mostanában mindenki mindent felfúj.
2016. febr. 22. 09:42
 8/40 A kérdező kommentje:
Én érzékenyebb vagyok, mint te és igen valószínűleg a felmenőim is. Te tudod kezelni, én meg nem de akarom viszont ez nem csettintésre megy és mindennap ezt hallgatni piszok szar. Ha meg mondom, hogy nem akarok ide ülni akkor a sértődés megy rám, amit megint nem akarok. Sérülésmentesen akarok eltávozni a depressziós zónából és amíg nem tudok addig kellene kezelnem a helyzetet. Azon vagyok, hogy változtassak tessék felfogni de senki nem költözött ki egyik napról a másikra.
2016. febr. 22. 09:46
 9/40 anonim válasza:
49%
Próbálj egy párt keresni akivel megoszthatod a mindennapi bánatod, és változtass az otthoni dolgokon legyen magánéleted kicsit.
2016. febr. 22. 09:48
 10/40 anonim ***** válasza:
31%
Na erről beszélek. Van aki akar változtatni a helyzetén van aki nem akar. te nem akarsz, mert jobb panaszkodni. Jól írja valaki. Félvállról kell venni. Bólogatsz és ennyi. Ha zavar, unod a témát, akkor felállsz, közlöd, hogy neked más dolgod van. Megsértődnek? Na és? Mi történik? Összedől a világ? Duzzognak pár napig, ennyi.
2016. febr. 22. 09:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!