Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit javasoltok a túléléshez?

Mit javasoltok a túléléshez?

Figyelt kérdés
Anyukámmal élek kiskorom óta, egyedül nevel, mert apu elhagyott minket. Eléggé antiszociális, depressziós nő és a nagyszüleim is lelkileg sérültek. A hetem abból áll, hogy áldom az eget ha délután vagy este van egyetemi előadásom, mert nem kell itthon lennem. Ugyanis a napom második fele úgy telik, hogy kitakarítok gyorsan, anyu hazaér és másfél óráig hallgatom, hogy mennyire utálja a munkahelyét és megint milyen sz*rságokkal telik a napja. De ez így mindennap... pár órával később meg szereti a munkáját csak hát olyan idiótákkal dolgozik ennyi. Minden egyes nap 17:50-kor nekem fel kell lépnem skypera és a nagyszüleinkkel beszélni 10-15 perceket. De semmi értelmes csak éppen kb. ki mit evett vagy éppen arról, hogy már megint valahol időseket öltek meg mer benne volt ám a híradóban és őket is majd tuti vagy arról, hogy már nem sok van hátra nekik és hamarosan megfognak halni( kb 10 éve ez a hülyeség megy)vagy egymással veszekednek és azt kell hallgatnom. Rohadtul unom, legszívesebben elsírnám magam és elküldeném őket néha a halál f......, hogy csak a nyavalygás megy mindenért semmi más. Karácsonykor mikor vásárolni mentünk mama bejelentette, hogy ő érzi meg fog halni szentestén én mg a bevásárló központ közepén 22 éves létemre sírva fakadtam és kértem hagyják már ezt a hülyeséget abba, mert már lelki nyomorék leszek de semmi akkor 1-2 napig nem hallgattam aztán minden kezdődött elölről. Néha már a szememmel próbálom őket megölni ha felhozzák olyankor meg röhögve mondják, hogy " jajj ne mondjuk, mert nem szereti". Mert ki az,aki igen?? Plusz abból áll a hétvégém, hogy szombaton délelőtt elmegyünk közösen bevásárolni mindannyian. Akkor aztán az igazi tuti, mert jön ki mindenkiből minden. Aztán este megint skype. Vasárnap délben skype, délután kötelező jelleggel látogatás majd este megint skype. Szeretem én őket és talán nem is zavarna ez a fajta ragasztózás a családhoz ha normálisak lennének. De mind beteg mentálisan és tudom, hogy már én is az vagyok de nem akarok és próbálok tenni ellene de rohadt nehéz. Márciusban elkezdek melózni de sajnos egyetem mellett még éjszakázással se tudok annyit összeszedni, hogy külön menjek és legyen pénzem albérletre, rezsire meg kajára, mert kb. 60 ezret tudok majd keresni. Plusz azért fájna is anyát egyedül hagyni, mert mindig mondja mikor elmegyek, hogy mennyivel másabb ha itt vagyok a másik szobában. Nem szólunk egymáshoz semmit csak hát a tudat neki... Amúgy szeretnek és megadnak mindent, amit tudnak és én is próbálok segíteni de ez a része megöl és olyanná válok már, mint ők.
2016. febr. 22. 09:22
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
84%
Azért itt nem az a helyzet, hogy egyik napról a másikra kellene elköltöznöd. Lassan 10 éve ez megy - írod. 4 éve nagykorú vagy. Van félretett pénzed. Kizárólag az elhatározás hiányzik a részedről. Tudom, hogy nehéz, de nem lehetetlen. 40 ezerért már kaphatsz szobát.
2016. febr. 22. 09:53
 12/40 A kérdező kommentje:

Van barátom :) de ő meg hipochonder szóval...:D

Akkor mégegyszer: Pár éve igen így megy de most sokalltam be nemrég, egyik napról a másikra kezdtek el az ilyesmik kiborítani, mert felgyülemlett de ezt nem éreztem meg időben. Felesleges azt szajkóznotok, hogy nem akarok tenni csak panaszkodom, mert akarok akármit mondtok ti. Valaki szerencsére felfogta, van akinek nem ment. Minden probléma megoldása a probléma felismerésével kezdődik, nekem most sikerült ezt végre megfogalmaznom, mert nem szoktam törődni a saját bajaimmal, mert vagy megtudom oldani vagy nem. Ezt megfogom tudni csak nem most azonnal és addig ezen a téren falat húzok de nem mindegy hogyan. Könyörgöm ne kelljen többször leírnom. Köszi. Üzenetben érkeztek már ténylegesen segítőszándékú emberek és itt is volt 1-2 mondat, ami hasznosítható de az, hogy egymást ismétlitek, mint a papagájok és bele akarjátok beszélni a másikba a saját dolgaitokat az kinek jó?Se nektek, se nekem.

2016. febr. 22. 10:04
 13/40 anonim ***** válasza:
49%

Az én mamáim - Isten nyugosztalja őket - kiskorom óta mindig azzal jöttek, hogy a következő karácsonyt már nem töltik velünk, aztán azért elég szép kort megéltek (72 és 82 éves korukban haltak meg). :)) Ezt nem kell komolyan venni, ezek ilyen időskori kis hülyeségek.

De ha ennyire nem tetszik neked a dolog és jól látod, hogy olyanná válsz, mint ők, akkor meg kérd be magad kollégiumba és dolgozz suli mellett. Nagyon sokan csinálják így, keress 4 órás diákmunkákat, nem lehetetlen.

2016. febr. 22. 10:11
 14/40 anonim ***** válasza:
0%
túúúlspilázod, a probléma megoldása és felismerése gíy meg úgy. Basszus amíg erről beszélnek merengj el valamin a fiúdon pl. miért kapaszkodsz bele ebbe a problémába? miért olyan fontos, hogy te is egy probléma generáló legyél mint a felmenőid? szerintem baromira unod az életedet vagy van egy komolyabb probléma és erről akarod ezzel elterelni a figyelmet és próbálsz komoly blablát keríteni egy ilyen piszlicsáré ügy köré.
2016. febr. 22. 10:14
 15/40 anonim ***** válasza:
37%

Nem egymást ismételjük, hanem eléggé hasonló javaslatokat írtunk (te kértél javaslatokat). Tudod: ha mindenki szembe jön, lehet, hogy mi megyünk rossz irányban.

A napi kötelező skype meg a szombati háromszori kapcsolatfelvétel viszont olyan "probléma", amit egy felnőtt, tanult embernek illik tudnia megoldani egyedül is.

2016. febr. 22. 10:18
 16/40 A kérdező kommentje:
Utolsó: Csak, hogy nem mindenki jön szemben de ezt is írtam és egyébként vasárnap van a napi 3x de részletkérdés viszont értelmezni meg már általános iskolában illik tudni ahhoz nem is kell tanult felnőttnek lenni ha már itt tartunk.
2016. febr. 22. 10:23
 17/40 anonim ***** válasza:
63%
istenem az neked nem fura hogy vasárnap 3x-or KELL beszélgetni a szeretteiddel? Nekem nagyon bizarr és már rég abbahagytam volna. Apám és szülei szemetek voltak ezért azóta se beszéltem velük, hogy utálnak persze, érdekel? nem cseppet sem mert már felnőttem. Te is tegyél ekképp.
2016. febr. 22. 10:27
 18/40 anonim ***** válasza:
57%
Bocsánat, hogy nem tanultam meg kívülről az értelmes napirendedet. Rengeteget változtat a véleményemen, hogy nem a szombatodat, hanem a vasárnapodat cseszed el.
2016. febr. 22. 10:29
 19/40 A kérdező kommentje:
A mondatnak van ám eleje is...
2016. febr. 22. 10:31
 20/40 anonim ***** válasza:
66%
hagyjuk, te még belül nagyon gyerek vagy, meg is érdemled hogy még szenvedj és évek múlva jöjj rá arra amire egy egészséges huszonéves már rég rájött volna.Nem fogadsz el olyan tanácsot ami segít csak olyat ami segíti a pici lelkeckédet
2016. febr. 22. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!